Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není zabijačka jako zabijačka. Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1985. Dívka Jana Černíková (D. Patrasová) pozve mladého primáře Staňka (J. Kanyza) na zabijačku. Když primář přijede do vesnice, skončí na zabijačce u Čermákových (J. Bohdalová, J. Bláha, F. Filipovský, R. Vrchota). Ti ho rádi pohostí, i když je jim trochu divné, proč ho dcera pozvala. Když se domů vrátí dcera Dana (Z. Bydžovská), primář zjistí, že je to jiná dívka než ta, která ho pozvala. Jde o jedno velké nedorozumění. Vůbec si to nedokáže vysvětlit... A jak tahle zapeklitá situace dopadne, na to už se podívejte v dnešní bakalářské povídce. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Distributor píše v ofi textu něco o zapeklité situaci... Hm, vona je tahle povídka tak nějak celá zapeklitá. Obsazení má sice luxusní, jenže příběh je dost banální a nějakou tu jiskru v tomhle doutnajícím baka ohýnku vykřeše až Bydžovská svým klasickým nástupem á la neřízená střela. Jenže pak to jde zase do hajzlu... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úsměvná bakalářská povídka připomíná jednu zásadní věc. Člověk není tvor neomylný a to bez rozdílu vzdělání. V příběhu jde o omyl primáře, který se vlastně vzhledem k svému povolání splést ani nesmí. Ale stane se. Pozor, s doktořinou to však nemá nic společného. Na snímku je také vyznačena vesnická pohostinnost. Existuje vůbec ještě, nebo už i na vesnicích jsou si lidé k sobě jako psi? ()

curil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkové obsazení, hlavně na zabíjačce u rodiny Čermáků, ale to asi bude tak všechno. Kanyzu mám rád, ta primářova žoviálnost mu sedí. Jinak banální záležitost, stokrát opakovaná. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu se říká skutečný trapas. S dobrými herci je tím pádem i dobře zahrané a dá se na to koukat. Škoda jen, že už při příjezdu je vcelku jasné, k čemu došlo, a to přesto, že se dcera objeví až o chvíli později. ()

Reklama

Reklama