Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Recenze (101)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŠKRTNI ZÁPALKOU A ZAČNI VÁLKU. DOKUD BUDEME BOJOVAT, MÁME ŠANCI…“ ///    Jednoduše – a celkem zajímavě, ukázanej odboj proti emzákům, kteří obsadili naši matičku Zemi. Stejně tak jednoduše je vysvětleno, jak k tomu došlo. CGI se ke slovu dostanou až v druhý půlce, není jich přehršle, ale jsou slušně udělaný a dotvářejí vyprávění, který díky nim začne vypadat mnohem líp. Nečekejte nějaký lidský osudy. Cílem příběhu je dospět k pointě, která v nás má zanechat pocit něčeho dokonalýho. A smáznout poměr cena/výkon.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na nízkorozpočťáky. 2.) Trpím. Doma mi vládne emzák. /// Thx za titule „num71“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Možná ne vysloveně divácky zábavný, či vzrušující, každopádně velmi, velmi zajímavý pohled na to, jak by vypadal svět po mimozemské invazi. A tady brutálně podhodnocený, protože když se českému divákovi nedostane emmerichovsky přiblblá pohádka o tom, jak emzáci lítají a metají zelené prprsky z očí, tak průměrný filmový strávník nemá zájem, nebo to jako přiblblík LIVINGDEAD rovnou háže do odpadu. Tohle je až maniakálně precizní anatomie státu podporujícím diktaturu, s hrozícím vyhlazením lidstva ze strany mimozemšťanů a anatomie lidského odboje několika hrdinů. Líbí se mi zde nadhozena myšlenka, že bez kolaborace lidí na státní úrovni by mimozemská invaze vlastně ztratila smysl. Možná teď použiju silný příměr, ale o to přesnější – lidstvo, přesněji řečeno státní zřízení po invazi je tu v roli jakéhosi sonderkommanda, bez jejichž role by taky kdysi nemohly existovat nacistické koncentráky. Tady to je podobné – kolaborující stát s Velkým Bratrem v zádech. Díky Ruperte Wyatte za jiný pohled na ohrané téma. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný, ale očekávání nenaplňující sci-fi film...hlavní problém vidím v tom, že snímek je zahlcen velkým množstvím postav, přičemž nenabízí divákovi žádnou hlavní, s kterou by se mohl ztotožnit a která by ho provedla spletitým labyrintem tohoto sci-fi světa...Rupert Wyatt by si evidentně neměl psát scénáře sám... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rupert Wyatt režisér Zrození Planety opic natočil komorní Sci-Fi o okupaci naší země mimozemšťany. Od Ruperta se rozhodně očekávalo víc a české přijetí je spíš nespokojené, ale v zahraničí opatrně dávají palec nahoru a já vyloženě zklamaný také nejsem. Velmi atraktivní látka, která je poměrně realisticky natočená, emzáci mají super vzhled a jsou správně nebezpeční a bavilo mě sledovat rostoucí undergroundový odboj, ale je škoda, že se režisér nepráskl přes kapsu a nenaservíroval také akční scény, které by se zde hodily, protože díky námětu, zde byl potenciál na velkou událost, která takhle příjde vniveč. Slušný, ale mělo to být lepší. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prepadák. Nerozumel som tomu. Jeden z tých filmov, ktoré v zásade nie sú bez atmosféry, nehrajú v nich blbí herci a deje sa v nich toho strašne veľa, ale zároveň sa od prvej minúty strácate v košatom deji a postavách a je vám to celé čoraz viac ukradnuté, máte toho po krk a plné zuby a netrpezlivo odratúvate minúty do konca. Závidím divákom, ktorým sa to páčilo. Dokonca aj John Goodman tu bol značne o ničom a to už je vážne čo povedať. Dám až 40% (za temnú atmosféru a nie úplne márny a vcelku originálny pohľad na mimozemskú tému, v tom smere, čo by sa stalo, ak by sem neprileteli zabiť nás, ani zničiť nás, ale vládnuť nám a vydávať to za plus), ale nedám ich rád. A nie, nie je to Gary Oldman, ale Ben Daniels (seriál Exorcista). ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když srovnám zdejší nepříliš přívětivé hodnocení s mými vlastními dojmy, možná bych tomu byl schopen dát i těch (protekčních) pět, ale skoro celá moje rodina to prohlásila za blbost. A jelikož jsou všichni pravděpodobně inteligentnějši než já, dávám opatrné (ale asi spravedlivější) čtyři. Nakonec, ti mimozemští ježatci nepatřili k úplně nejpovedenějším emzákům, jaké jsem kdy ve filmech viděl. Všechno ostatní mi ale připadalo poměrně parádní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivní brouci kolonizovali Plzeň a k nám do (nejen) plzeňských kin se to ani nedostalo. Narozdíl například od loňského Wolfensteina to ale není žádná škoda, jelikož je to nudný průměr. Ne, že by nějak zásadně selhal režisér (Rupert Wyatt je u mě celkem vysoko), ale na papíře to zkrátka zřejmě působilo lépe. Nevyhnu se přirovnání, ale přijít to v roce 2005 před explicitnější Válkou světů, třeba by to byl větší trhák, takhle si John Goodman již podruhé v podobné nejednoznačné roli (Cloverfield Lane) klepe do trenek a divák se docela nudí. Navíc celý konflikt není dostatečně prokreslený, cgi nevypadá nijak zle, ale evidentně se cílilo na to, aby bylo co nejméně vidět a vizuálně se taky není na co koukat, jelikož je tu všechno vyblitě šedé. Snad tento propadák nepohřbí kariéru dalšího nadějného tvůrce a příště bude mít šťastnější ruku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Frenetické sci-fi o hladu po osvobození, korunované skvělou pointou. Sice je to natočené jako krátký výňatek z prostředku děje, a divák se musí v hodně věcech sám zorientovat, ale stojí to za to. Jen škoda, že si to těžko hledá cestu k postavám, které tu jsou v podstatě jen zdánlivě nezajímavými pěšáky na odstřel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní chuťovka o mimozemské invazi je v podstatě podobenstvím o lidech. Mimozemšťani by mohli vystupovat jako agresivní a nelítostní dobyvatelé, kdyby všechnu špínu za ně neudělali lidé. S hrůzou jsem si vzpomněl na rok 1969 a následující léta, kdy veškerou špínu dělali za Rusy naši, co se snažili, aby byli možná ještě horší, než okupanti. Mrazivé drama, ve kterém není zcela jisté, kdo stojí na které straně. A přitom vybrat tu správnou stranu je tak důležité! Vůbec mi nechyběly nákladné efekty, byť krátké pohledy na cizáky nebyly špatné, jelikož na nich příběh opravdu nestojí. Konspirace, špionáž, udavačství, podzemní hnutí, odbojová síť...a kdo byl ve skutečnosti číslo 1? J. Goodman zachoval kamennou tvář až do konce. Psychologické a až příliš skutečné sci-fi mě tentokrát potěšilo, i když pocity z něj byly temné... ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To bola hotová katastrofa. Ani sa mi nechcelo veľmi čítať titulky. Nápad dobrý, začiatok celkom zaujímavý, ale potom som neveril vlastným očiam. Viac menej ani neviem o čom to bolo. Od akýchsi mimozemšťanov sme sa presunuli k černošským parkuristom a následne k obtlstému policajtovi, ktorého zvádzala sexi Vera Farmiga, ale on si uvedomil, že už vyše 10 rokov je impotentný, tak sa radšej vzal a odišiel. Následne nám kvôli korektnosti k menšinám bol podsunutý medzirasový pár, aby sme si uvedomili že množiť sa medzi rôznymi rasami je v poriadku a že čierni migranti sú tiež len ľudia, preto Refugees Welcome. Potom tam nejaký ďalší afroameričan (neviem ani ktorý, stále sa mi plietli) povedal, že sa veci vyriešia jedným jointom. V tom momente som si to dal na polovicu obrazovky a na druhej som pozeral nejaké nové porno videá, ktoré by ma upútali. A potom som sa v tom stratil už úplne a ani neviem kam na konci letel John Goodman. Asi také je moje stručné hodnotenie. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Captive State ma prekvapil totálne nepripraveného. Kvoli jeho nízkemu hodnoteniu tu na čsfd som ho nechcel ani ťahať. Vlastne som ho stiahol pre kolegu z práce. On takéto filmy má rád. Ja som do toho nastúpil bez akejkoľvek prípravy a znalosti obsahu či obsadenia a preto ma hned príjemne prekvapila prítomnosť Johna Goodmana a Very Farmigy v hlavných roliach. Tiež si skôr myslím, že ide o slušnú drámu zasadenú do blízkej budúcnosti radšej ako nejaké plnohodnotné sci fi a fakt, že emzákov ukazujú len minimálne a v situáciach, ktoré pracujú s divákovou predstavivosťou u mňa pridáva na hodnotení. Nedal som tomu plný kvoli jeho nízkemu hodnoteniu, ale preto, že ma to fakt kurevsky bavilo! