Reklama

Reklama

Na jeden nádech

  • Francie Dans la brume (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

honajz 

všechny recenze uživatele

Triky jsou fajne, to zas jo. Ta mlha v ulicích jak řeka, ulice po katastrofě, prima. Že tu ale nefunguje vnitřní logika a nejsou některé věci vysvětlené - proč na někoho mlha působí, na někoho ne, jak u lidí, tak zvířat -, to je už věc druhá. Taky by mě zajímalo, kde najednou sehnali lidé tolik plynových masek a bomb s kyslíkem, jednu chvíli to vypadalo, že je má po ruce snad každý. Nebo by mě zajímalo, když je všude kolem tolik aut, proč chodí po ulicích pěšky (až v závěru, aby bylo dramatické finále, se využije skútr) a dokonce je nenapadne před zdivočelým psem do nějakého toho auta vlézt. Nechápu. A vojsko nemá nějaké rozptylovače plynů? Nebo že by to shora z těch vrtulníků skropili? Taky nevím, myslím, že by se přeživší snažili za každou cenu se mlhy zbavit (ostatně, když ministerstvo furt vysílalo). Nu a jinak celá ta myšlenka mi přišla jako skvělý gretismus, parafráze na nezkaženou a čistou mládež, která obnoví zemi, všude budou kvést kytičky a Země už nebude otravována našimi lidskými jedy a plyny a auty. Jako ta myšlenka je evidentní - SPOILER holka v tom stanu pak může volně dýchat, a tatínek nakonec ve stanu skončí KONEC SPOILERU, a stejně tak naše Země má dost lidských jedů, tak se začne bránit a vypustí své jedy - vše naruby a naopak. A jediným řešením je - podle filmu - předat Zemi do rukou mladých, nezkažených lidí, kteří nebudou prdět, nebudou jíst hovězí, nebudou jezdit auty a ani nebudou používat mobily a plasty, a tím planetu zachrání; a ty staré vyhubíme nebo hodíme do rezervací. A je hotovo a všichni se budeme mít krásně sluníčkově... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nadchlo mě sympatické obsazení a hlavně to, že se jedná o francouzský film. Bohužel se dostavilo velké zklamání. Ne, nejedná se o úplně špatný film, jen stojí vlastně na dvou hercích, kteří mají v ruce hodně slabý scénář. A divák po momentu překvapení a chvíli přemýšlení, co se vlastně stalo, s nimi ztrácí kontakt. A tak se celou dobu není na co dívat. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Francouzské scifi to vůbec není špatné. Chvílema je to i nervydrásající, ale hrdinům je bohužel vyšlapávána jednoduchá cestička, jako když najdou kyslíkovou bombu a všem nástrahám utečou. Naštěstí se tu najdou i zvraty, které tak moc šťastně nedopadly, za což jsem rád, ale jinak by si s takovým tématem mohli pohrát a zpracovat ho daleko lépe. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

"Živúsmrť" vytočilo, že chlapík nevie zohnať suché veci. Totižto príbeh sa neodohráva na Champs-Élysées, takže je potom ťažko niekomu so svojím amantom vysvetlovať, že mimo centra zoženieš butik akurát tak na ružové Vuiton kabelky, ale možno jeho by to zahrialo. Juj, žužola moja ružovučká s tvojím teplým 10%! Ináč, "booblifuckové" decká s podobnou disfunkciou z Francie sme tu už raz mali, s trochu artovejším nádychom ☛ Tom et Lola ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ty řádky shrnující obsah filmu výše uvedené navodí pocit, že půjde o poctivý francouzský akčňák. Opak je pravdou. Jde o rodinné drama. Jedovatý plyn sice je všude, ale rozhodně nejde o něj, spíš o snahu režiséra nabídnout něco jiného, než je běžné. To se myslím povedlo, ovšem za cenu zklamání diváka, která po přečtení obsahu a pohlédnutí na plakát šel na katastrofický biják. 50% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama