Reklama

Reklama

Na jeden nádech

  • Francie Dans la brume (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (76)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR11,270,000Tržby USA $77,987Tržby Celosvetovo $2,669,000▐ Strašne nehybné, statické tempo, miestami skoro na zaspatie. Dejovo nie moc zvládnuté, pointa ako sviňa. /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

10% dávám za tu mlhu. Pohled ze střech domů na mlhu byl fascinující. Co už ale bylo trapné, tak příběh. Všichni se mohou přetrhat kvůli náně zavřené v kapsli. Nějak jsem se ani nedozvěděl, proč se ta mlha objevila? Je ale možné, že jsem tuto informaci zaspal. Vím jen, že se uvolnila po zemětřesení z podzemí. A co mne úplně vytočilo? Chlápka nahání po ulici pes, utíká a spadne do řeky a když vyleze, tak shání suché šaty. Je to centrum Paříže, na ulici jeden butik vedle druhého a on suché šaty stahuje nebožtíkovi.... to prostě nemá logiku... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Francouzské scifi to vůbec není špatné. Chvílema je to i nervydrásající, ale hrdinům je bohužel vyšlapávána jednoduchá cestička, jako když najdou kyslíkovou bombu a všem nástrahám utečou. Naštěstí se tu najdou i zvraty, které tak moc šťastně nedopadly, za což jsem rád, ale jinak by si s takovým tématem mohli pohrát a zpracovat ho daleko lépe. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Mohou přijít chvíle, kdy rodiny či jednotlivec ocení bydlení ve vyšších patrech a nebudou tolik remcat nad koníčkem jako jsou potápění nebo podobné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Toto snáď ani nemá význam komentovať. Celý dej mi prišiel hrozne banálny a nezaujímavý. K tomu sa pridala vata ako hrom a atmosféra TV Hallmark. Pokiaľ hľadáte niečo, čo vás spoľahlivo do 10 minút uspí, tak ste na správnom mieste. 20/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ve francii si někdo usral. Kvalita obrazu dobrá, ale kvalita těch xichtů v hlavních rolích nic moc. Vůbec mě totiž nezajímalo, kdo se toho kouře naloká. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní, až na ... ale popořádku. Neřeší se, kde se mlha vzala a možná je dobře, protože divák má stejnou informaci, jakou by měl přímý účastník, kdyby něco podobné, katastrofické nastalo. Většinu času vidíme, co by se zřejmě v takové situaci doopravdy dělo. A je to dobré! Myslím, že většina rodičů by jednala podobně a bojovala o život svého dítěte za každou cenu. Pohled ze střech na mlhu je úchvatný a přesuny mlhou dostatečně klaustrofobické. Dost realistické (sice si myslím, že člověku s maskou ve většině případů po tvrdém dopadu maska odlétne, ale dobře). Taky se mi líbí určitý minimalizmus, při kterém se něco nedozvíme a něco zůstane jen naznačeno. Prostě překvapivě solidní. Vyšší hodnocení nedávám, protože mi připadl nelogický závěr. Sice vypada efektně, ale ... ■ Nemoc, kterou Sarah trpí, je označena jako Stimberger. Nepodařilo se mi o ní nic vygooglit. Je možné, že neexistuje. ■ Rozpočet filmu bylo pouhých 9,5 mil. euro https://www.hollywoodreporter.com/review/just-a-breath-away-dans-la-brume-review-1100996 ■ Francouzský název filmu zní: V mlze. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Amateri se vrhli ba katastroficky film.Film je emocionalne chudy a postavy slabe vykreslene.Talentovani herci delaji vice,nez jim dovoluje scenar. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romain Duris vyzeral, akoby ho tá hmla zničila dávno predtým než prišla. Charizma bezdomovca mu ale nezabránila k tomu, aby akože zabojoval za svoju rodinu v podivnom scenári takmer bez akcie, kde v hmle okamžite skapete (ale iba niekto), ale polmetra nad parou si dýchate voľný ako španielsky vtáčik. No nič, zábava to veľmi nebola. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, ale film se hrozně pomalu vleče, chybělo tam více napětí a akce. Také konec se mi nelíbil, vůbec nic jsme se nedozvěděli o dané situaci, ani o tom, jak to dopadlo... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Triky jsou fajne, to zas jo. Ta mlha v ulicích jak řeka, ulice po katastrofě, prima. Že tu ale nefunguje vnitřní logika a nejsou některé věci vysvětlené - proč na někoho mlha působí, na někoho ne, jak u lidí, tak zvířat -, to je už věc druhá. Taky by mě zajímalo, kde najednou sehnali lidé tolik plynových masek a bomb s kyslíkem, jednu chvíli to vypadalo, že je má po ruce snad každý. Nebo by mě zajímalo, když je všude kolem tolik aut, proč chodí po ulicích pěšky (až v závěru, aby bylo dramatické finále, se využije skútr) a dokonce je nenapadne před zdivočelým psem do nějakého toho auta vlézt. Nechápu. A vojsko nemá nějaké rozptylovače plynů? Nebo že by to shora z těch vrtulníků skropili? Taky nevím, myslím, že by se přeživší snažili za každou cenu se mlhy zbavit (ostatně, když ministerstvo furt vysílalo). Nu a jinak celá ta myšlenka mi přišla jako skvělý gretismus, parafráze na nezkaženou a čistou mládež, která obnoví zemi, všude budou kvést kytičky a Země už nebude otravována našimi lidskými jedy a plyny a auty. Jako ta myšlenka je evidentní - SPOILER holka v tom stanu pak může volně dýchat, a tatínek nakonec ve stanu skončí KONEC SPOILERU, a stejně tak naše Země má dost lidských jedů, tak se začne bránit a vypustí své jedy - vše naruby a naopak. A jediným řešením je - podle filmu - předat Zemi do rukou mladých, nezkažených lidí, kteří nebudou prdět, nebudou jíst hovězí, nebudou jezdit auty a ani nebudou používat mobily a plasty, a tím planetu zachrání; a ty staré vyhubíme nebo hodíme do rezervací. A je hotovo a všichni se budeme mít krásně sluníčkově... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný, že začátku se to vyvíjelo slibně ale po rychlém začátku jsem si říkal, o bože vše bude o záchraně, no a nakonec to bylo hodně zajímavé drama se špetkou nervů. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jaké všechny pohromy si scenáristé nevymyslí... 1) Demoverze budoucího hollywoodského trháku (první, zatím ještě skromný, náčrt scénáře, děje i akce) mě příliš neuchvátila. Vadí mi silná předvídatelnost děje v celku i v detailech. Vadí mi, že jako obvykle v podobných dílech nikdo neřeší, odkud se mlha vzala a co je zač. Postavy jsou prostě vrženy do situace a teď se s ní perou. Vadí mi nelogičnosti a místy až nesmysly. No a nejvíce mi vadí pointa._____ 2) Postižené dítě je v této zfilmované několikastránkové povídce vlastně jen proto, aby rodiče měli co na práci. Jinak by asi nedělali nic (taky nedělali) a v klidu si v mlze umřeli._____ 3) Spoiler. Pointa překvapila, ale podobně jako celý film nemá hlavu ani patu. Tvůrci prostě sáhli do klobouku a vytáhli králíka. Aby podobné vyústění bylo ústrojné, musely by předcházet úvahy a rozhovory k tématu. Ale tady - kde nic, tu nic._____ Mnozí první budou poslední a poslední budou první (Matouš 19:30)._____ 4) Aby tento ponudnělý snímek dosáhl na tři, čtyři nebo dokonce pět (nehodící se škrtni) hvězdiček, bude třeba ještě hodně práce._____ 5) Nezklamal mě 44letý příjemný Romain Duris (otec)._____ 6) Komenty k věci: cariada***, Pythonator*** (sci-fi motiv bez vysvětlení je jako sex bez vyvrcholení - haha, to jsi tedy trefil)._____ ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý nápad, ale to provedení je slabé. Podobné filmy mám strašně rád nutí to člověka přemýšlet.Ta apokalypsa je skvěle udělaná, ten pohled na tu mlhu ze střeh a balkonů je úžasný, paradoxně to má i jednu "výhodu a to že ztrácíte závrať z výšek". Poněkud jsem si občas říkal proč se tak zoufale snaží rodiče zachránit dceru (jasný to by asi udělal každý rodič), ale když stejně nemohla dýchat normální vzduch, tak co by jí vlastně čekalo za život v takové apokalypse, kdy nic nefunguje a nikdo by jim nepomohl a bez té kapsle se nikam nedostane. Škoda že celý film je jen o tomhle, že se vlastně nedozvíme co a jak, co je to za plyn, kde všude to je a jestli se dá proti tomu nějak bránit. Konec byl celkem dobrý, ale chtělo by to pokračování. Je tam pár věcí, které zarazí, třeba po několika hodinách mlhy chlápka napadne pes, kde se tam vzal po takové době a živý? Přitom je tam jasně vidět v bytě jiný pes , který je mrtvý, tak že to působí i na ně. A další věc proč když vyleze z řeky, sundavá mrtvému kabát? Vždyť stačilo vlézt do prvního krámu, kterých muselo být kolem spousta. Ps- Docela by mě zajímalo jak dlouho ten plyn vydrží než se rozpustí. A jestli by nepomohl déšť, to rozpustit a nebo snížit tu výšku mlhy. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Přitom Na jeden nádech je velice kvalitativní, katastrofické drama, kde se konečně postavy nechovají jako dementi, ale logicky úměrně svým cílům tak, jak by se zřejmě zachoval každý rodič. Ano, díky této logice uvidíme řadu klišé, ale to nemění nic na tom, že tu jsou stále uvěřitelné postavy v uvěřitelné tragédii, která tu nijak není vysvětlena, což ani nemusí, protože samy postavy neví o co se jedná. Dostanete spolu s nimi jen pár indícií, na které si pak už musíte ale odpovědět sami. Neříkám, že je to světoborný film. Rozhodně ale předčil mé očekávání a rád se na něj znovu někdy podívám. Další palec nahoru za pomalé tempo, které se tomuto příběhu skvěle hodilo. 75% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Na jeden nádech jsem to určitě nedal, ovšem na jedno kouknutí to je. Nic velkýho nečekejte. Fotky z filmu jsou lepší, jak film samotnej. Cením si nápadu, i když se z něj dalo vyždímat kurva víc a za co přihazuju třetí hvězdu, je originální koncovka, která měla trochu šmrnc. Jinak herci podprůměrní. Štěstí, že to tak rychle uteklo. 50% ()

Reklama

Reklama