Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (491)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Výprava 9/10/// PLUS: velké překvapení, příjemné pokoukání, kvalitní a poutavý příběh, super casting a mám dojem, že si to herci užívají a hrají parádně, Josefíková i Děrgel jsou super pár MÍNUS: že to nešlo do kin s trochu větším rozpočtem/// Shrnutí: Tohle je pohádka, kterou jsem si ještě nadělil na letošní Vánoce a která mí několik let unikala. Jaká škoda, protože je naprosto skvělá. Janák prostě filmy (pohádky) umí. Jsou přístupné divákům, dokáží zaujmout i zabavit. Tím, že už jsem od Janáka viděl víc pohádek, tak v nich vidím čitelný rukopis a používání některých stejných postupů. Zároveň má dobrou ruku na volbu herců a jistě by si zasloužil točit pro kino, nejen pro televizi na zakázku./// Celkem 83%/// ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Korunní princ aneb Příběh rytíře s cyklickou amnézií. Nemám rád komplikované pohádky. Nemám rád klaďase ťunti. Nemám rád přehrávající záporáky. Nemám rád Brumbábrháma. A nemám rád doping. Teda ve středověku známý pod marketingovým označením ELIXÍR. "Elixír mládí - starečka píti svádí. A babičku též, neb je stará jako lež." Tenhle film je slabý asi jako kyselka Korunní vedle 996 dní staré whiskey, kterou mi při sledování nabízeli. PS: Kruciatus? Nezněla tak nějak kletba v Harry Potterovi? ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Instantní směs bez chuti a zápachu, nezpůsobí závrať, v případě nouze o pohádky zasytí, ale hostina to není jasný pane. Chybí dobré dialogy, atmosféra, vývoj postav. Od první scény víme, jak jsou na tom princové, co podlého si vymyslí mladší bratr, dobří herci v úlohách královských rodičů na obou stranách nemají co hrát. Čarovný les nepůsobí ani trochu tajemně a drak taky slabota. Zároveň tam není nic, po čem by se člověk vyloženě chytal za hlavu a Josefíková je pro jednou princeznovská princezna (tedy nejen krása, ale i vystupování, charisma a podobně) a Děrgel není obvyklý nedomrlý hošan, ale hrdinu, co zabije draka, by mu jeden i věřil. 50 %, jsem v dobré náladě, proto zaokrouhlím nahoru, ale s hodně přivřenýma očima. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ano můžeme zde vidět možnou inspiraci Příběhem rytíře a čaroděj Josefa Abrháma se podobá Gandalfovi, ale i tak je to hezká, česká vtipná pohádka s originálními prvky. I když člověk nikdy neví jestli se nějaké to téma či zápletka už někdy neobjevily. I herecké obsazení bylo kvalitní. Jen jsem princovi Karlovi (pěkný vtip s císařem Karlem IV.) nemohl uvěřit, že je mladší než korunní princ Jan. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

50%. Na rozdiel od (horšieho) ZÁZRAČNÉHO NOSA, ma tu zamrzelo, že táto rozprávka až tak nevyšla. Bol tu totiž značný potenciál. Lenže už ten kreslený úvod (sám o sebe solídny) totálne narúša celý koncept príbehu. Abrahám v halloweenskom kostýme totiž nemá s démonickým čarodejníkom nič spoločné. Celkovo veľa scén pôsobí hrozné odfláknuto a lacno. Je normálne, aby princ putoval sám s jedným poskokom? Je normálne, aby kráľ a kráľovná vítali hostí na stojáka na nádvorí? A princezná chodiaca všade sama a pešo? Škoda. Hlavne preto, že scéna s drakom bola fajn a dokonca aj turnaj. Aj pár humorných scénok sa vydarilo. Možnože stačilo vyhodiť tie kraviny okolo čarovnej palice a tajomného lesa a mohlo to byť fajn... Trošku lepšie ako JOHANKINO TAJOMSTVO... ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později. (Nick321)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama