Reklama

Reklama

Rebecka Martinsson

(seriál)
  • Švédsko Åsa Larssons Rebecka Martinsson (více)
Švédsko, (2017–2020), 11 h 43 min (Minutáž: 42–45 min, Alternativní 90 min)

Předloha:

Åsa Larsson (kniha)

Hudba:

Dan Berridge

Hrají:

Ida Engvoll, Sascha Zacharias, Eva Melander, Jakob Öhrman, Gunilla Röör, Jonas Inde, Niklas Engdahl, Ville Virtanen, Ardalan Esmaili, Lars Lind (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kriminální série televizních filmů se odehrává v těžko přístupném a mrazivě úchvatném prostředí severního Švédska. Hlavní hrdinkou je právnička Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), která navzdory velkolepé kariéře ve významné advokátní firmě ve Stockholmu a solidnímu vztahu s atraktivním přítelem nemá klid. Všechno se změní, když nečekaně umírá její blízká kamarádka z dětství. Rebecka se váhavě vrací za severní polární kruh do městečka Kiruna, kde vyrůstala. Tam zjišťuje, že kamarádčina smrt nebyla žádná nehoda. Ve skutečnosti jde o vraždu. Hned je jí jasné, že nemůže odjet, dokud neodhalí pravdu. Rebecka kontaktuje svou známou Annu Marii Mella (Eva Melander), jež pracuje u policie, a zamotá se do vyšetřování. Rychle se ocitá uprostřed vzrušujícího, ale nebezpečného honu na vraha, který může zabíjet znovu. Čím blíže je šokujícímu odhalení, tím více se musí vyrovnávat se strašlivými, traumatickými zážitky z vlastní minulosti. A to i přesto, že ji už od dětství tak moc trápily, až ji nakonec přinutily utéct z rodného městečka… Když se objeví další tajuplné případy brutálních vražd a Rebecka se osvědčí jako šikovná pomocnice policejního týmu, hlavní hrdinka stojí před rozhodnutím: má se vrátit zpátky k bezpečnému, velkoměstskému životnímu stylu do Stockholmu, nebo zůstat v městečku Kiruna uprostřed divokých lesů a hlubokých mrazů – a zatočit s minulostí jednou provždy? (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Nuda.Děj rozvleklý (knihy Larsson jsou ve stejném stylu) ,stačila by polovina času.zde ještě velké množství reklamy = to poslalo totálně do kopru.Ač velký fanda severské tvorby mě mrzí, že jsem si kvůli tomuhle škváru nechala ujít jinde něco jiného.Lakmusový papírek hodnoty dílka pro mě bylo to,že jsem si čtyřikrát klimbla. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Příjemný (a "klasický") severský detektivní seriál. Nádherná příroda za severním polárním kruhem, nakouknutí do života ve Švédsku a přitažlivě intelektuální Ida Engvoll (AKA Rebecka). To je mix, který rozhodně nezklame - zejména diváky kosmopolitně založené. ()

paber778 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří dobře zpracovat literární předlohu. Tady se to však povedlo skvěle. Zásluhu na tom samozřejmě má úžasná laponská příroda, která tu hraje jednu z hlavních rolí. ()

nudnik 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, zajímavá a dobrá herečka v titulní roli, překvapení v podobě představitelky policistky Evy Melander, která neuvěřitelně namaskovaná hrála ve výtečném filmu Tina a Vore. Další výlet do severské přírody i stylu života, zajímavé epizody i vztahové linky. ()

Reklama

Reklama