Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený kovboj John OHanlan (James Stewart) zdědí klub. Společně se svým parťákem Harly Sullivanem (Henry Forda) se vydávají do města. Po několika nevrlých pohledech od dam a rozpačitých od pánů zjišťují, že Cheyennský společenský klub nebude asi přesně to, co si představovali. A ani jejich idea to změnit jim nevyjde. (Jezinka)

(více)

Recenze (24)

cheyene 

všechny recenze uživatele

John O'Hanlan, Harley Sullivan, Jenny, Opal Ann, Pauline, Carrie Virginia, Annie Jo a Sara Jean. Toto je hlavní seskupení postav komediálního, pohodového, nenáročného a oddechového westernu Cheyennský klub, který se odehrává v příjemném prostředí městečka Cheyenne. Hlavní mužské postavy v podání vynikajících herců Jamese Stewarta a Henryho Fondy jsou velmi sympatické, zejména pak Harley Sullivan. Náklonnost si u diváka získají také dívky z nevěstince, jenž John zdědí po svém bratrovi. Úsměvné a velmi milé je vykreslení toho, jak jsou oba muži opečováváni. Děj se dramatizuje poté, co je Jenny zbita a následně dojde na přestřelku v baru, která rozdmýchá závěrečný konflikt, jenž je poutavý díky tomu, že hlavní hrdinové nejsou žádnými pistolníky, ale obyčejnými chlápky od dobytka. Za příjemně strávnených 103 minut dávám 5*. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

S hodnocením 70% jsem si představoval alespoň průměrně vtipnou americkou komedii s mým oblíbeným Stewartem a neméně slavným Fondou. Ani k tomu průměru se však nedopracovali a zdá se, že šlo hlavně o to, aby si tito dva kamarádi ještě spolu bok po boku zahráli alespoň v jednom westernu, čemuž nasvědčuje i fakt, že si Stewart Fondu přímo vyžádal. Film si na sebe díky přítomnosti dvou westernových ikon klasického období jistě vydělal. Problém je minimální počet skutečně vtipných scén. Za sto minut jsem napočítal přesně jednu jedinou a tou byl duel Hanlana (Stewart) s Bannisterem (padouch) v baru, jinak jsem nudil nebo v lepším případě jen lehce usmíval. Jo a raději si to sežeňte bez dabingu, ten je hodně špatnej, třebaže to dojem příliš nezlepší. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Gene Kelly /Zpivani v desti/ matocil nudnu komediu, ktora nema dohromady co ponuknut. Su tu sice 2 herecke legendy ako James Stewart /It´s a Wonderful Life, Man who knew too much, Vertigo/ a Henry Fonda /My Darling Clementine, Tenkrat na Zapade/, ale humor tuna zufalo chyba. Uvod divaka aspon trochu zaujme, ale potom nastupi doslova priserna nuda, kde sa nic nedeje, len odznie kopa prazdnych dialogov. Spolu s dalsou planobou menom Firecreek 1968 je toto jeden z tych filmov, ktore sposobili, ze Stewart - a postune aj Fonda - komplet vyhasli a v 70.-kach uz nemali co ponuknut, obcasne pokusy /Strelec 1976 s Wayneom/ ostali az na par vynimiek /Letiste77/ len v znesitelnom priemere : 30 % ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Cheyenský společenský klub je westernová společenská komedie. Staromódně pikantní, decentně úsměvná, příjemná a velmi pohodová podívaná, v níž, aby bylo učiněno zadost žánru, dojde i na střílení. Jsem přesvědčen, že Henry Fonda a James Stewart, takto klasici žánru, si natáčení museli pěkně užít. Z filmu přímo sálá dobrá nálada, dialogy jsou pěkně napsané a jsou nenápadně prošpikovány velmi povedenými vtipy. Vřele doporučuji všem milovníkům starého dobrého Divokého západu. Na slova starého dobrého je ovšem třeba položit zvláštní důraz. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Dalsi do serie atypickych westernu - no bodejt by ne, kdyz to reziroval "baletak" Kelly ;]] Dva upoceni a smrduti honaci se vydavaji z Mexika na dalekou cestu za zdedenym majetkem. Ze se jedna o hampejz pro lepsi lidi je jasne snad vsem kolem krome nich. Strilet se tam zacne az po vic nez hodine a veru neni to prestrelka jakou by si dal Wayne nebo Mix za ramecek ;]] Z celku srsi odhodlani jak byt zbabelcem se vztycenou hlavou a par hlasek potesi, stejne jako kombo hlavnich predstavitelu. Jo a jeste jsou tam Devryove neuveritelne lezou kozy - na western pro stredostavovske publikum az preprilis... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • James Stewart súhlasil s natáčaním filmu a navrhol producentom, aby ponúkli rolu Harleyho Sullivana jeho dobrému priateľovi Henrymu Fondovi. Fonda si prečítal scenár a hneď súhlasil. (westerns)

Reklama

Reklama