Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Recenze (355)

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se film snaží ukázat puberťákům vyšší hodnoty a směr, než jen "četování" a "jůtobering", jenže jestli jsou to láska k černouškům a sex s fotrovou přítelkyní, asi jsem to blbě pochopil o jaký hodnoty, že jde...A bude hůř. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Popravdě? Líbí se mi Hana Vágnerová, dokonce i herecky a fakt si dokonce myslím, že i v Bajkerech zahrála dobře. Jinak jsem měl mínusový očekávání a viděl jsem takový dílko pro diváka, který ví co potřebuje. Vlastně dobrý - Snowboarďáci, Rafťáci, tak proč ne Bajkeři. "Hej, Petře, kámo, já vím, že je pátek, ale nenapsal bys mi scénář do pondělí? Love nejsou problém, uvidíš..." ()

Čaroděj.Ponny odpad!

všechny recenze uživatele

Toto hodnocení si šetřím jenom pro zvláštní případy. Film je důstojným pokračovatelem Tarkovského duchovního filmu, ovšem daří se mu vnitřní prožitek posouvat až do samotného jádra lidské psyché. Po celou dobu sledování jsem cítil mrazivé chvění i v těch částech těla, kde jsem netušil, že podobnou senzaci lze cítit. Mádl a Kotek prošli během pár let extrémní dementizací a jsou z nich pouhé, mobilem a internetem sužované, zbytky. Občas jsem cítil závan inspirace z amerických stoner komedií, ale kéž by. Byla to sračka - to je v pohodě, ale věc, co jsem překousnout nemohl bylo bagatelizování sexuálního obtěžování a celková funkce všech ženských postav, které jsou jednoduše bez duše a slouží pouze jako sexuální objekty. I když se film tváří jako komedie pro teenagery, cílová skupina je spíš parta vychlastaných taťuldů, kteří se baví erotikou a parodickými obrazy svých dětí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

No jo, no. Od snímků ´Snowborďáci´ (2004) a ´Rafťáci´ (2006) už uběhla dlouhá doba a tak si někdo zřejmě řekl, že by nebylo od věci se k něčemu takovému vrátit. Jenomže si už nějak neuvědomil, že doba *prcičovských* teenagerovských filmů je už dávno také pryč. Přizpůsobení dnešní době, jako nějakou originalitou, to bohužel nezachránilo. A tak tu máme další současnou mládež, tentokrát závislých na smartphonech, snažící se během cyklistické túry se vzájemně sbalit. Hlavně kluci, kteří ani neví jak na to. A tak to všechno vypadá jak to vypadá. Jediní *nadržení* tu jsou dospělí chlapi. Už první scéna rozhovoru otce se synem dává jasně najevo, jak to celé bude vypadat. A to je asi tak všechno. Příběh? Fakt tu nějaký je? Vlivem současné liberální doby není opomenuta ani homosexualita a mezi dívkami je jedna slečna tmavé pleti. Nic proti ničemu, ale kdyby toho alespoň bylo využito. Současné propagandistické míchání ras, či homofobní a sexystické urážlivé prupovídky do toho rozhodně nepatří. Jenomže ono tady v podstatě o nic jiného nejde. A to tu není nouze ani o nějaké ty úchylky. Dětinský pubertální humor snad jen pro pubertální diváky. “Sex je náš…” v devadesátých letech zpívala kapela Lucie a jak je vidět, čeští filmaři se toho stále drží. Sice hezky, ale už dlouho. Setsakramentsky dlouho. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, jak hlubokou si p.Kolečko vybral slabou chvíli. Stále jsem čekal, kdy se zasměji, ale.... nějak to nepřicházelo. Snowborďáci jsou pro Bajkery naprosto nedostižná meta, ale mám pocit, že jsem se víc bavil i při Expertech nebo Panic je nanic. Poslouchal jsem v rádiu rozhovor s producentem Vicanem, jak dělá filmy a víno. Takový kaskadér, abych po tomhle zážitku ochutnal jeho víno, opravdu nebudu, ceny neceny. Fuj, otřesný zážitek. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to, jako film pro cílovou skupinu tak 10-15 let, a to už nedokážu posoudit, jestli by se mi to v těch letech líbilo. Párkrát jsem se u filmu zasmál, ale převládaly spíše hluchá místa a pár "vtípků" bylo na hraně trapnosti, takže film po vzoru vtipů trenéra Pavla Nečase opravdu moc "džouk" nebyl. Pokud tedy neměl být hlavní joke to, že se vydrbe s divákem. Kdybych se měl vyjádřit k hereckým výkonům, prakticky by nebylo k čemu. Ve filmu tak nějak nikdo nehraje. Jsou to takové krátké úryvky čehosi, co by měl být příběh. Nějaké hlubší sondy do postav nečekejte, veškeré charaktery skončily na tom, že jsou všichni zhroucení bez mobilu a internetu. Hybnerová, Matonoha, Postránecký, Vagnerová i Suchánek působí jako herečtí diletanti a Pavel Nečas jako kašpárek z nějaké trapné taškařice, ale na jejich obranu bych uvedl, že nejspíše díky režii a scénáři nebylo co hrát a nebyla to jejich vina. Kombajnér kosí pole bez žací lišty a v době #me too mi připadaly některé vtípky spíše smutné... Odpad ani 1* tomu dávat nebudu, protože jsem u filmu vydržel a díval jsem se na PC, ale jít na to do kina... Asi bych byl naštvaný a hodnocení by bylo přísnější. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Uf? To byla komedie? Humor byl asi z jiný planety, scénář z jiný galaxie a postavy z jiný dimenze. Naprosto nesympatické charaktery dělající divné věci v podání hereckých nevýkonů otřesných jak Japonsko při špičce tektonické aktivity zemských desek. Jinak jsem měl opět klasické jasnovidecké vnuknutí. Asi proto, že nehrozilo nic překvapujícího. Rozhodně ne snad nějaký nabitý obsah, při té prázdnotě. Chcete spoiler? Idioti jedou do přírody, šlapou na kole, což je prokládáno rádoby humorem, konec. Rád bych tedy vyjmul ze svých invektiv Vojtěcha Machutu, ten mě celkem bavil (výkonem, nikoliv jeho role) a Hanu Vagnerovou (ač ji nemám rád). Nebylo by fér je házet do žumpy s ostatními. Takže rozuzlení, překvapivé jako celý film? Dobře, jednu za výborného Pavla Nečase. Tedy, opět, jeho výkon, ne postavu. Nebyla vtipná. Žádná nebyla vtipná. Celý to nebylo vtipný. A považte, že to nebylo to nejhorší, co jsem ten den viděl... Ale tak hlavně že se podařil ten product placement. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Teda podle hodnocení jsem čekal sračku, a pustil si to vlastně kvůli Trivago Girl. No a nakonec nebylo to zase tak zlé, a čas u toho utekl příjemně rychle. !!! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Videl som aj horšie veci než tajtrlíkovanie tínedžerov v narýchlo spichnutej zlátanine so samými úchylnými postavami (vedúci skupiny dievčat vyhráva cenu slizák roka), topornými hereckými výkonmi omladiny (chvalabohu, že Celeste nedostala väčší priestor) a hluchými odbočkami nikam (fetišista na ženy v rovnošatách). Humor je síce maximálne v rovine občasného pousmiatia (a skôr nad tvorcami ako nad ich výtvorom), ale sledovanie mi na rozdiel od iných českých “komédii” nespôsobilo psychické muky, takže k odpadu sa neuchýlim. 3+/10 ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Já se bavil slušně, jasný, že se jedná o kravinu na entou, ale na odreagování to je bomba. Navíc ti mlaďáci jsou naprosto věrným obrazem dnešní doby, kdy bez digi nesmyslů dneska mládež už neudělá ani ránu... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Tady nejsou žádní zombíci...To nemůžeš vůbec vědět!" Vídím, že to má nízké hodnocení, ale já se výborně bavil. Jasně to navazuje na Janákovy teenagerské filmy, s čímž nemám problém a především tu byla spousta vtípků, kterým jsem se opravdu zasmál a byly pro mě neznámé (holt, už jsem starší generace :-) a spolu s výbornou kamerou dávám palec nahoru. "Je blbá jako 386!" ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Ale jo čakal som niečo horšie ako trebars prázniny v provence. aj na tejto béčkovej komédii som sa zasmial, tak dám aj 3 hviezdičky. :-) ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Koukáš ty vůbec na normální porno?" Bizarní cyklovýlet s plejádou trapných tuzemských NEherců! Vtipy nemají žádnou úroveň. Postavy vystupují jako cvičené opice odříkávající hloupě afektované dialogy. 0/10 ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Odporně vlezlý product placement, především ta Evropa 2 trhala oči i uši. Herecké výkony starší poloviny obsazení byly adekvátní, především Nečas v roli trenéra, u těch mladších to trochu drhlo, obzvláště u Mišíka, ale to se u tohohle typu filmu dá přežít. Bonus za dějovou linku s kolovou (já tyhle obskurní sporty žeru) a za Hanku Vagnerovou, kterou by si jako bike jnstruktorku přál asi každý heterosexuální 16 letý hoch. Celkově takový slabší průměr, nicméně na poměry českých letních komedií posledních let to je slušný počin. Jako film na rande se sousedovic Alenkou, předplatitelkou magazínu Velo, to není špatná volba. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Film u kterého od začátku tušíte že to bude průser a že se budete stydět za tvůrce i aktéry. Prázdné, tupé, nízkopudové, recyklace tisíckrát omletého až do poslední scény. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Vysoce intelektuálně laděnou komedii jsem nečekal, ačkoliv od Kolečka jsem čekal trochu víc. No, možná o dost víc nekompromisních a nevtíravých vtipů. Takže teď už máme v ČR Snowborďáky, Rafťáky a teď i Bajkery. A i v tomto pořadí to kleslo úrovní i vtipem. Škoda no, ale tak ne vždy je posvícení a ne vždy se sejdou peníze na natočení kvalitního zpracování - minimum bajkerských triků = minimum kaskadérů, spaní v jednom táboře pod stanem a spíše nezaznamenané hvězdicovité výjezdy do okolí. Prostě jako když jedete s rodinou do jižních čech: občas se otřásáte smíchy, ale většinu týdne se hryžete nudou ve stanu. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se trapným vtipům i zasmál, kameraman vybral hezké obrázky (jak příroda tak mladé prdelky), ale to je asi tak vše. Zbytek plytká přihlouplá nuda. Na druhou stranu ale i pochopím vyšší hodnocení náctiletých uživatelů, tam si umím představit pár hvězdiček navíc :). ()

Reklama

Reklama