Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Recenze (355)

Vodnářka odpad!

všechny recenze uživatele

To tak projíždíš krásami Švýcarských hor, skal a údolí a do toho ti v buse pustí Bajkery - film plný stereotypů a vtipků hloupějších než v Kameňáku, přehrávaných scén a ubohého humoru... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když jsi vzpomenu na parádní filmy jako Snowboarďáci či Rafťáci tak jsou oproti ním Bajkeři celkem slabé hovno. Začlo to celkem dobrou sprostou scénkou (Matonoha v pokoji), kdy jsem si řekl jóó tohle by mohlo být dobré. Jenže omyl !!! Za celej film jsem se nezasmál ani jednou ( možná scénky s pérem - budiž ) , příběhově fakt slabé a o ničem, chápu co nám chtěl Kolečko naznačit, ale nepovedlo se. Matonoha, Suchánek apod. jsou tu jenom do počtu ! Možná si to pustím ještě jednou třeba někdy v sobotu v červenci, za sluníčka, po obědě, s pivkem a třeba přidám tu hvězdu navíc , co jsem původně chtěl dát. DŽOUK. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé b-čkový český film, ale me bavil. Mám rad podobné české filmy, takže spokojenost. Hodnocení se pohybuje okolo cca 60% dle mého, tak ja něco málo přidám :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že to bude aspoň trochu fungovať.Ale reálne mám pocit, že "Bajkeři" toho neponúkajú moc. Vlastne je toho dosť málo. Nie je tu veľa dobrých postáv a väčšinou sú neskutočne divné. Keď si vezmem aj spätne staré komédie ako boli "Rafťáci" alebo "Snowboarďáci" nebol ten výsledný efekt nakoniec tak zlý. Pár dobrých gagov, nepôsobilo to tak umelo a celkovo som mal pocit, že tí chalani aj reálne chceli nejaký život s tými babami. V tomto filme som ten pocit nemal skoro vôbec. A plus musím povedať, že niektoré veci sú viac divné, než sexy. Ako napríklad spájanie Adama Mišíka s Hanou Vagnerovou. Celý čas som mal pocit, že je mi najsympatickejšou postavou, no potom sa to rozhodli spraviť takto a ostal som z toho skutočne vyvalený. Plus je tu ešte aj zbytočná bočná dejová línia otcov našich chalanov, ktoré je úplne zbytočná a nasilu. Vyzerať to nevyzerá najhoršie, myslím si, že Saša je celkom okey a asi aj postava, ktorá na mňa pôsobí najviac reálne. Dialógom často chýba uveriteľnosť a charizma a je to absolútne nemastné, neslané. Ideme z bodu A do bodu B a človek z toho ani nemá nejaký výrazne letný alebo prázdninový feeling. Čo by tomu skutočne veľmi pomohlo. Neviem čo viac povedať, je to proste zlé. Myslím si, že ak chcete lepšiu prázdninovú komédiu, tak si čeknite "Špunti Na Vodě".Netvrdím, že ide o super film, ale má oveľa lepší prázdninový feeling a lepšiu atmosféru. Tento film toho moc nemá. A čo sa týka Celeste Buckingham... pekná a talentovaná speváčka. Ale ako herečka mi akosi nepasuje. Hodnotenie: D+ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je sranda, když něco kopíruje filmy jako jsou Rafťáci. Na druhou stranu je to logické, protože to byl přes veškeré místní hodnocení úspěšný film, co je neustále reprízovaný (neúspěšný film je ten, po kterém za dva roky ani pes neštěkne. Kromě otravné Evropy 2 a Scotta jsem veškerý product placement nějak přehlédl. Aniž bych tvrdil, že to je dobře nebo špatně, film doslova hýří nápady a minimálně několik hodně zajímavých přináší (kromě zmíněného kopírování vedoucího Bořka /Oldy Navrátila/ Pavlem Nečasem. Ty oslí můstky, proč se borci na výlet vůbec vydají, jsou daní scénáristické neschopnosti, ostatně jako 80 % současné české tvorby. Všimněte si, že Matonoha a Šteindler jsou u každého "průšvihu" čs produkce. Linda Rybová tu bohužel jen v maličké zbytečné roličce, podobně Suchařípa (u něj naštěstí). Angažování holek se povedlo, Celeste je fuckinghamová, stejně jako Štěpánka, vydařil se i experiment s Esther (až na ten trapnej vtípek se šmírou z řetězu). Scéna z lomu vyloženě lahůdka (i když se ukáže jen Julie Šurková a Esther, na Celeste a Štěpánku zapomeňte).. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Typická rodinná komedie pro všechny a nikoho je určena pro mladé, ale druh humoru je spíše pro starší generaci milovníky lidových taškařic. Chybí hlavní hrdina a ústřední úhel pohledu. Obsahově je prázdný Okázalá polopatická expozice na začátku, navíc postavy se v průběhu vůbec nezmění. Dle kolečka jsou nekorektní, ale jsou spíše amorální. Naleštěné letecké záběry kontrastují s obsahovou prázdnotou. Produkt placement ani není zakrývá, protože nemá obalový materiál situačního humoru. Postavy mimoňských výrostků jsou k smíchu snad každému. Celkově odpad. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

No něco hrozného... Tohle nemohlo chytit ani puboše, jak to bylo blbé, umělé, dialogy šustily papírem... Jedna hvězdička za Celeste, od které jsem nečekala absolutně nic, ale byla fajn a jako jediná vcelku přirozená. Vanda by se měla trochu zamyslet. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kolečko umí vybrat atraktivní téma a zajistit dobrou hudbu. Scénárista je ovšem hodně slabý. Úvodní scéna téměř odradí od dalšího sledování (to, co fungovalo ve Snowborďácích, u Bajkerů působilo trapně). Podařilo se zachytit mobilové mimozemšťany, ale jinak? ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Několikrát - asi třikrát - jsem se fakt zasmál, protože to byly natolik absurdní vtipy, že jsem zíral. Třeba když Jakub Štáfek jako ožralej kombajnista vyrobil "kruhy v obilí". A z českých hereček mojí generace ze všech nejvíc miluju Hanku Vagnerovou (Táničku Pauhofovou a Vicu Kerekes jako Slovenky nepočítám). To jsou asi tak ve zkratce všechny plusy tohoto filmu. Mínusů ovšem je podstatně víc. Od totálního neherce Mišíka a jeho lobotomické kamarády přes dementní vtipy, nulový příběh, tradičně ubohé představy o mladé generaci (mobil v ruce a to je vše, tak určitě), trapný product placement a naprosto kreténské postavy, které jsou do jedné dementní a úchylné. Vůbec celí Bajkeři na mě působí jako pubertálně vlhký sen Kolečka a Koppa, nejen celá zápletka (sexy nevlastní matka se synem na prázdninách, kde jsem tohle viděl? Ano, v každým druhým pornovideu na světě) nebo nahé koupání v lomu. Všechny postavy sice jsou úchyláci, ale zřejmě proto, že Kolečko s Koppem jsou úchylní ještě víc. O tom směšně nelogickém a happyendovém závěru, který je nejen brutálně nereálný, ale vyloženě nesmyslný (hlavně co se týče rodinky Haničky Vagnerové a Mišíka), se vůbec nezmiňuju. Z některých scén bylo vyloženě trapně, ale naštěstí ne reálně trapně, jen absurdně - ostatně jako je celý film. O totálně ujetý dvojici Štáfek-Záveský a Laviho cameu ani nemluvím, to bylo proboha co za nápad? Jako... on to možná byl celý jen vtip. Kolečko s Koppem natočili naprosto šílenou a absurdní parodii na teenage filmy, čtou si tu naše komentáře a smíchy padají na zem, jak nás doběhli. Možný to je. Osobně si ale myslím, že ne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten úvodní rozhovor o masturbaci a pornu... Tohle mě, už docela brzy, čeká. překvapivě vtipnější, než jsem čekal. A to jsem od toho filmu zase dvakrát moc nečekal. Některé postavy zábavně pojaté (Pavel Nečas, Vanda Hybnerová). A upřímně, kvůli Haně Vagnerové (jen kvůli ní jsem do toho filmu šel) bych se taky choval jako idiot. Ta holka svým kukučem dokáže rozmetat beton na prach, o jejích ostatních kvalitách (hereckých) nemluvě. 2.5* ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Kvůli Haně Vagnerové jsem se fakt snažil překonat sám sebe a dát filmu alespoň jednu hvězdičku, ale nezvládl jsem to. Věděl jsem, že nejdu do ničeho úžasného, když se do filmu obsazují zpěváci místo herců, člověku to dojde, ale tohle byl humus. Vzhledem k tomu, že žijeme v multikulturním státě, je logické, že českou rychlobruslařku hraje černoška, ale než jsem se nad tím stačil pořádně rozčílit, přišli tvůrci s rasistickým nápadem a zaparkovali v kempu velblouda, to byl asi jediný moment, který mě rozesmál. Snímek se jinak vyznačoval jen křečovitými pokusy o humor, toporně působícími herci a zoufalým scénářem, takže to jinak ani dopadnout nemohlo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já dám 4 a to jsem chtěl dát 3 ale záběry na přírodu a okolí nádhera, film i poukazuje na dnešní špatnou dobu závislost nudu a podobně a jen hrstka ví jaké to bylo to pravé v dětství, herci mohli být jiní i herečky ale dalo se nebudu říkat tisíc špatných slov. Určitě příběh neurazí a snaha o srandu byla ale malá soundtrack dobrý a rozhodně jiný název. