Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Recenze (355)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,182,000▐ K čomu sú dobré tieto tupé pubertálne výlevy založené na prízemnom bytí dnešnej mobilnej doby. K tomu tu máme buď prázdne postavy, doslova tí mladí sú v tých úlohách dobrí ako stádo zombii. A Celeste toho tiež moc nenamelie, pokiaľ nehmká pri hre na gitare. K tomu hneď celá plejáda praštených či úchylných postáv, humor prízemný. /10%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bajkáci...proč musí film cílený na náctileté publikum být vždy tak tupý nosič product placementu? Nechci se plést, ale asi by měl být nějaký kvalitativní rozdíl mezi celovečerním filmem a televizní reklamou třeba na Trivago, než jenom ten, že si dotyčná herečka změní šatník, dají jí kolo, má to střih a dobrou hudbu... :-( ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chudák Hanička Vagnerová, nejdřív ji doma terorizuje úchyl Matonoha, pak vyrazí s bandou tří dalších úchylů na kola, kde se k nim přidá ještě pátej úchyl a úchylně to pokračuje až do extrémně úchylného konce, se kterým by si nejspíš nevěděl rady ani Freud, který byl přes podobné typy úchylů expert. Bohužel ten největší úchyl tady ale je autor scénáře, který musel buď ujíždět na hodně špatných drogách, nebo by se měl jít léčit ze zhruba tak sto padesáti a tří komplexů, kterými celý tenhle zavrženíhodný film protkal. 1/10 čistě za tu Haničku a kolovou, tedy přesně jeden dobrý (čti neúchylný) vtip z celého filmu. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Další scénář, kde si Kolečko plete tupou amorálnost s cool kontroverzi a nekorektním humorem - film, kde nesympatické a zlé postavy dostanou přesně to, co chtějí, jako obměnu za to, že to začnou chtít. Další film plný legračního product placementu, stylizovaný způsobem, že před dvaceti lety by už to bylo vyšlé z módy. Adam Mišík je tragický neherec a film si to uvědomuje, tak jeho hlavní postava prakticky nic nedělá, aby bylo napácháno co nejmíň škody, čili se vyprávění rozpadá, protože v jeho středu je jen černá díra. Říkal jsem si, že tomu dám třeba jednu hvězdu, protože na rozdíl od Dezertéra to má aspoň začátek, prostředek a skoro i konec, ale pak začal najednou zpívat Mišík cover na Večernici, ačkoliv nemá s dějem nic společnýho, a už jsem se v tom nějak ztratil. ()

Bebacek odpad!

všechny recenze uživatele

Pověsit za Koulečka do průvanu. Na měsíc. _ Kdyby toto měly jednou sledovat moje děti, raději jim vypíchnu oči. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kolečko je frajer, znovu napsal scénář za víkend. Skoro si vystačil s jedním fórem (idioti čumí do mobilu), ale musí se mu přičíst body za to, že tepe do nastupující generace zoufalců. Vagnerovou však začínám litovat. Její éra štěrbiny pro všechny věkové kategorie evidentně nekončí ani po překročení Kristových let. Na Mišíkovi je zase vidět, že poprvé v životě seděl na kole. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zvláštní slepenec, který se snaží být něco mezi rafťáky na kolech, kameňákem s trapnými hláškami a to vše obohaceno bezduchým příběhem, který je okořeněn modernou. Bohužel u Snowborďáků, Rafťáků nebo i u Špuntů na vodě to fungovalo, zatímco zde ne, alespoň pro mě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vychtěná zápletka a motivace, karikatury místo postav (psycholožka je příšerná), přehrávání, žádná zajímavější scéna... Párkrát jsem se uchechtl, ale převládají trapné fóry. Bod za cute Wagnerovou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od prvního kilometru jedou Bajkeři spolu nanicovatými panici a eskapádami Rendyho a Klína gruppetto. V sérii defektů humoru a spadlých řetězů děje občas pomůže ze servisního vozu Kolečkův sportovní joke, ale jinak je to obří krize, při které si řidič sběrného autobusu užívá se sadismem ředitele Cobrama Mišíkovo herecké trápení. A já se při jeho závěrečné „sexuální“ scéně s Vágnerovou vyblil do bidonu.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Muhehehe! Tohle jsem si s rodinkou opravdu užil maximálně. Nejprve jsem si samozřejmě jako všichni ostatní říkal, jaktože se k něčemu takovému upsal zrovna Petr Kolečko, ale opak je pravdou. Jasně, že se k Bajkerům musí člověk trošku uvolnit a naladit se na vlnu české komedie, která ale dle mého trefně vystihuje moderní trendy a fámy s tím spojené a navíc díky několika karikaturám svých vtipných předobrazů trousí jednu vtipnou hlášku za druhou. Tím zosobněným elementem je hlavně Pavel Nečas, který naprosto exceluje v každé své scéně a taky částečně Jakub Štáfek, který mě už s tím svým alter-egem (mimochodem je tu zmíňka) tak trošku otravuje, ale v téhle malé roli mě poměrně bavil. Jistě, je to celé hloupoučké, naivní a plné klišé pro určitou nenáročnou cílovku, ale jako takové je to díky zajímavým nápadům Martina Koppa přesně vysoustružená a jistě velmi úspěšná komedie, jež si to černé hodnocení od intelektuálů bezpochyby zaslouží. Tomu zbytku mohu bez dalších pochyb doporučit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vysloveně slabá záležitost, nicméně s velmi aktuálními trendy, se kterými se mladší diváci snadno identifikují. Aneb youtubeři, lesby, černošky, heterosexuální coming outy, trapné brněnské vtipy, vztahový chaos nebo nevšední komunikace rodičů s dětmi. Analytik by se vyřádil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snowboard, raft a nově i kolo. Ač je éra komedií o teenagerech dávno pryč, někdo si na předchozí komerční úspěchy vzpomněl a vysílá jednu bandu na nedobrovolný cyklovýlet. Jeden hošan se zavírá do světa fantasy videoher, druhý je závislý na sociálních sítích, holek má nespočet, ale na reálnou si nikdy nesáhl, a poslední předstírá, že je homosexuál, aby mu vynášel jeho internetový módní pořad (a právě Vojtěch Machuta je z trojice nejschopnějším „hercem“). Úplně špatně rozhozené to není, průšvih je, když se tvůrci začnou snažit vychovávat á la lepší je to bez smartphonů. Na druhou stranu neschopnost navazovat reálné vztahy je sakra problém dnešní mládeže. A tahle jednohubka obecně do závislosti mladých na netu „solidně“ kope. Hoši pod vedením pohledné macechy Hany Vagnerové (palec nahoru) samozřejmě narazí na stejně staré roštěnky a zbytek si každý domyslí. Tvůrci předvedou několik sympatických momentů, sluncem zalité záběry, slušné tempo, fajn výběr hudby i pár hezkých zadků. Samozřejmě je tam celá řada přešlapů, nespočet scén vyšumí do ztracena, ale já si tedy přehlídku absolutního nevkusu na domácí scéně představuju jinak – že Všiváci, Modelky, Bastardi nebo Hranaři? (Kvalitativně nevyrovnaný) scenárista Petr Kolečko napsal Pepika Hnátka i Masaryka, nyní dává vyniknout zejména nadsamci Pavlu Nečasovi, který (když nemá třísky ve ksichtu) uchopil bodrého trenéra kouzelně. Rád půjdu proti většině a tři hvězdy vlepím. