Reklama

Reklama

Makala

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý konžský venkovan Kabwita sní o lepší budoucnosti pro sebe, ženu i malé dcerky. Jeho velkou, ale i jedinou nadějí je síla jeho paží a nezdolná vůle. Rozhodne se vydat na vyčerpávající cestu do padesát kilometrů vzdáleného města, kde se pokusí prodat výdobytky svého úsilí. Začne si uvědomovat hodnotu těžké práce a cenu, kterou musí platit za své sny. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kabwita je mladý bojeschopný muž(TM) z Konga, který výjimečně nenastoupil na loď do Itálie, ale je doma a pracuje. První třetinu filmu kácí stromy a vyrábí dřevěné uhlí, zatímco jeho rodina opéká krysy. Druhou třetinu tlačí kolo s masivním nákladem dřevěného uhlí do 50km vzdáleného města. V poslední třetině filmu prodává uhlí a modlí se v kostele. IMDB 8.8 ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tíživá cesta konžského uhlíře na trh. Ještě jsem čekal nějakého úředníka s dotazem, zda má berně odvedené i na příští rok. Při tom putování, zvláště pak po té prašné silnici, si zas jednou člověk uvědomil, jak se tu máme dobře. A jsme vlastně šíleně rozmazlení. ( 52. KVIFF ) ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Tíživé svědectví života, který žijí lidé v Kongu. Je to zdlouhavé , ale právě dlouhé záběry sledující hlavního hrdinu na jeho cestě, kdy se neustále bojíte, co se stane a kdo ho okrade, nejlépe budují pocit, který má film divakovi vzbudit. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně realistické vykreslení lidské práce a lopotění se za svým snem. Film se neskutečně táhne - než Kabwita najde strom, než ho poseká, sestaví milíř, udělá dřevěné uhlí, než ho někam doveze - ale zde platí zlaté pravidlo, že účel světí prostředky. Společně s hlavním hrdinou prožíváme nesmírně těžkou cestu, kterou musí projít, jen aby ve městě prodal pár pytlů s uhlím - a pak s ním i naprosté zklamání nad výsledkem své těžké práce. Opravdu hezky natočený film, který ve mně zůstane! ()

Reklama

Reklama