Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Orville navazuje první kontakt a na loď přichází nový člen posádky. (Disney+)

Recenze (8)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok zábavný. Potom sa to nesie už v takom nelogickom duchu. Stále mohli vymeniť niečo za niečo - väzňov za nejaký úžasný stroj. Myšlienka dielu potom nie je že pomáhame ale skôr klameme. Neviem. Časti, ktoré sa neberú až tak vážne sú podľa mňa lepšie. Predsa len na filozofovanie tu máme iné seriály. Priemerný diel. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po hodně pomalém rozjezdu v druhé řadě se minimálně Orville vrací do průměru, ve kterém se nacházel v první řadě. Po vizualní stránce nemám co vytknout, po příběhové stránce jako by tvůrci vytáhli jednu z těch průměrnějších epizod ze Star treku TNG. Je to styl, kterým se tvůrci ani netají, otázka zda jsou schopni i nějakého vývoje. I TNG řekněme se od třetí, čtvrté řady vyloženě proměnil, nejen ve vizualu, ale i rozvoji postav. Orville na tohle sází na tohle už od začátku a snaží se nabudit "family friendly" prostředí. Bude to stačit na třetí řadu? Zatím jsem spíše skeptický, uvidíme nakolik jsou schopni tvůrci ještě překvapit a jaký vůbec mají se seriálem plány. ()

Reklama

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po naději na zlepšení kvality druhé řady nastavené minulým dílem přichází opět zklamání, tato epizoda u mě nefungovala ať už co se týče příběhu (moderní společnost řízená tupou a jednorozměrovou astrologií, to už je uvěřitelnější ten "facebook" z první řady), zpracování (mimozemšťani vypadající jako lidi s příšerně umělými nálepkami na ksichtě, navíc používající naše myši a klávesnice atd. - WTF?!? To ani Hvězdná brána nebyla takhle "cheap"!), dementního chování postav (Kelly a Bortus a jejich neskutečně dementní plán útěku - kam?? co dál, kdyby se povedl? atd.), tak i přidané hodnoty tohoto seriálu - humoru, který tu byl prakticky nulový, velmi slabý. Mnoho lidí dodnes vytýká Voyageru, že měl neustále humanoidní mimozemšťany, no pořád ty jejich masky byly o třídu výš než tady, příběhově mnohem kvalitnější a nakonec zejména to nevypadalo tak nízkorozpočtově jako tento díl... ()

lu.ger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak musím souhlasit s cyphercz. Oba zřejmě sledujeme jak se vyvíjí Orville vs. DIS. Loni jsem DIS odsuzoval a odkopl "Do neznáma" :). Musím říci, že vržené kostky obracejí vysoká čísla ve prospěch právě DIS nyní. Tento díl byl zajímavý, pointa byla samozřejmě apelující, podobně jako zmiňovaná epizoda o fb z první serie. Zde ale opravdu ty kulisy pusobili hodně tragicky a celkově to působilo nedotaženě a úsměvně. Přesto si to ale zachovává pořád nějakou macfarlanovskou úroveň, která sice operuje v rámci normálních parametrů, ale na té spodní hranici zatím. Trochu mě to připomnělo epizodu z VOY: Muse, která je opravdu otřesná. ()

TaToten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto epizóda vo mne zabila aj poslednú štipku chuti dopozerať druhú sériu. Nefunguje tu takmer nič. Zápletka o prvom kontakte je OK, no sú na planétu vyslaní absolútne nekompetentní ľudia, ktorí nemajú predstavu ani o logike bežnej ľudskej konverzácie, nie to ešte o nadvezovaní diplomatických kontaktov. Celý problém začne, keď sa Kelly proste musí pochváliť, že má narodeniny, lebo je to "vtip" tejto epizódy (jeden z mnohých na silu pretlačených). To vyústi v celú zápletku s astrológiou a hodia ich aj s Bortusom do väzenia. Už len tento moment sám o sebe bol veľká rana do môjho čelného laloku. To sakra nikto v tejto epizóde nepočul o niečom čomu sa hovorí diplomacia? Hodiť cudzích diplomatov do svojho väzenia a odmietnuť ich vydať, lebo sú hrozbou pre spoločnosť, do ktorej ani nepatria a môžu odisť z planéty, keď tam vadia??? A to ako sa to rozhodne kapitán riešiť, že sa tam príde vyplakávať bez argumentov a ničoho... no v tomto bode som to vypol a dal seriálu zbohom. Už som nemal silu. Hviezdna brána mala množstvo epizód o prvom kontakte a takto nekompetentne nebol riešený nikde... V druhej sérii mi príde, že vtipy celkovo prestali fungovať. Väčšina epizód rieši serióznejšie scifi zápletky a vtipy sú tam len nasilu zakomponované, aby sa nepovedalo a je hrozné sa na to dívať. A na druhej strane ako seriózne scifi by to potrebovalo lepšie postavy, ktoré Orville proste nemá. Je to proste nefungujúci zhluk premrhaných dobrých nápadov... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama