Reklama

Reklama

Na jeden nádech

  • Francie Dans la brume (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ty řádky shrnující obsah filmu výše uvedené navodí pocit, že půjde o poctivý francouzský akčňák. Opak je pravdou. Jde o rodinné drama. Jedovatý plyn sice je všude, ale rozhodně nejde o něj, spíš o snahu režiséra nabídnout něco jiného, než je běžné. To se myslím povedlo, ovšem za cenu zklamání diváka, která po přečtení obsahu a pohlédnutí na plakát šel na katastrofický biják. 50% ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Nečekal jsem od toho kdo ví, jakej trhák a katastrofickej film a přesně to se mi dostalo. Je to o dost realistickým jednání lidí, v takový situaci, jaká nastala ve filmu. Lépe řečeno, jednání rodičů. Efekty zajímavý, myšlenka super a celkově to je dost zajímavý. Jen je škoda konce, kterej byl drobet utnutej a "vyřešenej" bez vysvětlení a drobet nesmyslně. Když člověk pochopí, že dcerka nemůže ven z bio boxu, tak je pak nesmysl, že zvládá nakažený prostředí. ALE.... to na filmu neubírá až tolik. Mě to fakt bavilo. Nemůžu dát zatím víc, viděl jsem to jen jednou. Takže zatím za mě 3* a DOPORUČUJU ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní, až na ... ale popořádku. Neřeší se, kde se mlha vzala a možná je dobře, protože divák má stejnou informaci, jakou by měl přímý účastník, kdyby něco podobné, katastrofické nastalo. Většinu času vidíme, co by se zřejmě v takové situaci doopravdy dělo. A je to dobré! Myslím, že většina rodičů by jednala podobně a bojovala o život svého dítěte za každou cenu. Pohled ze střech na mlhu je úchvatný a přesuny mlhou dostatečně klaustrofobické. Dost realistické (sice si myslím, že člověku s maskou ve většině případů po tvrdém dopadu maska odlétne, ale dobře). Taky se mi líbí určitý minimalizmus, při kterém se něco nedozvíme a něco zůstane jen naznačeno. Prostě překvapivě solidní. Vyšší hodnocení nedávám, protože mi připadl nelogický závěr. Sice vypada efektně, ale ... ■ Nemoc, kterou Sarah trpí, je označena jako Stimberger. Nepodařilo se mi o ní nic vygooglit. Je možné, že neexistuje. ■ Rozpočet filmu bylo pouhých 9,5 mil. euro https://www.hollywoodreporter.com/review/just-a-breath-away-dans-la-brume-review-1100996 ■ Francouzský název filmu zní: V mlze. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Takový Last of us, jen místo houbiček přišla mlha... Odpustím dementní chování lidí a pár nelogičností. Spíš mě štve, proč nevím, jaktože nějaká zvířata přežila, a některá ne?! Taky měla tu nemoc, nebo co?! Jinak námět je jasnej ne?! Příroda prostě potřebovala Zemi pročistit. A nápad jak to udělat, byl dobrej... Lepší, než třeba ve Stalo se! Je to spíš na 3 hvězdičky, ale jelikož mi to fakt silně připomnělo zmiňovaný Last of us (i tatínek byl celej Joel), a navíc jsem od Francouzů nikdy nic podobnýho neviděl, tak tam prdnu jednu navíc. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Přitom Na jeden nádech je velice kvalitativní, katastrofické drama, kde se konečně postavy nechovají jako dementi, ale logicky úměrně svým cílům tak, jak by se zřejmě zachoval každý rodič. Ano, díky této logice uvidíme řadu klišé, ale to nemění nic na tom, že tu jsou stále uvěřitelné postavy v uvěřitelné tragédii, která tu nijak není vysvětlena, což ani nemusí, protože samy postavy neví o co se jedná. Dostanete spolu s nimi jen pár indícií, na které si pak už musíte ale odpovědět sami. Neříkám, že je to světoborný film. Rozhodně ale předčil mé očekávání a rád se na něj znovu někdy podívám. Další palec nahoru za pomalé tempo, které se tomuto příběhu skvěle hodilo. 75% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama