Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (332)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(100%) Viděno v kině a to 2x !!!! A JE TO TAM!!! Nechci moc srovnávat, jedničku miluju, ale tohle nejen, že se jí vyrovnalo, ale já bych řekl, že i svým způsobem překonalo! První film byl takový střeštěný, komediální, zato tahle záležitost mi přišla dost serióznější, vyspělejší a také dost romantičtější. Dějové linie krásně do sebe zapadli, sledovat mladou Donnu v podání Lily James – to byl kurevsky dobrý nápad. Nejen proto, že je Lily krásná ženská, tak i proto, že se do roli mladé Donny vžila opravdu bravurně. Ke konci dojde i na nějaké ty dojemné scény. Amanda Seyfried mě zde opět bavila, byla už rozumnější a zpívat nezapomněla. No, takže po příběhové stránce je to velmi silná záležitost. Dále, písně – naprostá BOMBA. Těžko říct, která mě bavila víc. K tomu skvělá CHER na konci. Běžně dokážu filmy rozebírat v komentářích do nekonečna, ale u tohohle to popsat slovy nemohu. ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky, která je takový více guilty pleasure film, je dvojka už dle mého názoru dobrý film. Oba dva filmy jsou takové pěkné "feel good" snímky. Jasně, stále se zde najde určitě dost cringe momentů, ale nepřišlo mi, že by zde emoce působily nuceně a přepáleně. No každopádně největší radost mi stejně udělala tahle scéna, chichi. Toť asi vše. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* mám rád písně skupiny ABBA, ale muzikály se u mě většinou míjí účinkem. Kdysi jsem viděl Mamma Miu a potvrdilo se mi, že tenhle druh vyumělkované zábavy není pro mě, Naštěstí hudba to drží nad vodou a taky to, že se jim podařilo na originální texty naroubovat hloupoučký příběh, který snad ani urazit nemůže. V hereckém obsazení jsou samé hvězdy, tak je to sázka na jistotu... přesto jsem nedokázal dát víc než jednu hvězdu. A to stejné platí i u druhého dílu, ke kterému jsem byl teď dotlačený :-). Hvězdičku taky dostane, ale tentokrát jen vybírá zbytky co kde upadly a patlá to páté přes deváté. Cher tam byla jen do počtu a herce to evidentně už tolik nebaví ... ale co by neudělali pro pár zlaťáků :-))) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsme s manželkou vyrazili do letního kina a lepší zážitek jsme si ani nemohli přát. Vyšlo nám krásné počasí a kupodivu druhý díl oblíbeného muzikálu byl stejně dobrý jak díl první! Opět hromada známých písniček od kapely ABBA. Příběh byl humorný, romantický a krásný. Ozvala se nostalgie na první díl, který vyšel před deseti lety. S ženou jsme si to maximálně užili. Zasmáli se, zaplakali a nechali se unášet písničkami a krásnou lokací. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

And turning out the light, I must have yawned and cuddled up for yet another night, And rattling on the roof I must have heard the sound of rain, The day before you came. Chcete nádhernou květinu, ale nedáte ji dostatek vláhy. A tak i toto pokračování postrádá veselost, lehkost, spontálnost, krásy Řecka a neotřelý hlas Donny Sheridan. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Když Sophie (Amanda Seyfried) čte v prvním díle Mamma Mia! (2008) Donnin deník, tak v něm potká muže v tomto pořadí: Sam, Bill a Harry. Ve dvojce je ale potká v pořadí: Harry, Bill a Sam. (JT19)
  • Natáčelo se mimo jiné na ostrově Vis v Chorvatsku, při záběrech na moře jsou nádherně vidět sousední ostrovy včetně ostrova Biševo. (vladous)
  • Když se mladá Donna (Lily James) poprvé potká s mladým Harrym (Hugh Skinner) a stojí za recepčním pultem, tak má střídavě ruce před sebou a střídavě za zády. (SONY_)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama