Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Recenze (284)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že Sokol je jeden z velmi nadaných českých herců, ovšem pro jeho a diváckou smůlu jej obsazují v nesmyslech. Tento film byl ale lepší tvorbou, neskrývám své nadšení. České filmy příliš nesleduji, nicméně mě tento film poměrně bavil, dokázal udržet tempo a nepolevoval. Nejslabším článkem byl začátek a konec, kdy si člověk říkal, kdy to tak skončí. Pravda je ale taková, že kdyby tam nebyl Ondra Sokol, na film bych se ani nepodíval. Dialogy nejsou zrovna hlubokomyslné, někdy to drhne a divák jenom čeká na další přísun trapnosti. Celé to tak nějak stojí na hereckém výkonu Sokola, který dokáže pobavit už jenom svým hraním. Nedokáži si představit nikoho jiného, než jeho v scéně ve třídě, kde jako zloděj v podání učitele si vymůže autoritu. Kohák umí zahrát idioty daleko lépe, tento filmový idiot byl až příliš hloupý, až to nebylo ani vtipné. Nárožný to odehrál, ale chvílemi měl co dělat, ostatní herci už byli nevýrazní, jak v ději, tak jako herci. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Svěží, celkem chytrá komedie, ve které si to Ondra Sokol rozhodně užil. Příběh má hlavu a patu a po dlouhé době jsem se víc než párkrát upřímně zasmál nad situačními gegy, které námět nabízí. Sem tam byl i vložen klasickej kameňákovskej fór, ale nepůsobilo to toporně jako v mnoha případech od Trošky. Velice dobře z českých luhů a hájů..70% ()

B.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Dávám jedinou *, a to za snahu herců - ne, fakt jim věřím, že se snažili slušně hrát. Až na pár vyjímek, jako je nepochopitelný sexy ujíždění hlasu Petra Nárožnýho (pištění starýho mafiána je teda fakt... Nemám slov) a Jakuba Koháka - většinu filmu jsem strávila přemejšlením, jak docílit toho, aby měl zakázáno hrát v českých filmech. Tohle je nejhorší český film, co jsem viděla tak za poslední tři roky. Kecám český, nejhorší ze všech. Fakt by mě zajímalo, jestli jsou tvůrci ma tohle dílko pyšný. Já bych to svým dětem neukázala. P. S. Co to bylo salra s tou kamerou? Ani jeden záběr v pohybu? 100% statických záběrů????? Kde to jsme??? Jsem nevěděla, že bez nulový praxe nebo talentu můžu být dokonce kameramankou. Evidentně stačí vlastnit kameru, toť vše. P. P. S. Nalákána Krásnem jsem věřila, že se Sokol nezaprodá bahnu (vím, že se na tvorbě tohoto velkodíla nepodílel, ale proč tomu vůbec dávat šanci, i z pozice herce?) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem tomuto filmu moc nevěřila. Trailer mě sice dobře pobavil a právě taky díky němu jsem se rozhodla, že si na film zajdu, ale příběhu jsem nedávala skoro žádnou šanci ... Spíš jsem sázela na humor, ale i ten mě ze začátku trochu zklamal svou laciností ... Když se ale pak příběh rozjel, vtáhl mě do děje tak dokonale, že jsem se ani nenadála a už byl konec ... Příběhově si na film opravdu nemůžu vynachválit ... Mělo to nápad, mělo to úžasnou zápletku a skvělé rozuzlení ... A nakonec jsem se přece jenom skvěle pobavila ... Některé scény a hlášky mě bavily i po odchodu z kina. Přiznávám, že některé herecké výkony byly možná až trochu moc "vyumělkované" a celkově mě Petr Nárožný jako mafián absolutně vůbec neseděl, ale dejme tomu ... Každopádně ale co se týče Jakuba Koháka, Jitky Schneiderové a hlavně a především vynikajícího Ondřeje Sokola, nemusím vůbec šetřit chválou! Ondřej je úžasný herec a tuto dvojroli si střihnul opravdu úchvatně! ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Jakoby lehce navazuje na sérii Šéfů s Nárožným a Heřmánkem v hlavních rolích. Místo Nárožného je Nárožný a místo Heřmánka je Kohák. Ondra Sokol je tam dvakrát, trochu bych zkrátila a ještě víc fórů. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Na české poměry celkem příjemná věc. Udělat komedii, aby se člověk nechtěl trapností zahrabat, není úplně lehké, a tady to +/- fungovalo. ()

Fifer

všechny recenze uživatele

Když jsem se včera díval na hodnocení „diváků“ filmu Dvojníci, tak jsem si tak zauvažoval. Včera bylo na ČSFD asi 64%, dnes už je tam míň. V diskuzích na netu taky spousta kladných hodnocení. Jen kritici dávají svorně 0 až 10%. Tak mě tak napadlo, že čeští komerční filmaři už definitivně vzdali snahu zaplatit dramaturgy či dokonce kvalitního scenáristu a jedou stylem ruské propagandy. Tudíž veškerá část rozpočtu, která dříve připadla scenáristovi a dramaturgovi, teď jde na placené diskutéry, kteří film chválí a scénář jim někdo zfušuje za tři dny za babku. A pak už jde jen o to si ve stylu Putina stát za svým, ignorovat kritiku a zahltit servery falešným hodnocením. Pojďme si tak dlouho opakovat, že je to dobrý film, až tomu sami uvěříme. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Nechápu to špatné hodnocení tady. Jako ano, je to jednodušší film, no a? Vtipnej je dost a příběh má. Kdyby totéž natočili američani, hned by to byla uznávaná komedie. Jenom proto, že je to z českých luhů a hájů, tak se to lidem nelíbí. Nechápu. Mně se to líbilo hodně. :) ()

GilanCZ 

všechny recenze uživatele

Po prvních minutách a hromadě trapných pokusů o vtip jsem plánoval dát odpad a film zařadit do dlouhé řady českých propadáků posledních let. Trapné pokusy o vtip sice pokračovaly, občas se jim to ale přeci jen povedlo a celý film nakonec působí docela pohodovým dojmem, je to fajn komedie. Sokol byl ve své dvojroli skvělý, Kohákova role byla ovšem slabším článkem filmu. Za to ale může spíše scénář. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

OK chápu, z momentálně (především díky improvizační show Partička) nabité popularity Ondřeje Sokola se musí vytřískat co nejvíce....však nikdo nemá křišťálovou kouli, která nám řekne, kolik let mu ještě zbývá. Ale proč za každou cenu? A tím "za každou cenu" myslím především první polovinu Chlumského "duble taškařice", jejíž nejvýraznějším poznávacím znamením je právě ono "za každou cenu" a to především co se týče rádoby humoru. Nebudu si hrát na Mirku Spáčilovou a bez mučení se přiznám, že druhé polovině komedie se u mne několikrát podařilo vyvolat cukání koutků....každopádně pachuť zůstala až k závěrečným titulkům. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že se tady někdo pokoušel navázat na odkaz zlatých let pana Vorlíčka, ale zapadnul až po uši do Jak ukrást Dagmaru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět o záměně stejně vypadajících lidí, tedy přesněji řečeno o sobě nevědoucích dvojníků, je za ta léta už tak vyčerpán, že nic nového prostě nevznikne, i kdyby čert na slimáku rallye jezdil. Z tohoto nijak originálního příběhu ční typické češství s přízemním humorem, který občas diváka donutí pohnout koutkem úst, ale to je asi tak v celé té unylosti všechno. A z počátku to přitom mělo našlápnuto velice dobře. Zkrátka, jakmile z filmu zmizel Jakub Kohák, šlo vše náležitým krokem do kopru. Ondřej Sokol naprosto nezvládl zahrát dvě postavy rozličných povah a charakteru, což způsobilo jejich splývání a tak v mnohých scénách je horko těžko rozeznatelné, kdo tam v danou chvíli vůbec vlastně je. Využití pražských scenérií, turisticky známých ulic a míst byl sice dobrý tah, ale s takto nedotaženým scénářem to bylo prostě stejně pendrek platné. Litoměřice a Slaný, kde se také natáčelo, asi málokdo pozná. Jako razantní oddychový film dobrý, ale jinak co se humoru týče, obrovské zklamání. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia podarena ceska komedia s Ondrejom Sokolom,ktory bol fakt dobry,ja osobne som sa pobavil,taky obycajny jednoduchy film na prijemny vecer...:-) ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč většina uživatelů zde automaticky podhodnocuje české filmy jen proto, že jsou české. Dvojníci si určitě zaslouží víc procent, vždyť se celé kino bavilo! ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Moc sem nečekal ale Sokolovi to sedlo a film mě zejména v některých prohazovacích scénkách dokázal slušně pobavit. Na naše poměry určitě nadpůměr. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takových záměn a dvojníků jsme už ve filmové historii několik viděli. Čili jde o neoriginální komedii, která však uráží jen málokdy, ale zato nenáročně pobaví. S Ondřejem Sokolem mám podobný problém, jako s Benem Stillerem. Je mi sympatický a někdy mě pobaví, ale jindy ne. Jeho dvojníci si vyzkoušeli obě polohy. Až na chaotický nápad s únosem se na to dalo dívat. ()

Reklama

Reklama