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s tematicky spřízněnými paskvily, které vznikaly v minulé dekádě (Panic je nanic, mj.), jedná se o docela snesitelnou krávovinku - snaha o karikatury puberťáků dokonce sem tam fakt trefí hřebík na hlavičku. Body navíc za Vagnerku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka na oddechový večer.. proč ne? Některé vtípky jsou povedené, jiné hraničí s trapností, ale v zásadě příjemná letní komedie s dávkou romantiky, byť takové té adolescentní nebo snad ještě pubescentní.. Trochu mi to připomnělo Snowboarďáky nebo Rafťáky, ale ti byli asi kvalitativně výš. Bajkeři jsou prostě hodně nenáročnou podívanou, u které když vypnete mozek, tak to bude fungovat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do včerejška byl nejtrapnější moment mého života ten, kdy jsem uprostřed toho nejlepšího řekl Zuzce "Alčo." Děkuju Kolečkovi, neomylnému to autorovi laciných scénářů, že mi pomohl zapomenout. Hodina a půl s jeho Bajkery byla totiž mnohem trapnější, než celonoční vysvětlování, že když chlap řekne "Alčo", má tím na mysli "Zuzko." Chápu, že napsat něco vděčného pro dnešní puberťáky je nadlidský úkol, tak ale se na to prosím vás vykašlete, když ty děcka neumíte zaujmout jinak než že všem postavám narvete do pazoury telefon. Málem jsem si leknutím cvrknul do gatí, když se po filmu rozsvítilo a sál byl narvaný k prasknutí; já měl totiž celou dobu za to, že tam jsem sám. Tu jednu hvězdu jsem vylovil v lomu při koupačce a patří těm mladým holkám, aby to po téhle zkušenosti s filmem nevzdaly. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Omluvte můj slovník.. Co to kurva bylo?! Jedná hvězda za Vágnerovou která jediná působí, že si roli užívá a nešla si jenom pro šek. Když jsem však viděl Matonohu, Suchánka a Postráneckýho vedle sebe totálně znuděný, došlo mi, že už fakt líp nebude. Scénář očividně nepsal Kolečko ale někdo kdo nenávidí lidi kolem sebe a všichni jsou mu k zlosti. Tady se fakt může hodnotit jenom Vágnerová a krásný záběry na přírodu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení - jediný důvod proč jsem na film koukal byla Hanka Vagnerová. Při představě kterak si to v přiléhavém trikotu zvýrazňujícím křivky na všech těch správných místech jede letní krajinou jsem zapomněl nejen na ,,její'' vlezlou reklamu na Trivago, ale i místní bídné hodnocení. Ale upřímně, moc jsem neočekával, protože současná česká komedie stále tápe a bloudí kdesi v mlhách nevtipna a týká se to skoro všech počinů o její oživení. Po rozpačitém onanistickém rozhovoru mezi Matonohou a Mišíkem se film začne rozjíždět a nikoho asi nepřekvapí, že najel na ohrané schéma - partička exotů na kolech co jede na vejlet. Filmy tohoto žánru se nám poslední dobou nějak kupí - viz. např. před nedávnem také natočená ,,komedie'' Musíme se sejít. A samozřejmě aby kluci nebyli na vejletě sami, potkají partu dívek v rozpuku vdených cyklo šílencem Pavlem Nečasem. Ten mně asi bavil nejvíc a dost mi připomínal ortodoxního běžkaře Ondřeje Pavelku v Padesátce. V kritikách jsem četl jak je film nekorektní k menšinám, ale mně to nijak nepřišlo a navíc různých menšin mám už plné zuby, protože pokud se někdo chová nekorektně jsou to poslední dobou právě ony. Humor si ve filmu tak trochu utahuje z dnešní generace, která je bytostně závislá na sociálních sítích a youtube. Dovolená bez wifi signálu, nebo bože chraň bez signálu úplně je něco nepředstavitelného a když už se na takové advenčr cestě mládež ocitá, nabízí to řadu vtipných momentů. Leckdo to bude brát za přitažené za vlasy, ale ti co mají doma pubertální teenagery dobře ví jak složité je kamkoliv vytáhnout a jak ještě složitější je jim vysvětlit, že mobil nechají doma... Závěr? Čekal jsem větší průser. Hlavně u mladší generace má film šanci uspět i když na dnes už značně fousaté Rafťáky a Snowboarďáky mít nikdy nebude. Na mně z toho dýchlo velmi příjemně léto a párkrát jsem se zasmál, takže dávám za dvě pumpičky a mimochodem - Hance to slušelo. :-) * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Stupidní, vo tom žádná, chvílemi ale celkem vtipné, ti tři pitomci to taky nesehráli špatně, o těch kočičkách ani nemluvě, ty moc hrát nemusely, ale ta hudba, Honza Muchow dokáže svůj osobitý štyl přenést i do odporně sexistické, až úchylné teenagerské komedie naprosto o ničem a zaslouží si samostatnou hvězdu navíc. U vyobrazení povrchnosti mobilní generace, žijící ve dvou světech, není zcela jasné, jak tuto závislost tvůrci vlastně chtěli pojmout, možná...ono se tak dá žít, mládeži, ale nesmí se to přehánět, jen si v pohodě dál klikejte, plaťte za data a hledejte wi-fi. Což je docela tragický filmový odkaz, zvlášť, když jde o debut a režisér si ještě podřeže větev castingem z Ulice. ()

Reklama

Reklama