Reklama

Reklama

Amnesiac

Trailer

Obsahy(1)

Muž sa po ťažkej autohavárii preberie so stratou pamäti. Stará sa o neho jeho žena, ktorá sa snaží aj o to, aby si spomenul na svoju minulosť. Postupne sa jeho stav zlepšuje, ale pri prehľadávaní domu odhalí hrôzostrašné tajomstvá. Uvedomí si, že jeho žena nie je len milujúca manželka, ale aj zvrátená lekárka, ktorá na ňom praktizuje svoje pokrivené medicínske prístupy. Neskôr príde aj na to, že ani on sám nie je bez viny. (Marceloo)

(více)

Recenze (32)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Taká jemnejšia variácia na Misery, akurát že namiesto škaredej a hysterickej psychopatky je tu pomerne pekná a mladá, navyše chladnokrvná psychopatka, ktorá je schopná urobiť všetko preto, aby udržala rodinku pohromade. Len tá potrebná brutalitka tomu chýbala, pretože aj keď sa tu sem tam objaví nepodstatná postava, ktorá je nútená otrčiť kopytá, všetko je mimo záber, a ten nižšie spomenutý teror by som nazval viac psychický ako fyzický. Dobré herecké výkony, len mi to prišlo až príliš melodramatické a upokojujúce na to, aby som mohol tento snímok s čistým svedomím nazvať hororom (hudba ma miestami takmer uspala). Záverečné rozuzlenie pomerne zaujímavé, takže solídna troječka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chlap sa po ťažkej autohavárii preberie so stratou pamäti. Stará sa o neho jeho žena a tá sa snaží aj o to, aby si spomenul na svoju minulosť. Postupne sa jeho stav zlepšuje, ale pri prehladávaní domu narazí na hrôzostrašné objavy. Uvedomí si, že jeho žena nieje len milujúca manželka, ale aj zvrátená lekárka, ktorá na ňom praktizuje svoje zvrátené lekárske metódy. Neskôr taktiež zistí, že on sám tiež nieje bez viny. - Takéto horory mám velmi rád. Takmer rovnaká záležitosť ako Shrew's Nest zo Španielska. Prvá polovica je skôr dráma, ale potom sa to rozbehne. Najviac sa mi na tomto horore páčila skvelá atmosférická hudba, ktorá ale pôsobí fakt uspávajúco. Hlavná herečka sa mi velmi páčila a svoju rolu zahrala s potrebnou zvrátenosťou parádne. Celkovo tam bolo velmi malé množstvo krvi, ale to u takýchto hororov s historickým nádychom býva normálne. Záverečné odkrytie skutočnosti bolo celkom predvídatelné, ale aj tak dokázalo zaujať. Zatial jeden z lepších hororov roku 2015. + Richard Riehle + herec z Always Watching: A Marble Hornets Story ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa po autonehode preberá so stratou pamäti a dostáva sa do domácej liečby svojej manželky. Postupne však nadobúda dojem, že tu je väzňom a žena nemusí byť naozaj jeho manželkou... Aj keď film pôsobí na prvý pohľad trochu klišovite a viaceré déja vu scény mu podkopávajú nohy, postupne sa mi zapáčil viac než som čakal. Mínusom je síce určitá predvídateľnosť (i keď pár nečakaných zvratov našťastie zafunguje), ale ináč to viac-menej frčí. Herecky kvalitné, audio-vizuálne štýlové – takmer až retro, nejaké to napätie, atmosféra, psychický & fyzický teror a človek sa ani nenazdá, že prichádza koniec. Celé to pôsobí trochu pomalšie, až melancholicky, ale nijak mi to neprekážalo; práve naopak. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pěkně stylově natočené, jenže atmosféricky impotentní a málo prokrvené. Námět i pointa ujdou, ale danou fornou rozhodně neznepokojí a spíše nudí. 45% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V podstatě inteligentně vystavěný film o dvou hercích. Jen s menší porcí brutality, co se schovává za šikovný děj. Hitchcock s Kingem by se s radostí decentně vzájemně přeblafli, kdyby věděli, že jistý Michael Polish se nechal inspirovat jejich tvorbou. Celkem zajímavý režisér představuje vlastní variaci na Misery nechce píchat, čímž vrhá na plac šíleně maniakální šuknu Kate Bosworth, která je ke všemu hotová chodící encyklopedie (však poznáte sami), pro níž se Wes Bentley ve společném domě stává vězněm, který navrch utrpěl po autonehodě ztrátu paměti. On nic