Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (97)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatím bez přemýšlení. Nové seriály mě už roky nebaví, přesto jsem jako dlouholetý Trekkie dal šanci Star Trek Discovery. Výsledek? Hypermoderní, kontinuální příběh s neskutečnými dírami v návaznosti na celý Star Trek svět, temný, plný podivných nesympatických postav. Ale díky sledování a stahování titulků jsem se dověděl o Orville a to byla pecka! Orville je přesně takový Star Trek, jak má vypadat. Od designu lodě a jejího vnitřku, uniforem, povědomých ras či postav až po drobnosti typu Federace (Unie), základní směrnice, správného nasvícení, můstku atd atd. A jistě je tu zcela nestartrekovský humor, vyplývající z toho, že jsou tu obyčejní lidi. A tak se tu chlastá, randí, občas se někdo poblije či křičí hrůzou v nepatřičné situaci, občas k němu vedou kulturní rozdíly. Jenže ten humor nijak nenarušuje perfektní příběhy, které se dají brát 100% vážně a i když jsme je už v různých variaích viděli v nesčetně Star Trecích, Stargatech či Outer Limits, stále fungují. Jsou napínavé, občas dojemné, někdy s vynikajícími paralelami na současný svět a většinou si řeknete ano tohle je Star Trek. Efekty jsou povedené, stejně jako výprava, žádný kulisový Červený trpaslík se nekoná. A postavy? Konečně seriál, kde není půlka postav psychickými troskami, bezpáteřními zmrdy či chladnokrevnými manipulátory (ano mluvím o tobě Discovery). Kapitán a první důstojnice mají mezi sebou rozpadlé manželství a nevyřešené city ale jsou to profíci a sympaťáci, u kormidla sedí dvojice vtipálků a pařmenů, je tu Worfovský Bortus, umělá bytost Isaac připomínající Data a moudrá doktorka alias Beverly Crusherová. A také drobounká Alara se skoro supermanovskými schopnostmi. Jedinou výtkou je docela málo vesmírných bitev a akcí... ale i těch se dočkáte. Zatím paráda a moc se těším na další řadu. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zatim tři. Na to, aby to byla jakože velká švanda to není tak vtipné, na to, aby to byl vážný seriál je to zas trošku pitomé, je to takové neustálené uprostřed. Skutečně se zasměju tak jednou za dil, jinak se spíš tak jako usměju. Třebas je to tím, že zas tolik neznám startrek, jindy si zas myslím, že to prostě jen není dobré. Sledovat budu dál. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že po třetí sérii Orville definitivně doletěl do cíle, a spolu s ním i snaha navázat na klasické sci-fi seriály doby minulé se vším, co k tomu patří, a ještě k tomu přidat o něco více nadhledu. Tedy aspoň v prvních dvou řadách, které si s klasiky jako Star Trek (neznám) či Hvězdná brána (znám velmi dobře) opravdu v ničem nezadají, a svým stylem opravdu věrně navazují na trend takovýchto seriálů. MacFarlane tady zdárně kombinoval humor s vážnými prvky, a s ironií sobě vlastní poukazovat na různé společenské neduhy současnosti, a zároveň dokázal vytvořit i poutavý sci-fi příběh. Plusem k tomu byli různé epizodní roličky velkých hvězd, když vám dojde na malou roli Liam Neesom, nebo hlasově Bruce Willis, tak je to vážně pecka. Třetí série, vznikající skrze mnohé covidové, produkční a všemožné další problémy už na to šla trochu jinak. S přechodem na Hulu nabobtnala délka jednotlivých dílů, mnohdy až skoro na filmovou délku, humor se vypařil, a zbyla jen ta sociální kritika. Už to prostě nebylo ono... ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

''My jsme asi ta nejdivnější loď ve flotile...'' Vskutku. Nicméně je to pořád docela zábava. Dopředu říkám, že nejsem Trekkie. Ano, mám nakoukáno, TNG považuji za jeden z vrcholů televizní sci-fi, ale nemám potřebu srovnávat ST s Orvillem. Proč? Vlastně ani nevím. Možná protože se pokouší v pozdějších sériích zvážnět a paradoxně se tím Star Treku i víc blíží. Překvapilo mě, že seriál dokáže i celkem překvapit a dokazuje, že není jenom fanfikcí/parodií. Vztahy fungují, postavy jsou sympatické, zejména Bortus a jeho komplkovaný vztah k jeho partnerovi, potomkovi a k lidský emocím obecně a situace, které zrcadlí problémy a dilemata dnešního světa nejsou podávány jako lekce do života, jak to má být správně, ale spíš ukazuje morální šeď jednotlivých rozhodnutí. Problém vidím v jakési lacinosti kulist, což je vzhledem k rozpočtu pochopitelné, na klasický Sethmcfarlaneovský vysvětlovací humor, a pro mě i celkovému herectví samotného McFarlana. Nezlobte se na mě, ten chlap prostě nemá charisma na to být kapitán vesmírné lodi a už v té jeho westernovce ukázal, že celovečerák neutáhne, natožpak celý seriál. Naštěstí to zachraňují vedlejší postavy v čele Adrianne Palicki v roli bývalé ženy/1. důstojníka, a to nejenom, že se na ní zatraceně dobře dívá (tohle obecně platí pro všechen ženský ansámbl). Celkově seriál dobře funguje; další Galaxy Quest to sice není, ale emoce a napětí z vás vydoluje. Ja'loja! ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • V této epizodě vystupuje postava Katrudovského „květinového mimozemšťana“. Přestože není uveden v titulcích, jedná se o cameo Bruce Willise. (Martrix)
  • Odrezaná hlava, použitá počas scény v kaplnke, bola vyrobená podľa podobizne maskéra Toma Saviniho. (koba)
  • Doktorka Finn při večeři prozradí, že pochází z Baltimoru, kde se narodila také její představitelka Penny Johnson Jerald. (HellFire)

Reklama

Reklama