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že je to fyzicky možné, ale celý film je jedna velká odporná žumpa, při níž vyzvracíte i oběd z minulého týdne. Jakýkoli smysluplný příběh založený na solidním scénáři zde vážně nehledejte, jelikož 99% filmu obsahuje stupidní narážky a "vtipy" založené na mobilních telefonech a sociálních platformách. Na kole se zde jezdí minimum času, po většinu času totiž útrpně posloucháte dialogy, při nichž dostáváte rakovinu konečníku. A aby toho nebylo málo, všechny herecké "výkony" jsou na úrovni slintajících mameluků, vyplivnutých žvýkaček, rozbitých houpacích koní a použitých kondomů. Po filmu "Špindl" jsou Bajkeři tím nejhrůznějším filmovým zážitkem jaký jsem kdy viděl. PS: Bohužel mám tu smůlu, že téměř každý den chodím v Telči kolem lokací, kde se toto "dílo" natáčelo. Achjo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ále ono to není zase tak hrozné. Prostě další vyletněná komedie, která se tentokráte strefuje do dnešních teenagerů žijících ve virtuálním světě. Vlastně je to jen cyklovýlet po malebné krajině a neméně malebných vesničkách, při níž sem tam někdo utrousí nějaký ten fórek. Jo, někdy je to trapné a šablonovité, ale dá se u toho zasmát a víc ani nechci. Vágnerová k sežrání, Nečas si jede to svoje a díky Bohu za to a party kluků a holek jsou úplně v pohodě. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pořád dokola má parta debilů mobil v ruce a to je celé. Připadá mi, že scénář napsal člověk, který na tuto tupou premisu nabaloval ala vtipné situace. Trio hlavních hrdinu je naprosto hrůzostrašné a každého z nich bych okamžitě poslali do ústavu na lobotomii. Kvituji pouze dívky, které aspoň nahé tajtrlikují ve vodě a jejich hláškující trenér v podání Pavla Nečase. Asi jsem měl dobrou náladu, neboť mě pár momentů dokázalo pobavit (včetně idiota, který se nahlas tlemil na celé kino při každé trapné scéně) a přece jen je to o něco lepší, než trapné Troškovy filmy. Kdo čeká komedii na vlně Snowborďáků, Rafťáků, tak rychle vystřízliví......3/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl neovlivněn zdejším hodnocením a vcelku mne překvapilo, že je to koukatelné a několikrát jsem se i zasmál povedeným vtípkům. Kluci jsou s nadsázkou vykresleni jako jako pěkní truhlíci, holky zase jako správňačky, ale příliš hereckého prostoru nedostaly a režisér si neopominul natočit s děvčaty alespoň pár krátkých lechtivých záběrů pro diváka. Teenagerovská komedie, která vám mnoho nedá (Snowboarďáci i Rafťáci jsou o několik levelů lepší, a některé zdejší výkony, např. Mišík, jsou naopak dost bídné), ale slupnete ji pravděpodobně bez obtíží. slabších 60% (viděl jsem: 1x tv) ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Když mi píská v uchu, tak je nějakej průšvih.." Taky mi píská v uchu, jakkoli má tahle uprděná pomýlená mor(t)alita pomlčka řachanda o Kolečko hlíny víc.. ()

Reklama

Reklama