Reklama

Reklama

The Orville - Season 2

(série)
Trailer
USA, (2018–2019), 10 h 58 min (Minutáž: 44–48 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Kamera:

Marvin V. Rush

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Chad L. Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(14)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala v celku nešťastně. Neměla tolik co nabídnout a zabývala se určitou problematikou ničeho a učení toto nic rozebrat do kousků. To vše se točilo kolem určité menší snahy vytvořit něco originálního a zajímavého. Co se však kupodivu s dalšími díly zlepšovalo, až nakonec jsem byl rád, že jsem u seriálu vydržel. Kupodivu, díly, které se odehrávaly pouze na palubě Orville byly jedny z těch nejzajímavějších. MacFarlane už udělal kult animovaného seriálu a určitých komedií, které se do našich srdcí jednoznačně zapsali. Nyní se rozhodl konkurovat plně Star Treku, což chce opravdu silné a velkou koule. Ale podle mne mu to docela i vychází. Pokud by seriál dostal třeba deset sérií, věřil bych, že se z něj jednou stane stejný kult. Ale bude záležet na tvůrcích zda udrží nějakou kvalitu. A taky na Foxech (teď už vlastně Disney), jestli se ho rozhodnou udržet naživu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii jsem si stěžoval, že MacFarlane je břídil a jeho vtipy vůbec nepadají na úrodnou půdu. Možná si to sám uvědomil, protože blbých vtípků je v celé druhé sérii možná pět. A celkovému tónu to hodně prospělo. Většina humoru je situační, ale celkově seriál zvážněl. Šanci dostaly vedlejší postavy a MacFarlane se drží hodně vzadu. A když už nastoupí na scénu, chová se konečně jako kapitán a ne jako šašek v převleku velitele. Musím přiznat, že Orville (a hlavně Bortus!) mi bude chybět a minimálně budu sjíždět scénky na YouTube. ()

Reklama

xzajox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujú v rovnakom trende ako v 1. sérii, až sa mi zdá, že je to naschvál. Kašľať na logiku, prirodzenosť, kašľať na všetko. Chceme dokázať nejakú pointu, tak je jedno, či vznikla úplne dr*nuto a ešte dr*nutejšie ju vyriešime. Ukážeme pointu. Napriek tomu sa na tom dá aj celkom pobaviť. Meh, či nie meh. 57% - 3* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je ve výsledku cca stejně kvalitní jako první, ačkoliv přecijen o něco rozporuplnější. To hlavně kvůli dílům, které se točí okolo Moclusu a jeho feministicko-LGBT linky, snažící se hrát snad na všechny morální aspekty diváka...Tady to tvůrci opravdu moc nevychytali, a celá linka působí až jako moc násilná propaganda. Naštěstí to stále zachraňuje tradičně vychytaný humor (Vidět Bortuse tančit a umřít...), potažmo výborná linka s Kayloňani, kde jen zamrzí to, že tvůrci neměli dost odvahy na to, aby to táhli s Isaccem jako záporákem, což by byl za mě skvělý zvrat, ale co už... ()

Galerie (129)

Zajímavosti (32)

  • Design menších Kylonských lodí se nápadně podobá vesmírným lodím rasy zvané Smrťáci z videoherní série „Mass Effect“. Tato vysoce vyspělá robotická rasa se také obrátila proti svým tvůrcům a toužila po vyhlazení veškerého života ve vesmíru. (HellFire)
  • Kayloni se nepokouší o kolonizaci, ale spíše o genocidu, stejně jako Borgové ze seriálu Star Trek (od r. 1973). (HellFire)

Reklama

Reklama