Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nově povýšený kapitán se dozvídá, že jeho bývalá žena mu byla přidělena jako první důstojník. (Disney+)

Recenze (31)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad bych The Orville přechválil, proto velmi silné 3 hvězdy. Zatím to ani parodii na Star Trek moc nepřipomíná. Spíš to připomíná klon Star Treku s trochou vtipu. Takový Galaxy Quest se takhle zkrátka nedržel. Ale pro fandu sci-fi je to příjemná podívaná, postavy zajímavé a jsem celkem zvědav na další vývoj. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je teda něco, jako zjevení! Krásně si hrají s hlavní melodií původního Star Treku. Je to taková jeho příjemná parodie, 'hlavně že zaměnili barvy důstojnických uniforem' (je to přece důležité)! Takto jsem se dlouho nenasmál, zejména když kapitán požádal Krilla (skoro jako mix Cardassianů a Unasů), aby se v přenosu posunul víc do středu obrazu. "Wait, on to fakt řekl? To snad ne!" A hned v první epizodě „Tardigrade DNA“. Discovery, anyone? „Raise deflector screens“ hahaha. A namísto 'Federation' tu máme 'Union' (UNIted federatiON ...). Nemá to být Star Trek. První epizoda je zatím jeho mladším bratrem, která si na něj nechce hrát úplně, a namísto toho ubírá vážnosti a přidává vice spontánního humoru. Bravo! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni hned poznají, co má tento seriál parodovat. O to větší překvapení je, když se tak neděje a pilot se tváří s výjímkou pár pitomoučkých šťouchanců, jako sice nízkorozpočtové, ale vážně míněné sci-fi. I přes slaboduchou zápletku a neherectví většiny postav, se dalo najít x míst, kde by se mohla objevit nějaká ta hláška. Nic. Tvůrci evidentně neměli páru, co vlastně chtějí natáčet, takže pilot posloužil jako zkušební video. Podle místního hodnocení to má být v dalších dílech lepší, tak zkusím, ale už teď je mi jasné, že MacFarlane se mi humorem do vkusu netrefí. Kvalitativně je to stejná nádhera, jako Legends of Tomorrow...třetí liga, jak s herci, tak výpravou. Jen těch triků je tady mnohem víc a nejsou zase tak tragické. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Žiadna pizza párty. Opakujem! Žiadna pizza párty.“ Seriálový prepadák roka? Je to možné... Zostal som v nemom úžase. Toto nielenže nebolo vtipné. Toto ani NEMALO byť vtipné. Nie, že by prvá epizóda obsahovala nefungujúci humor. Ona neobsahuje prakticky ŽIADNY humor. Občas padne hláška ako od 12-ročného chlapca z 90-tych rokov a z „toho“ humoru kontroverzného Setha MacFarlanea, ktorý Griffinovcami zbúral skutočne množstvo a množstvo mysliteľných (a i pár nemysliteľných) tabu, je tu spolu možno tak 30 sekúnd, viac nie. Nepochopiteľná je aj na sitkom dlhá minutáž cca 45. Ale je to vôbec sitkom? Vzhľadom na neprítomnosť humoru mi to pripadalo ako „normálny“ sci-fi seriál á la Star Trek, pričom niektorí herci to doslova hrajú ako z vážneho seriálu (doktorka). Na to je ale prvá epizóda neskutočne detská, naivná a nuž, hlúpa. Toto ak niekto chce brať ako plnohodnotný sci-fi seriál, mal by sa dať liečiť. Výsledkom je hybrid, u ktorého skutočne nechápem, prečo vznikol, o čo mu išlo, pre koho je určený a čo si MacFarlane myslel, že nakrúca. Asi si zo zvedavosti pozriem ešte jednu časť. Veľkým mínusom sú aj podpriemerné postavy, plno nesympatických a lacných hercov a nízky rozpočet. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Na The Orville jsem se docela těšila, protože miluju Galaxy Quest a myslela jsem, že tohle by mohlo být něco podobného v serializované podobě. Ale jsem zklamaná na celé čáře. Celý pilot byl jen jedna velká NUDA, bez jediného originálního nápadu, jediného povedeného vtípku, bez jakéhokoliv momentu překvapení. Dokonce jsem tam nenašla žádnou alespoň trochu zábavnou nebo zajímavou postavu. Nuda, klišé, průměr... Jediné co stálo za řeč, byly celkem povedené triky a masky, ale to ve mně vzbudilo jen myšlenku na známé přísloví o perlách a sviních. Tady není nic, co by mě nalákalo na další díl, takže za mě určitě konečná. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Bezpečnostní pásy v raketoplánu jsou vtipnou narážkou na seriál Star Trek (od r. 1966), kde docházelo ke zranění posádky při srážce nebo během nebezpečného manévru, protože sedadla nebyla opatřena žádným zádržným systémem. Seth MacFarlane je znám tím, že často poukazuje na nepřesnosti ve slavné sci-fi sérii. (HellFire)
  • Halston Sage si kvůli roli Alary Kitan oholila obočí, ale původní záměr tvůrců tvrdě narazil na testovacích projekcích. Herečka tak po zbytek první série nosí falešné obočí. (HellFire)
  • Scény z výzkumného centra Epsilon 2 se natáčely ve stejné budově, která posloužila jako sídlo policejního oddělení San Angeles ve filmu Demolition Man (1993). (HellFire)

Reklama

Reklama