Reklama

Reklama

Welcome the Stranger

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá Alice (Abbey Lee) přijíždí za svým bratrem Ethanem (Caleb Landry Jones) na rodinné sídlo. Ten z jejího  příjezdu není zrovna dvakrát nadšený, roky se neviděli a hodně se odcizili. Ale rodinné křivdy se těžko rovnají, a tak hledají společnou cestu, jak jejich odcizení napravit. Alice ale zjišťuje, že se kolem domu děje něco "zvláštního". Vše začne pomalu gradovat po příjezdu Ethanovy přítelkyně Misty (Riley Keough)... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Jsou dny kdy si náhodně vyberete film a je prostě skvělý. No a pak jsou dny kdy si vyberete Welcome the Stranger. Něco tak hloupého a rádoby uměleckého jsem dlouhou dobu neviděl. Bylo to tak povrchní a přitom tak prázdné. Tuhle hodinu a půl života mi už nikdo nikdy nevrátí. Pokud bych měl přesto vybrat nejhorší věc na celém snímku byl byl to naprosto katastrofální casting. Na druhou stranu se mi aspoň líbila hudba. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozně nudná a utahaná věc se kterou jsem se jednoho večera musel poprat. Dvakrát jsem dřímnul a při přetočení jsem zjistil, že jsem absolutně o nic nepřišel. Jedna holka, jeden kluk, jeden velkej barák a jedno tajemné světlo na zahradě... Bylo to tak napínavé, že jsem z toho na sedačce roztekl... 0% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vizuální a (zamýšlená) umělecká forma fajn. A co dál? Když už se zdálo, že Windingem Refnem vizuálně opíchaná Abbey Lee se prosadí, vybere si poměrně unylý výkvět druhořadého režiséra Justina Kellyho, v němž velmi komorně a něžně nesměle pokukuje po incestu s bráchou, nebo spíše naopak, močí do prolákliny v zemi a to vše v rozlehlém domě. Film zanechává značně zmatený dojem. Přesto většinu času drží diváka v naději, že se v něm stane cosi převratného. A v podstatě se žádného (smysluplného) rozuzlení nedobere. Abbey Lee je na nahotu skoupá, jednou skočí do bazénu nahá, je snímaná jen zezadu, takže není vyloučeno, že se jednalo o body double. To její kolegyně Riley Keough už nějakým tím obnaženým prsem nešetří, jen ta kamera tak rychle uhýbá, až z toho nikdo nic nemá. Třetí do party je Caleb Landry Jones, ten je jakýsi obsedantní magor, co trpí výpadky(?) paměti, vytváří podivné ilustrace do své chystané knihy a má vztah s divnou přítelkyní, co náhle dojede do domu narušit jeho kruhy, jinak jeho záměr ve filmu je poměrně obestřen záhadou, jako celý vznik tohoto filmu, který nijak extra nepracuje s divákem, stejně nejednoznačné je i jeho žánrové zařazení. Ve filmu má místo erotika, psychologické drama, mysteriozní thriller i scifi. Film odkrojí tamhle, tuhle, jen neřeší podstatnou věc - zda tohle prapodivné přepínání v žánrech má nějaký skutečný cíl. A pro koho je vlastně určeno. Nástup v ději hlásí podivné vize, paranoia i sílící podezření. Abbey Lee a spol. to zvládl se ctí, divák je hormonálně rozložen a o to (patrně) režisér usiloval. 5/10 ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Ani neviem kde s týmto začať. "Welcome The Stranger" musí byť asi absolútne najnudnejší film, čo som videl za posledné roky. Ani jedna scénka, ktorá by ma chytila. Ani jeden moment, kde by som bol akokoľvek zaujatý. Je to absolútne prázdno, ktoré po dopozeraní ostáva asi ešte prázdnejšie. Obdivujem sa, že som to odsledoval od začiatku až do konca a hoci veľmi ťažko premýšľam a hľadám niečo, čo by som na tomto filme vyzdvihol tak mi nenapadá absolútne nič. Myslím si, že naposledy som bol takto otrávený pri sledovaní filmu keď som na začiatku roku 2016 videl "Shockwave Darkside". Možno ten dom bol celkom veľký, no