Reklama

Reklama

Je ne suis pas un homme facile

  • USA I Am Not an Easy Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nestydatý šovinista okusí svou vlastní medicínu, když se probudí ve světě ovládaném ženami a utká se s mocnou spisovatelkou. Damien (Vincent Elbaz) je nestydatý šovinista, který má všechny výhody života v patriarchální společnosti. Po úderu do hlavy Damien omdlí. Když se probudí, ocitne se zřejmě v alternativním vesmíru, kde jsou genderové role obrácené a ženy mají moc. Damien se cítí zmatený: nyní, když zažívá sexismus, se snaží najít své místo v tomto novém cizím světě. Potkává a svádí Alexandru (Marie-Sophie Ferdane), vlivnou spisovatelku, která je sama šovinistkou. (tribican)

(více)

Recenze (10)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Asi by se mi líbil takový život, kde ženská chodí do práce, stará se o všechno, kupuje muži dárky a chlap leží doma :-) Takhle to chci! :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, bohužel jde poznat, že se jedná o tvorbu Netflixu, protože Francouzi by s takhle hloupou,naivní a nevtipnou komedií nepřišli. Ženy převzali moc nad muži, mužská povolání dělají ženy a naopak a z toho se dalo vymyslet tolik komických situací, ale dost filmu škodí i to, že se ženy jako muži oblékají a totéž se děje i s muži, což mi přišlo kolikrát až trapné, nevkusné a nevhodné. Nelíbilo a nezasmál se ani jednou. 30% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

I am not an easy man se rozhodně nebude líbit všem. Vlastně je to docela odvážný počin, který předem musel počítat se zástupem "hejtrů". Nic tady není tak, jak podle nastavení společnosti "být má". Všechno je naopak a já věřím, že se s tím část diváků (a nebude malá) nesmíří. A to mluvím i o těch "posunutějších" nebo tolerantnějších jednotlivcích. Tvůrci totiž neuhnuli, prostě do tý výměny šly naplno, se vším všudy. Fajn, občas jsem měla pocit, že je to na mě trochu moc, ale nápad je to skvělý a provedení je, jak už jsem řekla, přinejmenším odvážné. Navíc mám ráda, když mě film přiměje k zamyšlení. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Dávám sice tři hvězdy, ale jsou to spokojené pěkné tři. Docela inteligentní film to je, ačkoli žádná velká řachanda, navíc je asi každému hned jasné, o co jde. Nicméně umí překvapit, například koncem. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Priserne. Po dlouhe dobe film, ktery jsem nebyla schopna dokoukat a totalne mi zkazil naladu. Pak jsem jen preskocila na uplny konec a zjistila, ze to byla porad stejna kravina. 1* za myslenku. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se už dlouho u žádné komedie tak nezasmála. Hlavní hrdina je klasický šovinista. Ve čtyřiceti sice neumí vyžehlit košili, ale zato pro počítání svých "zářezů" navrhl aplikaci. Flirtuje s každou pohlednou ženou, kterou má v dosahu, ale žádnou nebere vážně. Kdesi pod povrchem není moc šťastný a snaží se bez úspěchu vyléčit u psycholožky. Když se náhodou ocitne v alternativním světě s otočenými rolemi, kde jsou ženy to silnější pohlaví, hodně těžko se přizpůsobuje. Najednou je on objekt nevyžádaného zájmu a má problém se prosadit v práci, protože je muž. Všechna mužská privilegia, která předtím bral za samozřejmost, jsou teď určena ženám. A aby toho nebylo dost, on se do jedné z nich zamiluje... Komedie nebo spíš satyra je postavená do značné míry na vtipných detailech a klišé, která jsou ale otočená o 180 stupňů. Hlavní herecká dvojice Elbaz a Ferdaneová se rolí zhostila na výbornou. ()

Psychotic17 

všechny recenze uživatele

Absolutně nesouhlasím s tím, že by to byla komedie. Je to spíš drama a bere se dost vážně. Pokud nejste ten typ člověka, kterému muž v ženském oblečení přijde vtipný sám o sobě. Jsem cynik, tak jsem čekal větší politickou agitku, ale nakonec je to dost taktní. ()

jure_rak 

všechny recenze uživatele

To snad ani není francouzská kinematografie? Hrůza. Jedna hvězda za nápad, jehož provedení se vůbec nepovedlo. Všechno prohodíme, oblečení, chování - a to jako bude stačit na celovečerní film? Ne, nestačí. Až se divím, že to tu má 60%, to je mega úspěch pro takovou hrůzu. ()

Reklama

Reklama