Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed a posádka musí získat zpět kontrolu nad obsazeným Orvillem dříve, než dorazí na Zemi. (Disney+)

Recenze (14)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A jsme opět tady, jako každý čtvrtek - je tady Váš Orville se svou hvězdnou posádkou! Dvojdíl Identity právě vytyčil novou laťku pro nejlepší epizodu Orvillu. Dávám dvakrát pět hvězd, protože v rámci seriálu se jedná o nadprůměrné díly, a to je nutné ocenit. Musím říct že způsob řešení "Isaac ex machina" už mě měl trošku nahnutého ke čtyřem hvězdám, protože tyhle jednočlenné hrdinské "veletoče" moc nemusím, ale naopak mě potěšilo, že se Kayloni dostali až k Zemi a nebyli nějakým zázrakem zastaveni už po cestě, takže se to vyvážilo. Málo doktorky, hodně lodí, zajímavý příběh a Krills to the rescue? Nevím co více si od Orvillu přát. Jedeme dál! ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Badass. Tak lze jedním slovem charakterizovat tento díl. Jsem rád, že tvůrci vysvětlili některé zvláštnosti/nesrovnalosti z předchozího dílu, zejména to, proč prostě posádku rovnou nepostříleli atp. I když byl děj v některých místech trochu přitažený za vlasy, pořád to byl napínavý příběh od začátku do konce a myslím si, že radost pohledět pro libovolného fandu scifi. Závěrečná bitva byla efektní, na můj vkus hodně přeplácaná a chaotická, ale měla samozřejmě i spoustu skvělých momentů, takže prostě celkové určitě na 5 hvězd a pravděpodobně nejlepší epizoda z dosavadních řad. Jsem hodně zvědavý na údaje o sledovanosti, snad se zastaví sestupný trend a půjde to nahoru! ()

Reklama

SimiT84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas tak nečekaný zvrat, jak tu někteří píší, to podle mě nebyl. Něco takového jsem čekal už vzhledem ke jménu robotické rasy, které je velmi, ale opravdu velmi podobné jménu jiné robotické rasy stvořené lidmi v BSG... Ale určitě top díl. Jen těch citových výlevů je na mě v druhé sezóně až moc... V rámci seriálů za pět, v rámci všeho možného sci-fi tak za čtyři a půl hvězdy. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepá epizoda, pokračování skvělého dílu. Během scén, jako například vyhození z přechodové komory, mě zamrazilo. Ty se v tolik srovnávaném Star Treku často nekonali. A to se mi právě líbí. Orville je schopný a ochotný zajít dál. Kayloni, Krillové, fantastická vesmírná bitva... Mám sice pár výtek k logice Kaylonů, ale vem to čert. Tento dvojdíl je podle mě patrně jedním z nejlepších příběhů tohoto seriálu. ()

probablito 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale druhá epizóda mi nepripadala taká dobrá ako prvá. Nie je tu nič prekvapujúce, proste len nepriateľská flotila letí k Zemi, kde sa desiatky lodí rozprášia na atómy za rámusenia nudnej a otravnej inštrumentálnej hudby bez akýchkoľvek zaujímavých motívov. Odboj na palube Orvillu obsadeného Kaylonmi ma tiež zrovna nepresvedčil: podobne, ako v piatej epizóde Obi-Wana, v ktorej je Leia jediná, ktorá sa zmestí do údržbárskeho priestoru, aj tu si scenáristi vymyslia nejakú úzku šachtu, do ktorej sa zmestí len doktorkine decko. Kto do tých priestorov normálne vstupuje? Deti? Trpaslíci? Mercer's gelatinous friends? Yaphit prepašuje uväzneným oficírom dve zbrane, aj keď ich bolo v zbrojnici plno, mohli sa vyzbrojiť a skúsiť Kaylonov premôcť, a nie čakať, či sa im vydaria všetky back-up plány - a akože, vyjdú všetky, žiadne strachy :D. Kayloni držia v hangári takmer celú posádku (mínus tých, čo postrieľali), ale kľudne by ich mohli vykydliť, pre svoj plán potrebujú len zopár oficírov na mostíku. Kapitána a tak. Vlastne, keď tak nad tým rozmýšľam, rozhodne by spravili lepšie, keby ich všetkých vypustili do vákua a vysrali sa na ten ich drbnutý plán, že Mercera donútia, aby presvedčil admiralitu, či koho, na Zemi, že prilietajú s Kaylonmi, ktorí chcú vstúpiť do Únie. Áno, tých asi dvadsať kaylonských lodí v závese za Orvillom vôbec nie je podozrivých :D. Za normálnych okolností by proste prileteli k Zemi, kde aj tak nebol dostatok lodí Únie, pretože tie boli povolané až na základe správy, ktorú odoslal podvýživený doktorkin klučina a nemuseli by vôbec využiť Mercera. Problémový klučina aj s ostatnými mali byť vysatí do vákua! Scenár je proste vyumelkovaný blábol. Čo sa týka hrozby v podobe UI a všelijakých mechanoidov a robotov, ktorí chcú vyhladiť všetok organický život vo vesmíre - to vážne nemohol Seth vymyslieť niečo menej otrepané. Pravdupovediac, na Kaylonoch mi nepripadá zaujímavé absolútne nič, od ich motivácie všetko zničiť po designy ich lodí. Čím viac nad tým rozmýšľam, tým menej chápem odkiaľ toto mohlo nabrať deväťdesiat percentný rating. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama