Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (332)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stejně roztěkané, jako první díl s podobně laděnými muzikálovými čísly, ale bohužel tomu nyní chybí charisma Meryl Streep, protože její mladší verze je hezká na pohled, ale jinak neskutečně otravná. Hudební čísla jsou naštěstí stále povedená, jen už nemají takový šmrnc a nádech něčeho nového, jako tomu bylo v prvním díle. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsme s manželkou vyrazili do letního kina a lepší zážitek jsme si ani nemohli přát. Vyšlo nám krásné počasí a kupodivu druhý díl oblíbeného muzikálu byl stejně dobrý jak díl první! Opět hromada známých písniček od kapely ABBA. Příběh byl humorný, romantický a krásný. Ozvala se nostalgie na první díl, který vyšel před deseti lety. S ženou jsme si to maximálně užili. Zasmáli se, zaplakali a nechali se unášet písničkami a krásnou lokací. ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Farebný veselý príbeh, ktorý chytí za srdce. Obsadenie sa im fakt podarilo a hudobné čísla boli veľkolepé. Film ušiel ani neviem ako a bola to zábava. A aj so preliala slzu či dve. Lily James bola skvostná no a Cher ... Prestrihy medzi dvoma časovými líniami boli plynulé a samotný príbeh pekne nadväzoval na prvý film a dával zmysel aj sám o sebe. Proste čistá radosť. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě překvapilo, že má být vůbec druhý díl. Byla jsem k tomu ze začátku skeptická, ale když jsem četla synopsi, viděla trailer a slyšela písničky, tak mě napadlo, že si uděláme dámskou jízdu. A za to jsem ráda. Líbilo se mi to víc než první díl. Skvělé písně a taneční kreace. Alterega herců byla opravdu skvěle vybrána. Zvlašť se mi líbila alterega Donny (Lily James) a Sama (Jeremy Irvine). Amanda Seyfriend mi teď co by Sophie docela vadila a také zpěv Skye, který tam naštětí moc obsažen nebyl. Scéna s Harrym a Billem a' la Titanic byla vtipná. Nápadité bylo obsažení Cher, co by babičky Sophie, která písně svým hlasem ještě obohatila. Celé to bylo vtipné a milé. Doporučuji. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý film zaznamenal úspech svojou rozmarnosťou a sviežosťou, druhý bude navždy prenasledovať ťažkopádnosť v scenári a profitovanie z jednotky. Druhá Mamma Mia! ťaží zo spomienok hlavnej predstaviteľky jednotky (Meryl Streep ) a to je príliš málo aj na muzikál. Herecké obsadenie však nadmieru potešilo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Na móle môžeme vidieť loďku s nápisom "Chiquitita". Tak sa volá aj jedna z piesní Abby. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. července 2018 v Londýně. (BMW12)
  • Benny Andersson si zahrál epizodní roli klavíristy v restauraci při songu „Waterloo“. Většinou je snímán zezadu v pozadí, ale jednou se mihne v profilu. (JozkazKyjova)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama