Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (332)

dopitak 

všechny recenze uživatele

To co v jedničce mile naznačili, ve dvojce otrocky ukázali. Líbilo se propojení obou časových linek, výběr lokalit (ačkoliv to není milované Řecko), casting nových herců. Nelíbilo vaření vyvařené nudy a fakt, že se jim na to Meryl zvysoka vyprdla. Jo a Cher, která prostě jako nejstarší ze všech vypadá pořád výborně. A Andy Garcia. Výhrady bych měl tentokrát k titulkům (nedočetl jsem se, jestli to překládala Anna Karenina nebo kdo) - od druhé písničky jsem se nutil na ně nedívat a poslouchat slova, protože když překladatel začne básnit, i v jeho rýmech by měl aspoň trochu být zachován původní smysl. Tady se ale koza a voza ještě dost vzdálily jedna druhé. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prvni Mamma Mia! byla necekane super, plna ABBA hitu a pamatuju si jak jsem si ji presne pred 10ti lety uzival v lete v kine. Mamma Mia! Here We Go Again je uplne stejne prekvapive naprosto dustojne pokracovani. Bavilo me to, bylo zajimave sledovat restrospektivni story, prijemne prostredi, herci, feel-good atmosfera. Jediny problem je v hudbe, nejvetsi ABBA hity si uz vystrileli v jednicce, nektere se vrati, ale to uz jsme videli/slyseli a nove songy uz proste nejsou ani zdaleka takove pecicky. Jako film je to ale mozna i o neco lepsi, o cemz svedci o 10% vyssi hodnoceni jak na csfd, tak imdb. 7/10 ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia! byla vždycky takovou oddechovkou, na kterou se dalo podívat s rodinou. Ona ani dvojka není špatná, ale jde prostě vidět, že to je jen zbytečná ždímačka peněz. Známý příběh Donny je nám převyprávěn s několika úpravami, hlavní dějová linka nenabízí vlastně nic a Cher tu je jen proto, aby se lidi nechali zlákat na slavné jméno. Přitom je tu jen několik posledních pár minut filmu a její postava tak nemá žádnou důležitou roli. Omlazená parta fungovala docela dobře, ale linku s mrtvou Donnou fakt nechápu. Takovéto kroky se dělají, když herec obvykle zemře, a ne, že postavu zabijete za scénou, ale Meryl pak pozvete na jedno dvě hudební čísla. To fakt ne. 70% ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

And turning out the light, I must have yawned and cuddled up for yet another night, And rattling on the roof I must have heard the sound of rain, The day before you came. Chcete nádhernou květinu, ale nedáte ji dostatek vláhy. A tak i toto pokračování postrádá veselost, lehkost, spontálnost, krásy Řecka a neotřelý hlas Donny Sheridan. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pokračování Mamma Mia! u mě přílišné očekávání nevyvolávalo. A výsledek mé obavy bohužel naplnil. Druhý díl celkem povedené jedničky postrádá stejné množství dobrých skladeb. Choreografie je sice podobná, vizuál také, ale scénář je plytký, nezajímavý, protože se v něm stane všechno to, co bylo řečeno v jedničce a nejdůležitější informaci pro celý děj známe od prvních minut filmu. Postavy sice zestárly, ale nevyvíjejí jí se. A to se značně na kvalitě celého díla podepisuje. Verdiktově jde o jednoznačně slabší počin, na který velice brzy zapomenu. 55% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se mimo jiné na ostrově Vis v Chorvatsku, při záběrech na moře jsou nádherně vidět sousední ostrovy včetně ostrova Biševo. (vladous)
  • Pro flashbacky z Donnina (Meryl Streep) mládí byla do filmu vybraná Lily James. A ukázalo se, že obsazení nebylo daleko od pravdy. S Meryl Streep jsou vzdálené příbuzné. (griph)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama