Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nově povýšený kapitán se dozvídá, že jeho bývalá žena mu byla přidělena jako první důstojník. (Disney+)

Recenze (31)

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot je neoriginální sci-fi, které na poli televizní zábavy nepřináší zhola nic nového. Vtipy a hlášky jsou ohrané. Neúměrné vykrádání Star Treku si může dovolit jen přiznaná parodie a ne seriál, který se očividně rozhodl být něčím víc, avšak svým oddechovým tvůrčím zápalem jen skomírá a přiživuje se na svém sci-fi vzoru, kterého nevychytrale zbůhdarma napodobuje ve všech směrech. Nevím, čím přesně chtěl Orville zaujmout a ani nevím, jestli to chci nadále zjišťovat. Což mě jako MacFarlanova fanouška značně rozhodilo. 5/10 Více v mých prvních dojmech na webu Fandíme Seriálům. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni hned poznají, co má tento seriál parodovat. O to větší překvapení je, když se tak neděje a pilot se tváří s výjímkou pár pitomoučkých šťouchanců, jako sice nízkorozpočtové, ale vážně míněné sci-fi. I přes slaboduchou zápletku a neherectví většiny postav, se dalo najít x míst, kde by se mohla objevit nějaká ta hláška. Nic. Tvůrci evidentně neměli páru, co vlastně chtějí natáčet, takže pilot posloužil jako zkušební video. Podle místního hodnocení to má být v dalších dílech lepší, tak zkusím, ale už teď je mi jasné, že MacFarlane se mi humorem do vkusu netrefí. Kvalitativně je to stejná nádhera, jako Legends of Tomorrow...třetí liga, jak s herci, tak výpravou. Jen těch triků je tady mnohem víc a nejsou zase tak tragické. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Na The Orville jsem se docela těšila, protože miluju Galaxy Quest a myslela jsem, že tohle by mohlo být něco podobného v serializované podobě. Ale jsem zklamaná na celé čáře. Celý pilot byl jen jedna velká NUDA, bez jediného originálního nápadu, jediného povedeného vtípku, bez jakéhokoliv momentu překvapení. Dokonce jsem tam nenašla žádnou alespoň trochu zábavnou nebo zajímavou postavu. Nuda, klišé, průměr... Jediné co stálo za řeč, byly celkem povedené triky a masky, ale to ve mně vzbudilo jen myšlenku na známé přísloví o perlách a sviních. Tady není nic, co by mě nalákalo na další díl, takže za mě určitě konečná. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad bych The Orville přechválil, proto velmi silné 3 hvězdy. Zatím to ani parodii na Star Trek moc nepřipomíná. Spíš to připomíná klon Star Treku s trochou vtipu. Takový Galaxy Quest se takhle zkrátka nedržel. Ale pro fandu sci-fi je to příjemná podívaná, postavy zajímavé a jsem celkem zvědav na další vývoj. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Kde Star Trek jako hrdinský epos mlčí, tam Orville kecá, kecá a kecá. Chlapík vybaluje boty a čuchá k nim, velitel stanice si nepamatuje jméno jedné z postav (stejně jako já - Orville se prostě nebojí kontaktu s divákem). Postavy vypadají zajímavě, ač ne všichni herci mi sedli. Efekty i hudba v normě, designově zajímavá variace Star Treku. Pochválit musím naprosto parádní masky. Těším se na další díly. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Bezpečnostní pásy v raketoplánu jsou vtipnou narážkou na seriál Star Trek (od r. 1966), kde docházelo ke zranění posádky při srážce nebo během nebezpečného manévru, protože sedadla nebyla opatřena žádným zádržným systémem. Seth MacFarlane je znám tím, že často poukazuje na nepřesnosti ve slavné sci-fi sérii. (HellFire)
  • Halston Sage si kvůli roli Alary Kitan oholila obočí, ale původní záměr tvůrců tvrdě narazil na testovacích projekcích. Herečka tak po zbytek první série nosí falešné obočí. (HellFire)
  • Mercer (Seth MacFarlane) v jedné scéně požádá dr. Aronova (Brian George), aby se postavil za Alaru (Halston Sage). Na to Aronov odvětí, že neví, kdo je Alara, protože posádku Orvillu zná pouhých pár minut. Jedná se o narážku na fakt, že lidé mají problém zapamatovat si jméno někoho, s kým se právě seznámili a zároveň tím tvůrci dávají divákovi najevo, že sleduje první epizodu a nemusí si nutně pamatovat jména všech postav. (HellFire)

Reklama

Reklama