Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Recenze uživatele Shakaar k tomuto seriálu (2)

Celý svět je narozeninový dort (2019) (S02E05) 

Po hodně pomalém rozjezdu v druhé řadě se minimálně Orville vrací do průměru, ve kterém se nacházel v první řadě. Po vizualní stránce nemám co vytknout, po příběhové stránce jako by tvůrci vytáhli jednu z těch průměrnějších epizod ze Star treku TNG. Je to styl, kterým se tvůrci ani netají, otázka zda jsou schopni i nějakého vývoje. I TNG řekněme se od třetí, čtvrté řady vyloženě proměnil, nejen ve vizualu, ale i rozvoji postav. Orville na tohle sází na tohle už od začátku a snaží se nabudit "family friendly" prostředí. Bude to stačit na třetí řadu? Zatím jsem spíše skeptický, uvidíme nakolik jsou schopni tvůrci ještě překvapit a jaký vůbec mají se seriálem plány. ()

Cesta, jíž jsem našel (2019) (S02E14) 

Finále bylo vcelku průměrné, stejně jako celá druhá řada. Ne že by Orville až tak nudil, ale na rovinu, děj je strašně předvídatelný a finále nebylo o nic lepší. Navíc zápletka byla už v rámci TV tolikrát recyklována, že je to pasé jako klobouky - namátkou mě napadlo ze Star trek: Voyageru epizoda "Timeless", z SGA epizoda "The Last Man", z TNG přímo záver "Yesterday Enterprise". Narozdíl od předešlých epizod, tato i seriál samotný zapadne spíše do šedi. Sice je to vesměs sázka na jistotu u scénaristů, ale seriál se nikam tím neposune - v konečném důsledku je to další resetovací tlačítko, které jsme tak nesnášeli u Voyageru. Jestli se dočká seriál prodloužení? Na rovinu, kdyby seriál zrušili, asi by mě moc nechyběl. postavy jsou vcelku fajn, ale v podstatě u nich bylo už vše řečeno, možná bych byl pro miniserii šesti epizod aby zakončili válku s cylony...ehmm ty nemám na mysli, ale asi víte kam tím mířím. ()

Reklama

Reklama