Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka lodi Orville se vydává zachránit Gordona ve vzdáleném, ale přitom známém světě. (Disney+)

Recenze (9)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl třetí řady, kterému s čistým svědomím mohu dát víc než 3 hvězdy. Líbí se mi tu hlavně dvě věci - 1) Ukazuje lidskost, která občas chyběla starým Trekům, kdyby se v Malloyově situaci objevil třeba takový Riker či někdo podobný, tak věřím, že by po oněch 10 letech bez váhání nasedl do raketoplánu a adios (a samozřejmě by neměl ani ženu, ani děti, ani přátele a žil celou dobu někde v ústraní), vybaví se mi tu také epizoda Voyageru, kde Doktor strávil podobnou dobu jako Malloy myslím na té planetě, kde čas běžel mnohonásobně rychleji než ve zbytku vesmíru, no a okamžitě po návratu na Voyager byl štěstím bez sebe, že navždy opustil svojí ženu, děti, přátele, to nalijme si čistého vína zrovna moc uvěřitelně holt nepůsobí. No a za 2) Jsem velmi spokojen s tím, jak epizoda dopadla - ke konci jsem očekával takový ten klišoidní happy end, kdy se kapitán nechá obměkčit a Gordona nechá dožít v minulosti tak, jak jsme to mimochodem měli možnost vidět na konci druhé řady Pikárda, ale naštěstí se tak k mému překvapení nestalo a posádka udělala správnou věc - obnovila tok času i za cenu nenarození se dvou dětí, dokonce i samotný o 10 let mladší Malloy to uznal jako správnou věc a za to prostě palec nahoru, velmi dospělé a rozumné řešení celé té situace. 80% ()

probablito 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

EDIT: Inak, kľudne ho tam mohli nechať žiť ďalej s rodinkou, veď už s tým v podstate nemohli nič spraviť, len by im Malloy sľúbil, že nevyprodukuje žiadneho potomka. Jedna z lepších epizód. Výborný nápad, ale namiesto toho, aby z neho tvorcovia vyžmýkali maximum, tak sa sústreďujú na nepotrebné blbiny - napríklad na Isaaca a dievčinu vŕtajúcich do podlahy, kedy sa v podstate nič zaujímavé nestane. Lamar a sekuriťáčka sa na seba vrhnú ako nadržanci po krátkej masáži v strojovni. Haha. Vážne? Gradácia je tiež asi tvorcom neznámy pojem, pretože to celé končí bez výraznejšieho citového payoutu. Tešil som sa, že uvidíme, ako Mercer s kolegami pôjdu po Malloya po druhýkrát a jeho správanie bude v rozpore s prvým stretnutím, ale nič, len vystúpi z raketoplánu a je rád, že je doma. Jo a potom sa ešte päť minút nadsvetelne lieta sem a tam, ale to už ma fakt vôbec nezaujímalo. 7/10 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavě podaná časočalamáda, navíc promnutá vtipnými momenty, skoro jako bychom se (timetravelingem) vrátili do první řady seriálu. Samozřejmě je diskutabilní, jestli je možné, aby se časová osa zhroutila, resp. byly vymazané události, které už se staly, jen proto, že jim useknete začátek...resp. pokusíte se. Tam, kde končí věda, znalosti, nastupuje víra. Mě se líbí teorie větvení, takže časové osy s každou změnou pokračují jinudy. A tato epizoda mě v tom utvrzuje, i když razí opačnou teorii. Nicméně pobavila, přiměla k zamyšlení...tak to má být. ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrá epizoda. Sice výcuc z toho, co jsme viděli ve Star Treku už několikrát, zato dobře zpracované (byť jo, vata tam stejně byla). Co mě akorát mrzí je fakt, že tvůrci The Orville vždycky promrhají půl série na "meh-epizodách", aby pak v několika málo předvedli, že umí i ty sakra dobré. Je to pak frustrující, když díky takhle dobrým epizodám člověk ví, že The Orville má na víc, ale příliš mrhá drahocenným časem na horší díly... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama