Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nově povýšený kapitán se dozvídá, že jeho bývalá žena mu byla přidělena jako první důstojník. (Disney+)

Recenze (31)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Žiadna pizza párty. Opakujem! Žiadna pizza párty.“ Seriálový prepadák roka? Je to možné... Zostal som v nemom úžase. Toto nielenže nebolo vtipné. Toto ani NEMALO byť vtipné. Nie, že by prvá epizóda obsahovala nefungujúci humor. Ona neobsahuje prakticky ŽIADNY humor. Občas padne hláška ako od 12-ročného chlapca z 90-tych rokov a z „toho“ humoru kontroverzného Setha MacFarlanea, ktorý Griffinovcami zbúral skutočne množstvo a množstvo mysliteľných (a i pár nemysliteľných) tabu, je tu spolu možno tak 30 sekúnd, viac nie. Nepochopiteľná je aj na sitkom dlhá minutáž cca 45. Ale je to vôbec sitkom? Vzhľadom na neprítomnosť humoru mi to pripadalo ako „normálny“ sci-fi seriál á la Star Trek, pričom niektorí herci to doslova hrajú ako z vážneho seriálu (doktorka). Na to je ale prvá epizóda neskutočne detská, naivná a nuž, hlúpa. Toto ak niekto chce brať ako plnohodnotný sci-fi seriál, mal by sa dať liečiť. Výsledkom je hybrid, u ktorého skutočne nechápem, prečo vznikol, o čo mu išlo, pre koho je určený a čo si MacFarlane myslel, že nakrúca. Asi si zo zvedavosti pozriem ešte jednu časť. Veľkým mínusom sú aj podpriemerné postavy, plno nesympatických a lacných hercov a nízky rozpočet. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo ja viem. V pohode. Bavilo ma to. Postavy sú fajn. Vtipy fungujú, hoci ich nie je veľa. Je to správne odľahčené a úprimne som zvedavý kam sa to bude vyvíjať. MacFarlane v pohode a Palicki ako obvykle breathtakin. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Na The Orville jsem se docela těšila, protože miluju Galaxy Quest a myslela jsem, že tohle by mohlo být něco podobného v serializované podobě. Ale jsem zklamaná na celé čáře. Celý pilot byl jen jedna velká NUDA, bez jediného originálního nápadu, jediného povedeného vtípku, bez jakéhokoliv momentu překvapení. Dokonce jsem tam nenašla žádnou alespoň trochu zábavnou nebo zajímavou postavu. Nuda, klišé, průměr... Jediné co stálo za řeč, byly celkem povedené triky a masky, ale to ve mně vzbudilo jen myšlenku na známé přísloví o perlách a sviních. Tady není nic, co by mě nalákalo na další díl, takže za mě určitě konečná. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot je neoriginální sci-fi, které na poli televizní zábavy nepřináší zhola nic nového. Vtipy a hlášky jsou ohrané. Neúměrné vykrádání Star Treku si může dovolit jen přiznaná parodie a ne seriál, který se očividně rozhodl být něčím víc, avšak svým oddechovým tvůrčím zápalem jen skomírá a přiživuje se na svém sci-fi vzoru, kterého nevychytrale zbůhdarma napodobuje ve všech směrech. Nevím, čím přesně chtěl Orville zaujmout a ani nevím, jestli to chci nadále zjišťovat. Což mě jako MacFarlanova fanouška značně rozhodilo. 5/10 Více v mých prvních dojmech na webu Fandíme Seriálům. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pár záchvěvů humoru se tu najde,ale jinak bych od lidí typu Jon Favreau nebo Seth MacFarlane čekal mnohem víc...možná zkusim ještě jeden díl,ale bude hodně záležet na náladě...60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni hned poznají, co má tento seriál parodovat. O to větší překvapení je, když se tak neděje a pilot se tváří s výjímkou pár pitomoučkých šťouchanců, jako sice nízkorozpočtové, ale vážně míněné sci-fi. I přes slaboduchou zápletku a neherectví většiny postav, se dalo najít x míst, kde by se mohla objevit nějaká ta hláška. Nic. Tvůrci evidentně neměli páru, co vlastně chtějí natáčet, takže pilot posloužil jako zkušební video. Podle místního hodnocení to má být v dalších dílech lepší, tak zkusím, ale už teď je mi jasné, že MacFarlane se mi humorem do vkusu netrefí. Kvalitativně je to stejná nádhera, jako Legends of Tomorrow...třetí liga, jak s herci, tak výpravou. Jen těch triků je tady mnohem víc a nejsou zase tak tragické. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový roztodivný mišmaš všehochutí. Trochu se paroduje, občas nostalgický přejímá. To se sebou nese dost záludností. Největším prohřeškem bylo pro mě zbytečně se utápění v klišé, které někdy příliš bylo do očí. Herci se jeví jako výborná castingová volba. Vzato kolem a kolem, Orville vzbuzuje více kladných pocitů a zaslouží si pozornost i v dalších dílech. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potencial to ma, ale prvni dil je nic moc. Par slusnych vtipku, ale jak kdybych chvilema koukal na amatersky star trek kratas (behani kancelarskou budovou). Dalsi dil si pustim ale doufam ze se polepsi, ze zamakaji na scenari a na napeti. ()

Bingos

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se obecně v námětech hodně hraje na nostalgii. A pokud se netlačí moc na pilu (nebo jinak, pokud zatím je spíš nadšení tvůrců, so si plní klukovský sen a ne zřetelně čitelný, zeleně šustivý kalkul - dívám se tvým směrem, The Force Awakens..), tak je to vážně recept na úspěch. Seth je jasný fanboy a tenhle kulometně ukecaný Star Trek s lehce klaunským nosem mi dává ten parádní pocit vesmírného dobrodrůža, stejně jako kdysi Nová generace aspol. Jasně, není to ani zdaleka tak vtipné a inventivní jako Firefly, ale atmoška je fajn. Fakt fajn. Asi zkontroluju i další díl. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ak vam vyhovuje humor setha macfarlana, bude sa vam to pacit. prva cast presvedcila spolovice. humor miestami vyborny, miestami trapny. SGI su dost lacne, preto je skoda, ze beznapadity a genericky je aj celkovy dizajn. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Kde Star Trek jako hrdinský epos mlčí, tam Orville kecá, kecá a kecá. Chlapík vybaluje boty a čuchá k nim, velitel stanice si nepamatuje jméno jedné z postav (stejně jako já - Orville se prostě nebojí kontaktu s divákem). Postavy vypadají zajímavě, ač ne všichni herci mi sedli. Efekty i hudba v normě, designově zajímavá variace Star Treku. Pochválit musím naprosto parádní masky. Těším se na další díly. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je to fakt dobre! ale pokud to mela byt parodie tak se to asi moc nepovedlo... toho humoru aby to byla parodie tady moc neni a je to spise takovy "star trek lite", coz by nebylo vubec na skodu pokud se to udela spravne... blby je jen to, ze to vychazi ve stejnou, doby kdy se na obrazovky vraci i skutecny star trek discovery, ale uvidime... ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je teda něco, jako zjevení! Krásně si hrají s hlavní melodií původního Star Treku. Je to taková jeho příjemná parodie, 'hlavně že zaměnili barvy důstojnických uniforem' (je to přece důležité)! Takto jsem se dlouho nenasmál, zejména když kapitán požádal Krilla (skoro jako mix Cardassianů a Unasů), aby se v přenosu posunul víc do středu obrazu. "Wait, on to fakt řekl? To snad ne!" A hned v první epizodě „Tardigrade DNA“. Discovery, anyone? „Raise deflector screens“ hahaha. A namísto 'Federation' tu máme 'Union' (UNIted federatiON ...). Nemá to být Star Trek. První epizoda je zatím jeho mladším bratrem, která si na něj nechce hrát úplně, a namísto toho ubírá vážnosti a přidává vice spontánního humoru. Bravo! ()

Reklama

Reklama