Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka lodi Orville se vyrovnává s mezilidskými důsledky boje s Kaylony. (Disney+)

Recenze (11)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Orville jsem vždycky bral jako prostředek pro utišení frustrace z toho, jak zdegenerovaly Star Trek seriály. V prvních dvou řadách se tvůrci nebrali moc vážně a přesto měl Orville s původním ST společného víc, než mě prudce protivná Star Trek: Discovery. Tam jsem nakonec druhou řadou skončil a přesedlal na jiné seriály a také na Orville. Jenže naštěstí přišel ucházející Picard a zatím skvělé Star Trek: Strange New Worlds, takže už náplast na týraný mozek nepotřebuju. Navíc první epizoda třetí řady sice naznačuje, že má MacFarlane vyšší ambice, než hrát druhou ligu, jenže přestože na vás od první sekundy vysype nadupanou vesmírnou bitvu...ten zbytek už taková sláva není. Fajn CGI je jen polovina úspěchu. Tou druhou je scénář a tady to dost skřípe. Srandoblbinka si na logiku může dovolit kašlat, ale pokud to MacFarlane zkouší na vážnou notu, tak musí přemýšlet i nad zdánlivými detaily. Jako jestli by opravdu probíhala ostrá zkouška bojového letounu v loděnici, mezi ostatními loďmi, kde by riziko srážky způsobilo velké škody...navíc když se u toho normálně střílí. Navíc selhává i jako režisér. Některá vysloveně hluchá místa a nefunkční dialogy, by se možná ztralily, pokud by se občas objevila nějaká humorná replika, ale té se v této epizodě nedočkáte. Chemie mezi postavami vůbec nefunguje. Všichni se tváří tragicky, pointa je z kategorie psychologicko filozofické...výsledek je ...nevalný, neuspokojivý, hrubě pod očekáváním. Pokud budu Orville dál sledovat, tak spíš jen ze zvědavosti. ()

probablito 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma "samovraždy" mi prišla spracovaná v druhej sezóne Picarda omnoho emotívnejšie. Tam som i slzičku uronil. Neviem, tu som len mykol plecom, a tak nejak mi bolo jedno, či sa ten plecháč preberie. Navyše, je tu fakt podivne koncipovaný spôsob skúšky nového bojového raketoplánu, kedy pilot náhodne pokropí strelivom aj samotnú stanicu, - na druhú stranu, design nových raketoplánov je totálne vymazlený. Trochu som dúfal, že s novou sezónou príde aj iná hudba, ktorá asi od polky druhej sezóny znie strašne seriózne a inštrumentálne, ale zároveň bez zaujímavých motívov a nudne a ani tu sa zatiaľ nič nezmenilo. ()

Reklama

zipacna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pastva pro oči, ale pořád stejná herecká kostrbatost. A po tak dlouhé době, záplavě Star Treku a Star Wars už mě to prostě tak neohromilo, jako první sezóna. Ale rozhodně jsem kvitoval, že se v prvním díle třetí série potýkali s takovými problémy. Protože jen tak hodit za hlavu, co se stalo (dějově) před pár dny či týdny by fakt nemělo smysl. Proto možná trochu slabší úvodní díl do série, ale věřím, že se to rozjede. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není důvod vyčítat Orvillu absenci humoru. Seriál nebyl nikdy čistě komediální záležitostí a v každé řadě se vždy našel nějaký ten díl, který byl zcela vážný. Takže vzhledem k tomu, co se stalo na konci minulé série, jsem čekal vážnou notu. Zrovna tato otázka vyřešit komediální formou vážně nejde, protože to je právě ta část seriálu, která jede vážnou linku. Ale to byste si museli nejdřív vyndat hlavu z prdele a začít přemýšlet. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se tomuhle seriálu vůbec nedaří jsou první díly nových řad. Ja'loja byla příšernost, tohle je o něco lepší, ale pořád slabota. Proč nedali tenhle díl hned za dvojdíl Identity, nehodil by se spíše tam, než jako season opener?? Nebo nám tvůrci chtějí nepřímo sdělit, že se tahle řada primárně ponese v duchu řešení vztahů posádky? No to potěš koště! Alespoň jsme tu měli nějaké to morální dilema nové postavy, která se musí rozhodnout mezi svou povinností vs osobními pocity, ale že by to bylo kdo ví jak dobře zpracované se říct nedá. 55% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Epizóda je venovaná Normovi MacDonaldovi, ktorý prepožičal svoj hlas postave želatínového Yaphita. Norm MacDonald v roku 2021 prehral 9-ročný boj s leukémiou. (koba)

Reklama

Reklama