neví, divák nic neví, jen Kate ví, jak se věci mají, tudíž se začíná všechno postupně a pomalu rozplétat. Film necílí na tempo, má však zajímavou strukturu, v níž diváka zaskočí nejeden zvrat. Sličná psychopatka má zálibu v zabíjení a její retro styling vyvolává pocit, že se film neodehrává v současnosti, což byl zajímavý prvek. Rád bych Kate v negližé, nebylo mně přáno. Pokud holdujete více psychickému teroru v komornějším hávu, tohle je přímo ideální zástupce. Závěr mohl být ještě o něco vygradovaný, nicméně potěšilo, že se nedalo vše prokouknout a bylo to vymyšlené kvalitně. Na filmu mně vlastně nic nevadilo, extra rušivé elementy jsem nezaznamenal. Herecky zdatné, scenáristicky i režijně se jedná o příjemné thriller překvapení. 10/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, který možná měl nějaký dobrý nápad a námět, ale nakonec se utopil pod nepropustnou vrstvou nudy. A to to nemělo ani hodinu a půl..... Aspoň, že herecká dvojice je vážně dobrá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když přišla se závěrem pointa, tak jsem si říkal, že to zase nebylo tak špatně vymyšlené, ale zpracování se nepovedlo. Ono když už se chce člověk víc soustředit na psychopatickou stránku věci, nejen že to musí umět, ale musí si zvolit do role mešuge vhodnou herečku a Polish v tomto případě neoplýval ani talentem, ani šťastnou volbou. Kate Bosworth nahodí na začátku výraz "jsem totální magor", který jí na tváři zamrzne a až do konce nezmizí. Bentley ani nemusel vstávat z postele, aby viděl, že má co do činění s bláznem. Ale to by vzal film hodně rychlý konec a tak se oběť nezajímavě motá po baráku a objevuje důkazy o labilitě své partnerky, v čemž se mu ona čas od času snaží zabránit, ale protože neumí udělat uzel, moc se jí to nevede. Tomu všemu chybí navíc i tempo a alespoň špetka napětí. Naprostá zbytečnost. 15% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak hodně mi to připomínalo Misery, což už od začátku působilo jako přesná kopírka jen s horšími herci. První hodinka je velmi předvidatelná a dostáváte přesně to, co očekáváte. Hlavně vraždění slečny "kamenná tvář" je celkem nudné a zabíjení elektrickou pilkou s nejdelší prodlužkou od Mountfieldu na pováženou. O proti Misery zde chybí psychický teror, který dokázal houstnutí atmosféry. Nějaký pokus o zvrat a nečekané vyústění není špatné, ale místo toho, aby závěr gradoval do úplného finále, flusne divákům další dlouhé zbytečné dialogy......4/10 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Takové to průměrné drama s mysteriózní zápletkou, kterou jsem si sama v hlavě překombinovala a z výsledku jsem pak byla poměrně zklamaná. Pořád jsem čekala ten obrat, kdy zjistím, že parchant je on, a ne ona... A ono takhle. Takže ne. Bentley mi byl nepříjemný, Kate Bosworth je průhledná už od prvních minut a já pořád koukala na auta, abych věděla, kdy se to asi odehrává (protože ona nosí šaty á la 50. léta - mimochodem fakt krásný šaty). Problém jsem měla se samotnou zápletkou - proč ho teda držela v baráku, když to, co chtěla, stejně nemohlo vyjít? Achjo. Takže jediné, co tenhle film tahá z šedi, je soundtrack k filmu. Hudba byla podmanivá, bavila mě. Jo a bacha na ženský, co maj doma kočky. Nikdy nevíte, co se jim honí v hlavě (zdravím tě, drahá t..:D) ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Kate Bosworth to dala na pani.Elegantne a s prehľadom,pritom s nemenným ľadovo chladným výrazom počas celého filmu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Amnesiac“ chvílemi přináší dojem, že se jedná o určitý remake filmu „Misery nechce zemřít“. I když se Kate Bosworth snaží, není tak démonická jako Kathy Bates, která byla neskutečná. Bohužel částečně za to může i scénář, který rozhodně není silnou stránkou tohoto filmu, a vy máte po nějaké době pocit, že se tu akorát nabaluje blábol na blábol a ono vás to nebaví. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

K Misery bych to zas tak moc nepřirovnával ikdyž je pravda, že děj to má podobnej a ta myšlenka je taky dost podobná.. nicméně Amnesiac má tuze šokující konec.. neurazí, nenadchne.. hodně silný 3.. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film, který dá všechny indície a přesto překvapí. Zároveň je film trochu neobvyklí nejen svým specifickým pojetím, ale i tím, co by nás mělo děsit. Povedené, originální. Viděno v rámci !!! Horor Challenge Tour !!! 2016 /leden - únor ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Amnesiac je až príliš priehľadný film. Podľa mňa keď už sa niekto uberá cestou otrepaného námetu s prevarenou formou, mal by priniesť do deja aspoň niečo originálne a šokujúce. Tu sa však nič nečakané nestane. Všetko ide podľa šablony, tak ako v desiatkach podobných snímkov. Divákovi sa tak nedostáva dostatok napätia a tajomna. Nemusí byť ani zvedavý čo sa stane za pár minút, veľa vecí a ualostí je už dopredu známich. Škoda lebo rozbeh nevyzeral zle + sympatický herci a pekná hudba. Aspoň za tieto klady dávam pár bodíkov. Inak strata času. 50 %!! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Amnesiac tak trochu noir snímek, mě vůbec neurazil. Točí se to v temném duchu. Pomalu se odkrývá tajemství, které ne a ne ven. K. Bosworth na první pohled vypadala, že utekla z psychiatrické léčebny, takže trochu nechápu borcův smysl pro detail. Ale jinak průmerovka, která se nějakým způsobem vyhrabe a řekne, co měla na srdci. 5/10 ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

cekal jsem, ze se tim prokousu a zacne see neco dit. a vono ani ne. Dve hvezdy za kameru a svetlo a trosku za Kate mozna. Zaverecna "prekvapujici" pointa se v tempu celyho filmu naprosto minula ucinkem. Vysvetleni zaujatosti padesaqtymi lety taky nikde... ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Amnesiac je taká tá špecifickejšia záležitosť, ktorá sa vďaka svojmu extrémne pomalému tempu nebude pozdávať každému. Avšak práve v tom spočíva jeho kvalitka - dlhé zábery, retro, pokojná ale aj tak niečím skľučujúca atmosféra. V podstate som bola nadmieru spokojná do momentu, kedy malo dôjsť k vrcholeniu deja. Tam mi to nejak začalo škrípať a moje sympatie pomaly vyprchali. V podstate to do seba zapadlo, ale nebolo to tak úplne ono, čo by som očakávala z celkom slušnej predošlej predprípravy, ktorá bola omnoho kvalitnejšia ako samotný vrchol. To je však vysoko subjektívna záležitosť. Pre melancholicky orientovaného diváka ako stvorené. ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vleklý film o nesympatickom chlapovi ktorý stratil pamäť a o jeho divnej psychopatickej manželke, ktorá sa o neho stará. Celý čas sa nič nedeje, režisér natočil suchý film o dvoch hercoch, bez napätíia, celé vnútri prázdneho domu. Hodina a pol stopáže trvá celú večnosť a zábaví vás asi rovnako ako čakáreň u lekára. Je to presne ten typ filmu, na ktorý o týždeň úplne zabudnete. ()

Veto_01 

všechny recenze uživatele

Nápad se mi libil, ale provedení už tolik ne. Film ubíhá nepříjemně pomalu a nemá téměř žádné tempo. Ani herci, kteří vypadali naprosto bez emocí, tomu moc nepomohli. Stačí vidět jednou, nebo klidně vůbec. ()

Reklama

Reklama