Reklama

Reklama

Japonsko, návrat k pramenům

(TV film)
  • Francie Japon, le retour aux sources (více)
Francie, 2015, 52 min

Obsahy(1)

Vzrušující výprava do minulosti, kdy velmi omezený kontakt se zbytkem světa dal vzniknout jedinečnému umění a kultuře. Japonci jsou svojí historií fascinováni a rádi se vydávají na cestu do minulosti, do časů samurajů a šógunů, do věku pozoruhodné vytříbenosti umění a kultury. Bývá to v době takzvaného zlatého týdne v měsíci dubnu, kdy nastává doba svátků a slavností a kdy začíná sezóna sakur, okrasných třešní s bílými a růžovými květy. Japonci navštěvují malá polozapomenutá městečka, žijící jakoby mimo čas a připomínající filmové dekorace. Prožívají nádherné chvíle, navštěvují divadelní a hudební vystoupení a v neposlední řadě i vychutnávají tradiční pokrmy. Vydejme se objevovat jedinečnou civilizaci, poznamenanou zenovou filozofií a samurajským kodexem cti. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Někdo nedávno psal proč musí být Francouzské dokumenty tak uspávací, je to pravda tohle je ukázka.... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument o japonské kultuře, která ukazuje památky i tradice této bohaté země. Zahrady, paláce, hudební představeni s bubny Taiko, malebné uličky i příprava slavné polévky ramen. Dokument je z části zaměřen na éru Edo a začátek 17. století. ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Japonsku. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Pozvolný dokument, který se během týdne volna Hanami jemně věnuje krásám, meditaci, i lidem (třeba také bubeníkům Taiko a Ramen kuchaři). OKAZAKI - KYOTO - MATSUMOTO - NARAI - HIDA NO SATO (skanzen) - KYOTO (historické čtvrti). ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama