Reklama

Reklama

Mráz

(festivalový název)
  • Litva Šerkšnas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý pár míří s dodávkou první pomoci přes Ukrajinu do Donbasu. Na cestě jej čekají nejen válkou poničená zem i lidé, ale také váleční reportéři, kteří situaci mapují. Ponurá road movie litevského režiséra Šarūnase Bartase řetězí situace, jimiž postavy jen netečně proplouvají. Vyprázdněnost po vizuální stránce koresponduje s formou podobenství o válečném konfliktu a jeho dopadu na člověka i krajinu. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

Germanicvs 

všechny recenze uživatele

Memento pro všechny romantické milovníky válečné vřavy. Můžeš svůj život položit na oltář vlasti či jej lehkomyslně mrknutím oka ztratit. Naivní pár litevských dobrovolníků hledá sebe sama v dálavách válkou pustošené Ukrajiny. Jak mrazivé, jak aktuální! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film se zaměřuje na ústřední dvojici, která zde zároveň je určitým romantickým středobodem, a snaží se svůj vztah / nevztah realizovat v ukrajinských končinách směr Donbas. Za zájem určitě stojí prostředí, ve kterým se film odehrává. Také je určitě neméně zajímavé sledovat postavičky, které ve filmu hrají. Věřím, že se budou zakládat na nějakých reáliích. Jak chladné je ale zamrzlé prostředí poničené válkou, tak chladné jsou životy v něm strádající. Po celé takřka dvě hodiny jsem byl studenej jak psí čumák. Jediný moment, který mě zlomil, byl až závěr. Dokázal, že ty dvě hodiny stojí za to počkat. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama