Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Recenze uživatele Han22 k tomuto seriálu (1)

The Orville (2017) 

Zatím bez přemýšlení. Nové seriály mě už roky nebaví, přesto jsem jako dlouholetý Trekkie dal šanci Star Trek Discovery. Výsledek? Hypermoderní, kontinuální příběh s neskutečnými dírami v návaznosti na celý Star Trek svět, temný, plný podivných nesympatických postav. Ale díky sledování a stahování titulků jsem se dověděl o Orville a to byla pecka! Orville je přesně takový Star Trek, jak má vypadat. Od designu lodě a jejího vnitřku, uniforem, povědomých ras či postav až po drobnosti typu Federace (Unie), základní směrnice, správného nasvícení, můstku atd atd. A jistě je tu zcela nestartrekovský humor, vyplývající z toho, že jsou tu obyčejní lidi. A tak se tu chlastá, randí, občas se někdo poblije či křičí hrůzou v nepatřičné situaci, občas k němu vedou kulturní rozdíly. Jenže ten humor nijak nenarušuje perfektní příběhy, které se dají brát 100% vážně a i když jsme je už v různých variaích viděli v nesčetně Star Trecích, Stargatech či Outer Limits, stále fungují. Jsou napínavé, občas dojemné, někdy s vynikajícími paralelami na současný svět a většinou si řeknete ano tohle je Star Trek. Efekty jsou povedené, stejně jako výprava, žádný kulisový Červený trpaslík se nekoná. A postavy? Konečně seriál, kde není půlka postav psychickými troskami, bezpáteřními zmrdy či chladnokrevnými manipulátory (ano mluvím o tobě Discovery). Kapitán a první důstojnice mají mezi sebou rozpadlé manželství a nevyřešené city ale jsou to profíci a sympaťáci, u kormidla sedí dvojice vtipálků a pařmenů, je tu Worfovský Bortus, umělá bytost Isaac připomínající Data a moudrá doktorka alias Beverly Crusherová. A také drobounká Alara se skoro supermanovskými schopnostmi. Jedinou výtkou je docela málo vesmírných bitev a akcí... ale i těch se dočkáte. Zatím paráda a moc se těším na další řadu. ()

Reklama

Reklama