Reklama

Reklama

Rubikova kostka

(festivalový název)
  • angličtina Scrambled
Krátkometrážní / Animovaný
Nizozemsko, 2017, 7 min

Obsahy(1)

Devatenáctileté Esře ujede vlak, a tak dobu čekání tráví na telefonu – hraním efektní hry v rychlém tempu. Pak se ale její pozornost snaží upoutat Rubikova kostka, která už něco pamatuje. (Zlín Film Festival)

Recenze (3)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že snímek pochází z Izraele, ale teď si nejsem jistý, jestli to písmo všude v pozadí je reálné. Ovšem živá Rubikova kostka, to by mě osobně nenapadlo. Kostka i holka jsou obě roztomilé a má to pár quirky nápadů, ale to je vše. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Holka nestihne vlak a tak jde čekat na další, aby si zkrátila dobu čekání začne pařit na telefonu. Tu k ní přijde Rubikova kostka, ano čtete správně, neživý předmět žije. Přímo hloupá zápletka by se dala tolerovat v případě nějakého smyslu celého filmu, jenže ani nevím co chtěl autor tímto snímkem říci. Nesympatická hlavní postava nedodává žádné plus a nápad s Rubikovou kostkou mi přišel že to byla snad první věc co tvůrce napadla. Nepomáhá ani nevyužité oživení kostičky, nýbrž původně co mne trochu zaujalo byla, teď už jenom má naivní představa že kostce jde o složení aby byla jako nová. Tento důvod by působil i vcelku dojemně nýbrž by tak ona neživá věc získala trochu lidskosti, ale konec vše zkazil. Za ty dvě hvězdičky přece jen stojí vizuální zpracování a zajímavá hudba. Bohužel ve většině filmu je pouze ticho. Naštěstí se jedná pouze o krátkometrážní snímek takže i přesto že je tento filmeček strašně nezajímavý, nelituji času jenž jsem věnoval k jeho shlédnutí. 3/10. ()

Reklama

Reklama