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Captive State" som bol zvedavý. Nevedel som presne o čom to bude, no malo to zaujímavé mená a trailer dokázal zaujať. A je tu rozhodne dosť čo pochváliť. Osobne by som možno bol radšej keby mal film o niečo lepšie a svižnejšie tempo, lebo často to pôsobí, že sa niečo len buduje. A stále sa buduje. Viem si predstaviť, že niektorí ľudia boli sklamaní, no ja k nim nepatrím. Idea toho, že tu budujeme revolúciu. Ako ľudia sa predsa len tak ľahko nevzdáme. Dizajny mimozemšťanov sú veľmi zaujímavé, no osobne by som bol asi radšej, keby som ich mohol vidieť viac. John Goodman v hlavnej role funguje veľmi dobre. Film má pár dobrých prekvapení a vie ako s divákmi jednať. A necháva nás v napätí až do poslednej sekundy. Osobne mám pocit, že záverečná sekunda je také zadosťučinenie a ukazuje to veľmi dobre, že z histórie sa vždy dá poučiť. A prísť na riešenie. Keby mal film lepší spád, bol by určite medzi mojimi top filmami. Ale bohužiaľ, to sa nestane. No nemení to nič na tom, že ide podľa mňa o dobrý filmový počin. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vera Farmiga to v minulosti skúsila s nacistom, ale bohužiaľ jej chlapec mal rád pruhované pyžamo a celá snaha zachovať potomstvo vyletela von koncentračným komínom. Tentokrát šla na to opatrne. Skúsila to s druhou stranou bojujúcou proti zeleným fašistom. A keďže jej milovaný má podobu Johna Goodmana, iste v tom bola čistá láska aj vzhľadom na jej rolu prostitútky. Ten stojí na čele politicko korektného hnutia všetkých amerických rás, len čínska štvrť ostala zase v úzadí. Captivate State je verný svojmu názvu. Skutočne dá divákovi pocit, ako by bol držaný v zajatí nejakých chaotických obrázkov, ktoré sa chcú nazývať thrillerom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Captive State nabízí unikátní a přemýšlivý koncept, ale celkově to je neuspokojující zmatek s nedostatečným smyslem pro postavy a příběh. Malý rozpočet filmu se pokouší o velký postapokaliptický příběh což je mimo rozpočet a schopnosti filmařů. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný odbojově špionážní snímek prodchnutý ponurou, dusivou atmosférou okupační mizérie, kterou jen sem tam prosvětlí vzpomínka na staré dobré časy nebo zrnko naděje. Společnost se tu skládá většinou už jen z kolaborantů poslušně seřazených ve frontě na svoji vlastní porážku a zdařile ztvárněné mimozemské entity tak mají s ovládáním lidstva značně ulehčenou práci. John Goodman prochází celým příběhem s jedním a tímtéž koženým výrazem a přesto je bez diskuze, že odvádí vynikající práci a Vera Farmiga, to je holka, která mne potěší vždycky - ať už hraje kurvu, učitelku dějepisu, nebo oboje. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chicagští Plzeňáci jsou už úplně jiného etnického složení než před 100 lety, vývoj holt nezastavíš... Ale k filmu: Spíš než o klasickou sci-fi se jedná o temný, spletitý a paranoidní špionážní thriller z blízké budoucnosti, ve které je naše matička Země obsazena hmyzoidní mimozemskou rasou, se kterou velká většina lidí bezostyšně kolaboruje a malá menšina se snaží o odboj. Filmu lze možná vyčíst poněkud přepálenou stopáž nebo dost pitomou podobu emzáků i jejich termitích kosmických lodí, ale rámec příběhu a jeho zpracování je nadprůměrné a některé detaily se hodně povedly (třeba "matrixovské" štěnice). Šel bych určitě na čtyři nebýt kinklající se ruční kamery, na tuhle moderní zhovadilost si prostě zvykat nehodlám. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Myšlenka snímku Captive State je sice fascinující a svým způsobem i originální, avšak samotné zpracování je naprostou katastrofou. Je to dáno především tím, že mimozemští uchvatitelé zde skoro vůbec nejsou. Od snímku jsem totiž očekával, že nám ukáže svět, kde je lidská rasa "zotročena" mimozemskou rasou, která výměnou za přírodní zdroje a donášení na nepřizpůsobivé občany nabízí relativně klidný život. Ve finále jsem ovšem dostal snímek, kde je hlavní devízou nudné nahánění nějakých lidí nějakými lidmi. A to prosím na stopáži čítající 109 minut. Lahůdka. ()

Reklama

Reklama