Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během rodinné dovolené na Aljašce začne vědec Roger Summers zkoumat migraci ptáků. Díky tomu narazí v lese na několik zdechlin zmrzlých na kost. Protože si neví rady, vyhledá enviromentalistu Tima Hughese, který odešel do ústranní, když se jeho varováním před celosvětovými smrtícími mrazy vysmáli všichni ostatní vědci. Roger přesvědčí Tima, aby mu pomohl studovat nový, tajuplný přírodní fenomén. Společně se jim podaří odhalit, že Timovy předpovědi byly pravdivé a došlo na nejhorší. Mráz je čím dál silnější. Nepotrvá dlouho a pokryje celou planetu. Lidé umrzají po pouhých několika minutách strávených venku. Jedině Roger dokáže zachránit svou rodinu, město i celý svět. Čas běží. A venku číhá smrtící mráz. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Pokud to neměla být rovnou parodie na Den poté, tak to byla velmi ale velmi nízkonákladová a nízkointeligenční vykrádačka Dne poté. Ono i ve Dni poté je mraky kravin popírajících fyzikální zákonitosti, zejména kinetiku termodynamických jevů, prostup a přestup tepla, tepelné kapacity apod.
Ale scénáristi si fakt vyhráli řádově víc, než ve Dni poté. Hodit tam hlášky typu "začne to ve 2:06 a bude to trvat 10 minut a 15 sekund" u předpovědi meteorologických jevů pomocí noťasu, když to nedávají nejvýkonnější počítadla světa, je +- jako tvrdit, že Maruška ze školky s 8 dioptriemi trefí i bez brýlí stíhačku letící v 10 km výšce PTŘSkou, kterou ani neunese (:-))))))))))))))))))))))))))))
Kdo nevěří, ať si pověsí v zimě, až bude po ránu pořádná kosa, na balkon mokrý kapesník. Schválně, za jak dlouho fakt zmrzne, že bude jak prkno.
Ty jo! Mráz, že se během pár sekund trhají budovy na kusy, ale autu to nic neudělá, pryžové pneumatiky drží vzduch (a neproběhne tam standardní proces na drcení kaučuku pro výrobu například těsnicích směsí - kryogenní granulace), v budovách nezkondenzuje vlhkost ve vzduchu do námrazy, kromě chvilky, "když se to žene" (a že se to fakt žene).

Atd. atd. atd. ...
Herecky to na nízkorozpočtovku nebylo tak tragické. Ale soustředit se na postavy nějak dík těm technickým sračkám jde opravdu špatně.

Uživatel Patrick_VI. smazal svůj příspěvek.

Peklop

Peklop (hodnocení, recenze)

Herci Kanaďani. Vrtulník kanadská registrace. Ale tady je to jako USA. Velké hovno. Je to běžný KKŠ, kanadský katastrofický šit.

Reklama

Reklama