aj tak mám pocit, že to bolo tak neskutočne stiesnené, že som mal miestami z filmu klaustrofóbiu. O hereckých výkonoch hovoriť radšej nebudem, lebo mám pocit, že to bolo to najhoršie, čo som za posledné roky videl. Ale aby som to nehádzal na hercov, tak poviem radšej, že ak si niekto zaslúži podiel viny na tomto, tak je to podľa mňa režisér Justin Kelly. Absolútne to nemá žiadnu réžiu. Kde bola réžia v tomto filme? Nikto nevie čo má robiť a diváci absolútne nevedia čo sa deje. Ja úprimne nemám šajnu, aké boli myšlienkové pochody, keď sa to písalo a keď sa to režírovalo. Pretože to pôsobí ako keby boli všetci absolútne mimo a nedávali do svojich výkonov ani najmenšiu dávku emócie. Všetci pôsobia ako mŕtvi. Je to katastrofa. A tou monotónnosťou, ktorú tu herci podávajú nás absolútne uspávajú. 10 minút filmu pôsobí ako večnosť a každú chvíľu som pozeral na hodinky, aby som vedel ako som ďaleko, lebo som sa tak neskutočne nudil. Príbeh to nemá dokopy žiadny. Nič nedáva zmysel, nič sa nevysvetlí, nič sa nikam neposunie, nemá to v sebe absolútne nič. Záver nedáva žiadny zmysel, aj keď pravda je taká, že zvyšok filmu nedáva zmysel rovnako. Vzťah medzi súrodencami je utrhnutý od reality a nič nepôsobí skutočne ani nič. Ak tam malo byť nejaké tajomno, tak jediné čo tam ostalo je neskutočné utrpenie a nuda, ktorou tento film zabije svojich divákov. Je to prázdne, tupé unudené nič. A rozhodne to nie je film, ktorý by som odporúčal komukoľvek vidieť. Nič som si z toho neodniesol, zabil som dokopy 94 minút svojho času a pôsobí to ako amatérske divadlo. Sú filmy, ktoré sú síce zlé, ale minimálne chápem o čo tvorcom išlo a dokážem na tom nájsť aspoň niečo. V tomto prípade nerozumiem myšlienkovým pochodom Justina Kellyho. Nemám tušenie ako chcel, aby toto fungovalo, nerozumiem absolútne ničomu a len som sa tým ako divák plahočil od začiatku až do konca. Hodnotenie: F ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento mysteriózní thriller se stává milníkem svého žánru začínající zajímavě a tajemně, aby nakonec diváky tak zmátl, že v podstatě nikdo neví co, kde, jak a vlastně proč. Máme tu příběh dvou odcizených sourozenců v komorním zpracování, který se svým způsobem pohybuje v oblasti psychologie, vyvolávající spoustu otázek, na které se velice těžko hledají odpovědi. Celý koncept děje se odehrává na jednom místě a tím je veliký dům s bazénem. Vytváří se tu dojem podivné atmosféry, který ale jakoby diváky nechtěl zase až moc ohromit. Okamžiky podivností zvýrazňují hlavně podivné dialogy, do kterých se divák musí hodně ponořit, aby se alespoň trochu zorientoval o co komu vlastně jde. Příběh má pouze tři postavy, svým pojetím a zmíněnou komorností vyvíjející se ve velice pomalém tempu. Centrem dění je Alice, která má vize. Vize v podobě žluté světla a ženy na obloze. A netrvá dlouho a objeví se bratrova přítelkyně, která je oné ženě podobná. Konspirační teorie rázem vezmou za své a tím i další vývoj událostí. Avšak pozor. Žádná hrůza, žádné lekačky, žádné napětí, prostě nic. Jen vnitřní nejistota a pochybnosti. To samé bude mít i většina diváků, kteří se velice brzy budou moct doslova nudou sežrat. Hodně náročný pomalý film pro hodně náročné diváky. Jen tak pro zajímavost, co by na to řekl agent Murder z Akt X? Je Alice bláznivá? Nebo byla snad dle náznaku unesena mimozemšťany a proto to její podivné chování? Proto ten pochybný postoj k přítelkyni svého bratra? Byl by agent Murder z toho stejně zmatený jako diváci? Jedná se o hodně diskutabilní snímek pohybující se na hranici absurdity, pomíjivosti a umění. Tento film si bude hodně těžko hledá diváka. ()

Reklama

Reklama