Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při průzkumu záhadné planety Kelly nechtěně, ale hluboce ovlivní její obyvatele. (Disney+)

Recenze (10)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší díl celé řady. Z mnoha diskuzí je zřejmé, že cílovka The Orville jsou především trekies, kteří se špatně srovnávají s tím, kam se posunul nový Star Trek. Seth MacFarlane nabízí neškodnou, místy vtipnou zábavu. V každém díle je skrytý nějaký ten vzkaz...pro většinu lidí úsměvně naivní, ale to některé pohádky bývají. Svoje místo si Orville zaslouží i díky vcelku sympatickým postavám. Sice se jim nezřídka nedaří mě rozesmát, ale humor Setha MacFarlane je podivně pružný. I když je to vtip nepovedený, není vysloveně trapný, nebo otravný...spíš tak nějak mile mimo. A to platí i pro některé díly této série. Nicméně narozdíl od Star Trek: Discovery, mi to nevadí...protože Orville si na superscifiseriál nehraje. ()

eMejla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HOLLY: Svaté války. Tisíce let zuřil boj, Dave, mezi dvěma klikami. LISTER: Jakejma klikama? HOLLY: Mezi přívrženci červených čapek a přesvědčenými modročapkáři. LISTER: Chceš říct, že válčili kvůli tomu, jestli budou čapky v bistru červený nebo modrý? HOLLY: Ano. Většina z nich v těchto bojích zahynula. To je pitomost, co? LISTER: Neděláš si srandu? Měly bejt zelený. ()

Reklama

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá pararela na křesťanství a další náboženství: kvůli misinterpretované ptákovině vzejde fanatická církev, která se drží u moci jen proto, že se jí (a toho co hlásá) lidé bojí. Obdivuju ovšem, že scénárista měl kuráž zakončit první řadu svého nového seriálu tímto způsobem (otevřenou kritikou náboženství). Též mně přijde pozitivně komické, že díky časovému posunu má Kelly jen omezený čas, který může strávit na planetě (jako možná krátká zjevení Ježíše Krista), aby ukázala pravdu. Teď k negativům: 700 let mezi první a druhou návštěvou je fajn, ale aby jak první důstojník a kapitán byli tak blbí, aby se v každém případě nechali odhalit (dobrovolně vběhli mezi domorodce), to mně hlava nebere a nemůžu to tak brát vážně (slouží to tady jako uvedení hlavní zápletky, to jo). Planeta, která mění vesmíry kvůli hvězdě, která je ve dvou vesmírech zároveň, je taky pěkná blbost (i na sci-fi). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel s veľmi dobrým posolstvom. Viacej sa tu rozoberajú vzťahy, má to aj pár super vtipov a chémia medzi protagonistami funguje. Skvelé zakončenie prvej série. Čo oceňujem najviac, bez nejakého obrovského dejového zvratu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem přesně poukazuje na neskutečně stupidní přežitek z dob dávných věrozvěstů. Nějak podobně vydím i slavného Ježíše, cestovatel z jiné dimenze nebo jen uctihodně podané cirkusové představení na tehdejší dobu. Veškerá další náboženství jsou už jen přidaná kaše, protože sto lidí, sto chutí. Nebo ještě jinak, pokud na neviditelného kámoše věří jeden člověk, je to blázen. Pokud na něho věří miliarda lidí, je to náboženství. :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama