Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Recenze uživatele JindraLne k tomuto seriálu (3)

Svatyně (2019) (S02E12) 

To takhle vezmete klasické Star Trekové dilema, dáte to do rukou Sethu MacFarlaneovi, necháte to zrežírovat Jonathana Frakese a ještě přidáte trochu Dolly Parton. A nakonec z toho vyjde přesně to, co byste od moderního Star Treku očekávali + ještě trochu humoru, který ale zrovna tady netlačí na pilu, takže já musím hodit nejvyšší hodnocení, už jen v souvislosti s dnešní slabou epizodou značkového Star Treku. A jen tak mimochodem - taky jste si všimli Mariny Sirtis aka poradkyně Troi z TNG? ()

Cesta, jíž jsem našel (2019) (S02E14) 

Teď už jen zbývá doufat, že dostaneme i další sérii. Celkem slušné finále a líbí se mi, že nakonec všechno do sebe zapadlo a časová logika nedostává větší trhliny. Jak jsem si ještě rok a půl zpátky myslel, že nový Star Trek bude bomba a The Orville jen další MacFarlaneovina s lehkým záchodovým humorem (nic proti tomu), akorát hraná a zasazená do budoucnosti, tak teď to mám úplně jinak. Star Trek sice sleduju, ale žádné wow to není a i tak je to na míle vzdálené původnímu stylu Star Treku. Orville je na druhou stranu "dospělé" sci-fi, které se nebere moc vážně, ale je z toho cítit ta Sethova věrnost původním Star Trekům. ()

Dvakrát za život (2022) (S03E06) 

Hodně dobrá epizoda. Sice výcuc z toho, co jsme viděli ve Star Treku už několikrát, zato dobře zpracované (byť jo, vata tam stejně byla). Co mě akorát mrzí je fakt, že tvůrci The Orville vždycky promrhají půl série na "meh-epizodách", aby pak v několika málo předvedli, že umí i ty sakra dobré. Je to pak frustrující, když díky takhle dobrým epizodám člověk ví, že The Orville má na víc, ale příliš mrhá drahocenným časem na horší díly... ()

Reklama

Reklama