Reklama

Reklama

The Man Who Invented Christmas

  • Kanada The Man Who Invented Christmas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

The Man Who Invented Christmas vypráví kouzelný příběh o cestě, která vedla k vytvoření Ebenezera Scrooge, malého Tima a dalších klasických postav z Vánoční koledy. Ve filmu uvidíme, jak Charles Dickens (Dan Stevens) spojil inspiraci ze svého skutečného života a svou živou představivost, a dal tak vzniknout nezapomenutelným postavám a nadčasovému příběhu, který navždy změnil vánoční svátky v oslavu, jakou známe dnes. (JustMeeKatie)

(více)

Recenze (15)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímeček o tom, kterak spatřil světlo světa jeden z nejslavnějších a nejvýznamnějších vánočních příběhů všech dob a také cesta do duše Charlese Dickense, kdy se divák dozví, že Charles neměl jiné koníčky než tvorbu knížek a plození dětí. Slušně zahrané (s výjimkou Plummera, který byl tradičně naprosto božský), kvalitně řemeslně zmáknuté. Výhrady mám snad jen k úvodní cca. 30minutovce, která byla opravdu těžká zívačka, po které byl člověk ospalejší než po grupáči na hřbitově. V momentě, kdy poprvé zaznělo jméno Scrooge a hlavní hrdina začal mít halušky se ovšem obraz snímku zázračně změnil a nabral skvělé tempo, které si udržel až do konce, kde došlo nečekaně i na nějaké ty emoce. Lepší 3 kousky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pokud takto žil, tak chudák manželka. Jen by mne zajímalo, kdy ji dělal ty děti? Musím ale uznat, že povídku "Vánoční koledu" zbožňuji. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po formálnej stránke solídne spracovaná dráma o tom, ako sa zrodil a zrealizoval nápad na najkrajší vianočný príbeh aký bol kedy vymyslený a napísaný - A Christmas Carol od Ch. Dickensa. Niekoľko vecí mi tu však vadilo. Dejová linka, aj keď zaujímavo koncipovaná neponúkla toľko emócií, ako by si snáď tento príbeh zaslúžil. Tiež rozprávačský štýl mi prišiel až moc strohý a odtažitý, čo sa samozrejme prejavilo na slabšej pútavosti príbehu. A v neposlednom rade by som vymenil herca v hlavnej úlohe - Dana Stevensa. Nesadol mi tu, dokonca miestami mi išiel na nervy. Lepší priemer. 65/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží příběh od Dickense z viktoriánské doby, který všichni známe s barevnými výjevy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký film o tom, jak vznikly Vánoce a kdo za tím stál, nebo alespoň film, který se nám snaží říct, že Charles Dickens svojí "Vánoční koledou" hodně změnil pojetí Vánoc a přispěl k tomu, že jsou Vánoce vnímány především jako svátky klidu a míru, ale také lásky a přátelství. Příjemné herecké výkony. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens si to krade pro sebe. A díky prolínání Dickensovo fantazie a reálnýho života, je film přece jen o něco víc, než jen další typicky britský navoněný divadlo. Mít k Vánoční koledě alespoň maličkato vztah, možná bych se sápal po čtyřhvězdě. Takhle to je celý jenom tak nějak milý. A to vlastně k vánočnímu štěstí stačí. ()

Asenath 

všechny recenze uživatele

No dobře, na plný počet to není, ale...z lásky k Dickensovi, z lásky k Vánocům, a pro to dojetí, které ve mě ještě chvíli bude to jinak nejde. ()

AduskaV 

všechny recenze uživatele

"Je nemožné knihu číst bez hřejivého pocitu na prsou." To samé bych chtěla říci o filmu. Nádherná atmosféra podtržena skvělým Danem Stevensem a Christopherem Plummer.....Scrooge jako z pohádky a klidně bych uvítala další verzi Vánoční koledy, pokud by se opět zhostil této role. Děj příjemně plyne a závěr opravdu zahřeje na srdci v mém případě s trochou té husí kůže. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Tento kúzelný film ponúka svieži pohľad na krátku časť života Charlesa Dickensa a originálnym spôsobom zachytáva vznik nadčasovej Vianočnej koledy. Spisovateľova fantázia sa v ňom svojským spôsobom prelína s realitou i s jeho spomienkami na detstvo. Dickens a Scrooge tak spoločne kráčajú po ceste za odhalením pravého zmyslu Vianoc. /// "My dvaja spolu dokážeme úžasné veci." ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Parádně natočeno, skvěle zahráno (v případě Dana Stevense musím říct, že občas i přehrával, ale měl jsem pocit, že to dělá schválně, protože to krásně zapadalo do filmu a zlepšovalo celkový dojem do až divadelního stylu). Navíc přidávám hvězdičku za skvělého Scrooge, který byl opravdu parádně zahraný a ikdyž ostatní knižní postavy vcelku zapadly do pozadí, vynahradil to bohatým dílem sám svým výkonem. Příjemná, ale ne přehnaná atmosféra starého Londýna a procítěný konec. Za mě jasné 4 hvězdy. Bylo sice vidět, že je film určen hlavně divákům, kteří Dickensovu Vánoční Koledu četli, ale člověk si to užije i bez toho. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Zábavné, kúzelné.. pre Dana Stevensa mám slabosť, takže ho radšej nebudem hodnotiť a Christopher Plummer tradične očarujúci. Skvelá reklama na Dickensa. ;) ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Spracovanie sa mi veľmi páčilo, je hodné tematiky aj knižného námetu, pričom zasadenie do prostredia a okolností, v ktorých samotná preslávená kniha vznikla (a vznikala) bolo podľ amôjho názoru veľmi vydarené a verné. Rozprávka pre malých i veľkých. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Príbeh o vzniku klasickej Vianočnej rozprávky od Charlesa Dickensa A Christmas Carol, Dickensonových inšpiráciách a Londýna viktóriánskej éry, z ktorej sa čaro Vianoc vytratilo. Keďže samotná Christmas Carol mi prišla značne náročná na pozeranie (a to vo viacerých filmových adaptáciách, aj animovaných), pre tých, ktorí ju ešte nevideli, môže byť nápomocné zhliadnuť najprv tento film. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Prostredie, kostými dobre spracované. Trafilo to môj nerv lebo som si poplakal. Hlavná myšlienka Vianočnej koledy o chamtivosti, strachu a nenávisti občas násilne pretláčaná. Nie všetky postavy dore herecky stvárnené. Hlavne mi vadila silná projekcia Dickensovho osudu do poviedky. ()

Reklama

Reklama