Reklama

Reklama

Eurovizní soutěž mladých tanečníků 2015

(pořad)
  • Slovensko Eurovízna súťaž mladých tanečníkov 2015
Taneční / Hudební / Soutěžní
Česko, 2015, 90 min

Režie:

Michael Čech

Účinkují:

Libor Bouček

Obsahy(1)

Evropské finále mezinárodní taneční soutěže s českou účastí v přímém přenosu z Nového divadla v Plzni. Eurovision Young Dancers nabízí strhující podívanou na klání sólových tanečníků bez ohledu na taneční styly a žánry – od klasického baletu až po street dance. Eurovizní soutěž mladých tanečníků pořádá Evropská vysílací unie (EBU) jako bienále již od roku 1985. Účastní se jí mladé taneční talenty, pro které je umístění v soutěži často začátkem mezinárodní kariéry. Soutěží se bez ohledu na taneční styly a žánry. Na jednom pódiu se tak setkávají protagonisté klasického baletu, street dance, či jakéhokoli moderního tanečního stylu. Letošní ročník pořádá ve spolupráci s EBU Česká televize, která odvysílá velký finálový večer, během něhož se rozhodne o vítězi mezinárodního klání, z Plzně – Evropského města kultury 2015. Českou republiku reprezentuje vítězka národního kola Helena Nováčková.
Soutěž Eurovision Young Dancers 2015, pořádaná EBU (European Broadcasting Union), je otevřená jako bienále sólovým tanečníkům ve věku 16 až 21 let. Mezinárodní událost nabízí prostřednictvím evropských veřejnoprávních televizí mladým talentovaným tanečníkům různých žánrů největší možný prostor pro start jejich mezinárodní kariéry. Česká republika se díky České televizi účastní této prestižní platformy počtvrté a je nám ctí, že tentokrát v roli hostitele.
Vítězem posledního ročníku soutěže, která se konala v roce 2013 v polském Gdaňsku, se stal talentovaný nizozemský tanečník Sedrig Verwoert. Finále soutěže sledovali diváci po celé Evropě. Letošní ročník se uskuteční 19. června v Novém divadle v Plzni. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tance dobré, lidé zajímaví, angličtina Libora Boučka brilantní, ale průběh soutěže a způsob hodnocení a určení vítěze více než divné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Porad v archivu Slovenske televize. Doprovodna hudba tanecniku byly jen takove zvuky. Libor Boucek je profesional. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama