Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Recenze (332)

MichaelKey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten film mi přijde strašně zbytečný. Přijde mi to jako kdyby někomu začali docházet peníze a rozhodl se znova podojit již podojenou krávu. Tohle nemělo vzniknout. ()

Te_Sa 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé číst ty naprosto rozdílné recenze. Z mého pohledu byl druhý díl více naprogramovaný, postrádal spontánnost. Dále mi tam chyběla smyčka, co by měl film mít - začátek, zápletka, rozuzlení, konec. Působilo to na mě jako dovětek předchozího dílu. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej Mamma Mii, ktorá sa mi velmi páčila, keďže som pri nej mohol úplne vypnúť mozog, nad ničím nemusel premýšľať a len si užívať úplne jednoduchý dej so sprievodom hudby ABBY, toto "pokračovanie", bolo pre mňa úplným sklamaním. Nezáživné, nudné, zachraňovala to vyslovene hudba, neustále skoky v deji do minulosti a prítomnosti, ktoré nikam neviedli, proste nič extra, škoda.. ()

Stib.Tereza 

všechny recenze uživatele

Spíš tak dvě a půl, ale Harry s Billem to dovytáhli. Lily James skvělá, ale děj bez zápletky, a zbytečně moc písniček. Fanoušky to rozhodně neurazí, ale podle mě ani nenadchne. ()

katka74 

všechny recenze uživatele

Je to jiné než jednička... Je to o ženském údělu, o mateřství. Mladí se snaží, ale zábava nastane až s nástupem staré gardy! Všichni tři otcové, obě kamarádky Donny i Sophie a Sky. Zestárli, jsou sympatičtější a opravdovější, jsou vtipní. Umělohmotná Cher je navíc, její postava je zbytečná, nefunguje jako náhrada. Zato výstup Maryl Streep mě naprosto dostal. Rozložil a rozbrečel. Ona je prostě nejlepší. V kombinaci s Amandou Seyfried, to spojení matky a dcery, výměna generací, konec a nový začátek.... Všechno už tady bylo a bude znovu.... Ach jo, jsem stará!! Říká se tomu karma a vyslovuje se to "Ha!!!" ()

kitram71 

všechny recenze uživatele

je prima, že Donna dostala prostor k obhajobě, že nebyla žádná rozhoďnožka! ;) Protože: s Harrym to tak nějak vyplynulo, že jo, copak by šlo toho spontánního kluka odmítnout? A Sam? Prostě osudová láska! ... No a Bill? Ach, bez debat, kluk před kterým by roztála každá :) .... co na tom, že je film bez děje, za mě příjemná letní pohodovka, navíc v klimatizovaném kině (viděno náhodou jako náhražka za vyprodaný letňák v době tropických veder) :) ()

karmisa 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl tento druhý díl Mamma mia celkem zklamání, čekala jsem od toho trošku víc. Ale jelikož mám ráda Abbu a celkem i muzikálové filmy tak proto alespoň 3 hvězdičky. A musím přiznat, že mi tam chyběla Meryl Streep. Naopak bych kladně ohodnotila výběr mladých herců a hereček kteří se podobali svým starším protějškům. ()

PocahontasM 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je absolutně nezvládnutý. Přeskakování dějové osy z minulosti do přítomnosti by byl dobrý počin, kdyby se to povedlo. Děj byl úplně holý, bez očekávání a nudný. V závěru když se objeví Cher sem se už jen smála (nebo to byl pláč?) Film pro prachy....ale pro mě to znamená dát si pauzu od Abba.... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech se objevil druhý díl Mamma Mia!, který byl znovu velice barevný, muzikálně laděný a hvězdně obsazený. Mě první díl bavil, i když kvalita filmu není nijak vysoká. Druhý díl byl nudnější, ale rozmanitost řecké a chorvatské krajiny (ostrov Vis) a známé hity mě držely při pozoru. Nutno podotknout, že herecká enklávu neztratila na třpytu a některé písničky znějí pořád krásně a hitově. Druhému dílu dávám 60%, tři hvězdy. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

jednička je prostě jednička... tady to byl boj hvězdiček. Zase pěkné zpracování, ABBA prostě je nestárnoucí. Příběhy kdy se Dona setkala se svýma klukama, se lišily od prvního dílu, kdy to tam bylo během sekundy ukázáno, ale užila jsem si to. Na závěr jsem si dokonce trošku poplakala. A překvapení byla Cher. Asi mi trošku zmizela při čtení obsazení. ()

Nadirah 

všechny recenze uživatele

Je to blbost a je to oddechovka. Tak od toho nečekejte, kdo ví co. Svůj účel to plní. Jsou tam písničky od Abby, které jsou rytmické, veselé, líbí se, je to vtipné a člověk se u toho odreaguje. Proto ty 4 hvězdičky. Zdá se mi to i lépe zpracované než jednička. Jediný nedostatek, je, že to s jedničkou v některých případech nekoresponduje, jako je kupříkladu vzkříšení mrtvé babičky. Ale to jsou drobnosti, které mi nijak žíly netrhají. Skvěle vybraní herci, kteří jsou opravdu podobní svým starším protějškům. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Tady platí stoprocentně, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Evidentní snaha vytřískat z úspěšné jedničky další prachy se úplně míjí účinkem. Co v jedničce fungovalo – hity, vtip a Streepová – tady úplně chybí. Ty největší abbovské hity už byly v jedničce, takže tady zbylo místo většinou jen na singlová béčka, Streepová se mihne jen v úplném závěrů a vtip, tak ten se vytratil úplně. Vaří se z vody, je to o ničem. Navíc adorovat promiskuitní rádodajku v rodinném filmu mi nepřipadá příliš výchovné. Jedna hvězda za choreografii. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Muzikálový oddychový zážitok roka. Pokračovanie hitu Mamma Mia! vo veľmi milom a pohodovom šate s množstvami chytľavých pesničiek od skupiny ABBA. Nemôžem si pomôcť, ale oproti jednotke musím povedať, že to bolo také uvoľnenejšie, nenásilné a menej upišťané. Proste sa mi to viac páčilo a viac som si to aj s manželkou užil. Amanda Seyfried starne do krásy, Lily James príjemné osvieženie a zvyšná plejáda hercov príjemným bonusom (odmyslime si samozrejme Cher). Každopádne som čakal väčší prúser a dostal som príjemnú muzikálovú energickú bombu. 70 % ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Jelikož se chystám za pár dní na ostrov Vis, kde se skoro celý tento film natáčel, musel jsem se na to co nejdřív podívat, i když obsahově to asi nebude moje kafe. No byl jsem však překvapen. V rámci žánru to byl určitě nadprůměr. Zaujaly mne zejména nápadité obrazové přechody mezi scénami. Ovšem poslední čtvrtina filmu působí velmi pateticky. Bohužel nezvládli to nějak decentně ukončit. Jinak je to ukázkový film, kde nic nefunguje jako v realitě. Prakticky žádná postava není ukotvená v reálným světě, nevíte jaký mají zaměstnání, z jaký jsou země, čím se živí, kde bydlí, co jedí, jaký mají kamarády, nebo rodinu? Vše se děje v uzavřeném světě ostrova, kde se jakoby náhodou všichni ocitli v nějaké bublině, a nikdo nepotřebuje nic z reálnýho světa, jenom si občas zazpívat. I když tohle jsem ochoten odpustit. V tomto žánru je to celkem běžná praxe - není to drama, nebo nějaký jiný komplexní žánr, a zjednodušení není na škodu. Neviděl jsem teda první díl, kde možná tohle všechno ukázáno bylo, kdo ví :D Nakonec jen 3 hvězdy, hlavně za ten nepovedený závěr, i když po většinu filmu to byly jasný 4 hvězdy. Škoda. ()

Dejff_2004 

všechny recenze uživatele

Ano, pár chyb tahle letní muzikálová podívaná má. Třeba když pár písniček z jedničky zaznělo i v tomhle díle a vy si říkáte proč? Nebo proč komplikovaně děj skáče z jednoho století do druhého. A taky proč je překlad písniček jiný než v jedničce a proč v češtině postavy zpívají o ničem jiném než v originále? Ale i přesto všechno se najde víc pozitivních chvil, než těch záporných. 60 % ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Že po úspěchu prvního filmu, který byl jednu do snad všude, budeme na sequel čekat rovných 10 let je teda více než překvapivé. Ovšem já si asi nestěžuji, ba vidím to poprvé s odstupem až dnes... Důvodem je hlavně fakt, že si někteří herci, kteří to tady táhnou do té doby zvládli udělat jméno, a tak stihli do castingu opravdově i profesně dorůst. Přes malinko slabší úvod se to postupně rozjede a zhruba od poloviny už jsem si to vyloženě užíval! Nakonec mě daleko více bavila minulost, oproti místy vyloženě trapné přítomnosti. Má to stejný neduhy jako prequel a navíc to působí zbytečněji, ovšem nezapomíná to na kvality předchozího filmu. Jak to před tím táhla Meryl Streep, tak tady už to doslova stojí na Lily James. A co víc si můžu přát! Lily je zlatíčko, umí hrát, umí zpívat a opravdu moc dobře se mi na ni dívá.. Naivní film, ale když mě to tak bavilo! Těch závěrečných zhruba 10 minut bylo přesně to, proč je tahle značka, tam kde je, zkrátka paráda! Nakonec zavřu obě oči před plastovou Cher a doufám, že do Řecka nás ABBA zavála naposledy. Ovšem nemůžu říct, že bych se bavil méně.. 70% ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama