Reklama

Reklama

Má křídla, kdo končí pádem

(festivalový název)
  • Rakousko Jeder der fällt hat Flügel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kati je bystrá dívka ve formativním věku plném nejistoty a zvýšené citlivosti. Spolu se svou malou sestrou Piou tráví čas u babičky, příliš radosti ale ve vzduchu nevisí a její záchvěvy jsou nesmírně křehké. Hrdinky jako by něco sžíralo zevnitř, pobyt na klidné vsi jako by byl naplněn překvapivým strachem. Nálada filmu je prodchnuta vyrovnáváním se se smrtí. I ve svém druhém celovečerním autorském díle si Peter Brunner uchovává schopnost pro atmosféru nevyřčeného, která po divákovi vyžaduje, aby na filmu aktivně participoval. Navzdory tomu, že ten odmítá dávat jasná vodítka, a navzdory tomu, že režisér navádí publikum do nekomfortních vod, stejně jako to při natáčení činil hercům, představuje výsledný tvar portrét mimořádně životných postav. Jejich chování i celková stylizace snímku, který je stejně tak dráždivý jako přitažlivě nasnímaný, pak umožňují otevřít třinácté komnaty nejen hrdinek, ale i nás všech. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2015 - Tomuhle se říká pravé Rakouské psycho. Příběh se doslova zažere do vašeho mozku a začne vám z vaší psychiky dělat guláš. Nevíte, co si o tom myslet a já to nevím ani po pár dnech, co jsem to viděla. Dost mi na filmu vadil střih scén, neustále to přeskakovalo sem a tam. Scéna s prasaty mi přišla divná a zbytečná, ale na druhou stranu se mi to líbilo. Babička byla sympatická a herecký výkon Kati byl skvělý. ()

Inferio 

všechny recenze uživatele

Děj jsem u filmu s popisem "nejexperimentálnější snímek hlavní soutěže" ani nečekal. Tak jsem v tom hledal něco jiného. Nenašel. [KVIFF 2015, Hlavní soutěž, Světová premiéra] ()

Snekac odpad!

všechny recenze uživatele

Toto byl největší omyl na KVIFF. První diváci odcházeli v první třetině filmu a dobře udělali. Zvláštní cena je zřejmě věnována těm, kteří vydrželi až do konce. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Psychologickou potřebu výpovědi pana režiséra o překonání ztráty (asi) nejmilejšího člověka v rodině chápu. Ale už tak nějak nechápu, proč na to láká koukat i jiné lidi. Vznikl podivný realisticko-lyricko-hororovo-metafyzický útvar zasažený časoprostorovými změnami, na kterém je pouze a jen úžasný herecký výkon Jany McKinnon. ()

psot odpad!

všechny recenze uživatele

KVIFF 2015...zvláštní cena poroty .... tak ta se zřejmě uděluje z lítosti. Po 3 dnech od shlédnutí ve Varech stále nejsem pochopit o čem to vlastně bylo. Jediné co je mi jasné, že pan pseudorežisér musel mít hodně nezdravý vztah ke své óma. Jo, a kdo je schopen udělit tomu plný počet, nechť pozdravuje svého psychiatra ! ()

Reklama

Reklama