Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Recenze (332)

maty39 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu u mě zafungovala nostalgie a odlehčená letní pohodová atmosféra nenáročného muzikálu s rozjásanými písněmi švédské Abby. Druhý díl už nebyl tak úspěšný v nabuzení stejného pocitu spokojenosti. Za prvé, nadpoloviční většina písní, která zde zazní je pro mě neznámá, takže nefunguje nostalgie a za druhé se někam se vytratila i ta pohodová letní bezstarostná atmosféra. To bude asi tím, že se místy řeší trochu závažnější témata a podstatně ubylo humoru (kterého v jedničce také nebylo až zas tak moc). Některé věci v tomto dílu hraničí až s bizardností (zombie Cher a Andy Garcia), ale na druhou stranu, když zazní notoricky známé songy, tak to opět funguje. Sice jsem s tímto dílem nebyl spokojený, ale ani jsem netrpěl. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že 99% sequelů a pokračování po deseti, dvaceti ... padesáti letech by se nikdy nemělo vůbec natáčet ... A Mamma Mia! Here We Go Again je bohužel jeden z nich. To, co jsem tak opěvovala v prvním filmu, se jeho pokračování obrátilo v úplný opak. Nejen, že hromada písniček už zazněla v prvním filmu, většina z nich navíc působila jako pěst na oko. Celkově mi přišlo, že se jedná o jakousi amatérskou slátaninu, která se snaží být jenom trapnou parodií na první film. Nejen, že zpívané části ve flashbacích trhaly uši, protože ani jeden z herců očividně svoje zpívané části nezvládali, úplným vrcholem amatérismu pak bylo to, že se herci sami sobě ani pořádně nedokázali "trefit do pusy",když sotva pohybovali rty i když v audiu pěli jako operní pěvci. Celkově se mi do flashbackových rolí nehodil ani jeden z herců - tedy až na Jessicu Keenan Wynn, ta jako by Christine Baranski z oka vypadla. Snad nějpříšernější ale byla Lily James, která mi sledování vyloženě znechutila. Tak strašný herecký výkon jsem už dlouho neviděla ... Celá dějová linka "před Mamma Mia" mi přišla absolutně zbytečným patláním se v něčem, co bylo více méně krásně obsažené už v prvním filmu. Většina souvislostí se navíc s prvním filmem vcelku hodně lišila ... Prolínání minulosti a současnosti mi přišlo až rušivé, a na to, že jsem v prvním filmu nepřeskočila jedinou scénu a to i přes to, že muzikály nenávidím, u Mamma Mia! Here We Go Again jsem rychloposuvem přejela větší část flashbackových scén, abych se vůbec na film dokázala podívat. Abych ale "neplivala" pouze na "mladé netalenty", ani dějová linka deset let po mě nic neřekla. Spíš bych řekla, že to tam přidali jenom proto, aby mohli zase ukázat původní obsazení. Navíc jsem absolutně nepochopila, proč museli odstranit Meryl Streep, která víc méně první díl táhla skoro sama. Konec byl vyloženě příšerný, nehorázně přitažený za vlasy, i když úplně závěrečná hudební scéna mě naopak dokonale zvedla náladu. Hvězdičku za tu trochu původního obsazení, které film vyloženě táhlo všema silama. Přece jenom bylo geniální vidět zase Colina, Pierce a Stellana pohromadě. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

V očekávání osvěžující letní nálady jsme s dcerou vyrazily do kina. Bohužel moje očekávání se moc nenaplnilo. Ne, že by ve filmu nebyly písničky, tanec, prosluněné dovolenkové lokace, ale zároveň spousta, ale opravdu spousta nostalgických scén, srdcebolných keců a herci, u jejichž výkonů jsem se bála, aby to nebyl jejch poslední, než je klepne pepka. Prostřihy do minulosti byly velmi dobře sladěné s časem přítomným, hezky se na to koukalo, ale vlastně se nic nedělo. Ono hodinua půl koukat na to, jak si jedna naivní, mírně promiskuitní holčina uplete haranta a neví s kým, zas tak vtipné není (zvláště, když máte dceru právě v tom věku). Prostě sladká šaráda, kde mnohým docházel dech, jiní zase postrádali šarm a herecký um. Co mi vadilo nejvíce, byla absence humoru, dokud se tam neobjevila výborná Cher, tak vlastně tam žádný nebyl. Závěr dobrý, jak z Bolywoodu. jako celek, dle mého dost slabší než jednička, ale vidět se to dalo bez újmy. Jednu hvězdu za krásný kukuč Joshe Dylana. Za mne tři hvězdy, tedy tak 60%., dcera hodnotí 75%. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Nechci házet na film špínu, nebo mu nějak křivdit, když jsem možná nebyl v úplně dobré náladě na podobný typ filmů, takže hodnocení nenapíši. Nicméně mrzelo mě asi poprvé, že jsem neměl nějaký blok abych si zapisoval co vše podle mě bylo špatně a co vše mi vadilo. 1* za Colina Firtha, Andyho Garciu a ... Cher!! ..asi jsem ještě stále v šoku. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Kdepak,už to není ono.Meryl Streep mi tam chyběla,i když Lily James byla moc fajn.Písničky od ABBY mám rád,ale tady jsem jich na rozdíl od jedničky moc neznal. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Vážně vážně vážně nechápu, proč tam Meryl nehraje. Fakt mi to nedochází. Celkově mi tam jaksi chyběl příběh a film je takový smutný až patetický. Světlé momenty jsou, když se objeví úžasná Lily. Tato okouzlující kráska táhne celý film a vydržela bych se celé dvě hodiny koukat jenom na ní. :) Amanda taky není špatná, je na ní vidět, že dospěla. Andy je také příjemným zpestřením. Trochu mi tu vadilo, že se tu zpívá bez zjevného důvodu. Film je pro mě menší zklamání. Nejlepším okamžikem filmu je jen příjezd lodí. Kdo neviděl první díl, nejspíš bude tápat, kdo je kdo. Hudební filmy, natož s Abbou by měly dostat plný počet, což tady bohužel nevyšlo. Nějak nevím, jak toto dílo uchopit. Jednička byla skvělá, a tak jsem prostě čekala víc. 3,5* ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Takže jednička má 63% a tohle má 70? Nechápu. Nicméně tenhle díl mě moc nebavil. Na jedničku to rozhodně nemá... ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Obrovske zklamani. Jednicku miluju, je to neskutecne pozitivni film s chytlavymi pisnickami. Dvojka je jedna velka depka o nicem, navic s nudnymi pisnickami. Ty, ktere staly za to, uz byly v jednicce, a toto opakovani se se mi nelibilo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování deset let starého snímku Mamma Mia nabízí přesně to, co oko chce vidět a ucho chce slyšet. Jedná se o příjemný prázdninový film, která každou chvílí dýchá na diváka svěžestí Středozemního moře. Impozantní lokality, nádherná hudba, překrásný až podbízivý děj a herci, kteří si své role doslova užívají. Z nich všech nejlepší byla Lily James v hlavní roli mladičké Donny, kterou v minulém díle hrála Meryl Streep. Ta svojí rolí doslova učaruje, tak jak učarovala svým třem milencům. Celkový dojem filmu tak kazí jedině toporný Colin Firth a otřesná peroxidová paruka Cher. [6892. hodnocení, 291. komentář, 63%] ()

Flavors 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to utahané a proč to bylo smutné? A když se zjevila Cher, říkala jsem si, že už si z nás dělají (_._) Jediné, co se mi líbilo moc, byla Lily James. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech opět vedle své zákonné manželky, před plátnem, jenž znamená „Mamma mia, here I go again - my my, how can I resist you?“. Nové písně (Angeleyes), již použité (Dancing Queen), hity (Waterloo) i ty méně známe (When I Kissed the Teacher)….já děkuji, že došlo i na mé oblíbence Knowing me Knowing you a především One of US. Dvě linie, každopádně obě stojí a padají s legendárními songy a jejich choreografií, protože děj čeká někde na třetí koleji. Nejprve jsem měl problém s nováčky reprezentujícími děj před prvním filmem…chybělo jim charisma, kterým disponují jejich ostřílenější kolegové. Ale nakonec jsme se tak nějak srovnali a především Lily James mi byla každou další minutou sympatičtější a sympatičtější. Na druhé straně barikády zatím vše při starém. Amanda Seyfried je prostě fajn, Skarsgård s Firthem jsou držáci, Branski a Walters jedou bomby, do party přibyl Andy Garcia. Navíc vůbec nechybí téměř absentující „old Donna“ Meryl Streep (nějak jsem jí v této roly nepřišel na chuť) a naopak přebývá toporný Pierce Brosnan (omlouvám se pane Bond, ale tohle není poloha pro vás)….jo a závěrečná plastová třešeň na dortu v podobě rozmražené Cher…..tak to bylo myslím, celkem zbytečné. Ale jinak OK….odcházel jsem s písní na rtech a v hlavě s myšlenkou, že mi něco tam stejnak něco chybělo. PS: najděte si na Youtube „The ABBA Top 40: Their Greatest Hits“….myslím, že i do budoucna je pořád kde brát. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

ABBA songy stále fungujú jak v rádiu tak aj na filmovom plátne. Druhé pokračovanie však nie je kompaktný. To sa stáva, keď nie vždy správne striedate scény z minulosti a zo súčasnosti. Mladá a stará generácia hercov/herečiek prekvapivo dobre dopĺňa jeden druhého. Nebude to muzikál roka, ale keď máte otvorené srdce pre pozitívne myšlienky a lásku, tak vás to neurazí. P.S.: Jednoduchá a zábavná post scéna je zároveň jednou najlepšou v celom filme – za info patrí poďakovanie užívateľovi Harapes. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia! Here We Go Again na rozdíl od předchozího dílu, na kterém se dala najít pozitiva a tak mě nakonec dokázal zaujmout i pobavit, nefunguje od samého začátku. Hudba Abby je fajn, byť to nejlepší zaznělo již v prvním dílu. Všechno ostatní je ale naprostá tragédie. Nevidím příběh, herci jsou mi nesympatičtí, většině z nich asi jejich role též. Kopat bych do tohoto díla mohl ještě dlouho, ale to nikomu nic nepřinese, a tak ještě zmíním, že se mi líbilo krásné moře a zakončím svůj komentář pozitivně. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

Dosť zlé. Nebyť zopár dobrých pesničiek a záveru, bolo by hodnotenie ešte horšie. S jednotkou sa to ani nedá porovnávať. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

I když jsem bohužel neměl tu čest (zatím) vidět první díl, nijak to nebránilo, abych si nedokázal užít tento film. Možná i lepší, že zpočátku, když jsem sledoval dvě dějové linky dvou žen, tak jsem nevěděl, že jde o matku a dceru, to jsem si uvědomil až po půl hodině (a nutno říci, že šlo o příjemné překvapení). Písničky klasické, skvěle sedly do příběhu. Celý námět se mi velice líbil, já se rozhodně bavil. Obsazení taktéž pestré, jen bych zřejmě zvolil jiné a výraznější mladší představitele otců. Velice přesvědčivá je Lily James, do které se prostě nelze nezamilovat i po pár scénách, a poměrně lehce lze pochopit, proč se do zbláznili i tři mladíci. Od filmu jsem nečekal nic, dokonce jsem si myslel, že se budu i nudit, ale to se rozhodně nestalo. ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie je maximálne neobjektívne, lebo: 1. Moja rodina nekriticky miluje ABBU, aj keď minimálne tí mladší z nich snáď vedia, že to nie je jediná kapela na svete... 2. Chorvátsky ostrov Vis, kde sa natáčalo, je snáď ešte krajší ako grécky ostrov Skopelos z prvéhu dielu. 3. Richard Curtis (Láska nebeská (2003) Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) Lásky čas (2013)), ktorého vplyv ako autora príbehu je cítiť prekvapivo dosť. Ortieľ: Melancholickejšie, trošku osudovejšie (zrejme ten Curtis) ako jednotka, ale aj menej hravé a zábavné. Ale ako nenáročné letné európske kino svojej cieľovky, čo sa na nič nehrá, je to za mňa stále podarené trefa. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Napísal by som, že sa jedná o priam hysterické pokračovanie, no ono už aj prvý film disponoval podobnými črtami a náznakmi. Keď sa nad tým tak zamyslím, tak usudzujem, že mi v oboch filmoch išli po chuti hlavne piesne. Ostatné išlo tak povediac bokom. Inak slušné obsadenie. 60 %. ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama