Reklama

Reklama

Shimmer Lake

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V malom zapadákove zmiznú z banky prachy. Trojica gangstrov (Wyatt RussellMark Rendall a Rainn Wilson) si odniesla obrovskú sumu peňazí, ktorá patrila majiteľovi banky, sudcovi Dawkinsovi (John Michael Higgins). Na miesto činu je poslaná dvojica federálnych agentov - Walker (Ron Livingston) a Biltmore (Rob Corddry), čo sa však nepáči miestnemu šerifovi Zeke Sikesovi (Benjamin Walker). Ten im s najväčšou úctou a so sarkazmom sebe vlastným vysvetlí, že ide o lokálnu záležitosť spáchanú miestnymi proti miestnym. Zeke celú bandu pozná ešte zo školských čias a ba čo viac - jedným z lupičov je jeho brat Andy. (sochoking)

(více)

Recenze (24)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěkný kousek se povedl debutantovi Orenovi Uzielovi. Odkazuje jím krásně na nejlepší vzpomínky bratrů Coenových, když se příběhem zaměřil na brutální americký zapadákov a navíc přispěchal s originalitou, protože celou tu vloupačku vypráví obráceným způsobem - tedy od konce. Navíc se ve filmu sešla solidní várka herců, kteří si mě v neméně alternativních filmech dokázali získat již dříve. Wyatt Russell, Rainn Wilson a Benjamin Walkter. Takže v tomto případě dobrá práce a jen tak dál. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová exkurze do amerického zapadákova. Mám rád tenhle druh filmů - něco na pomezí americké nezávislé scény a černým humorem a nadsázkou oplývající Coenovské detektivky. Vyjdeme-li z kontextu, že se jedná o celovečerní debut, nutno konstatovat, že ruka režiséra Orena Uziela je až překvapivě jistá a na své stoličce sedí opravdu sebevědomě...připočteme-li k tomu, že coby zároveň i autor scénáře má rád netradiční vyprávěcí postupy a zjevně se nechal inspirovat Nolanovým Mementem taktéž vyprávěným pozpátku, je patrné, že tahle sázka na nezkušeného začínajícího tvůrce se vyplatila. Opravdu příjemné překvapení! Netflix boduje! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Surprise is for the ill-prepared.“ Uziel drží diváka na krátko reversním vyprávěním a vy mu tu přirozenost postav včetně jejich vidláctví a vychcanosti baštíte z ruky, že si ani možná na vodítku nevšimnete nápisu „Dolanův cadillac“. Navíc je to plné sympatických drobností jako třeba úvodní záběr každého dne, který prozradí, kdo byl dalším pánem na holení, running joke s kolegou policistou na zadním sedadle služebního vozu a nebo večeře s Wendy. Na režijní debut víc než slušné a Nolana bych sem vůbec netahal.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svérázný debut. Naposledy se ve mně takhle elegantně mlátil vtip s napětím asi u Tří billboardů, a to je myslím přesně ta správná poklona, kterou tady můžu Netflixu vyseknout. Podobné filmy jsou poslední dobou nedostatkovým zbožím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho byt trojhviezdickova Coenovsky drsne ladena kriminalka z vidlakova, keby nemal reziser väcsie ambicie na ktore nemal talent a tak sa rozhodol vyrozpravat pribeh od konca az po zaciatok. Lenze zatialco v Memente to malo zmysel, aby sme sa viac vcitili do hlavnej postavy a zaroven tomu Nolan prispôsobil pointy jednotlivych scen, tak v Shimmer Lake to nema prakticky ziadne opodstatnenie. Prave naopak. Ničí to napätie vo väcsine scen, lebo najprv vieme pointu a potom musime znudene sledovat, kym sa k nej postavy dopracuju. Takze sa velmi skoro dozvieme, ze film nie je o lupezi ale o pomste. Dozvieme sa aj kto za pomstou stoji a jej motivaciu. Ten netypicky spôsob rozpravania nam zataji akurat ucast jednej dalsej postavy na celom tom komplote. Co je prakticky zbytocne, lebo jej ucast kvality filmu nezvýši a ani vyznenie nezmeni. Film by rovnako fungoval aj bez tohto odhalenia a tak mi bolo cely cas luto, ze to nezostrihali chronologicky, lebo jednotlive sceny su celkom dobre natocene a tak by film fungoval ovela lepsie. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu z Farga, trochu z Mementa, ale příběh není ani natolik vtipný a ani natolik komplexní, aby jedno či druhé plnohodnotně utáhlo celý film. A navzdory několika fakt dobrým hláškám a vtipům mě ta forma vyprávění pozpátku, stejně jako u Mementa, spíše zbytečně mátla a uspávala. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Vlastně ve výsledku docela podprůměr. To co by s trochou štěstí mohla být ve výsledku docela fajn kriminálka tak trochu trpí tím, že čekáte, kdy se tvůrci otevřeně přiznají, že se jedná o komedii, spíše než čistokrevnou kriminálku. Silná inspirace v netradičních vyprávěcích postupech (opisování od Mementa je očividné) tomuto vážně nepomáhá, stejně jako akvizice primárně komediálních herců. Nepravděpodobný vývoj případu i závěrečné odhalení tak i díky tomu asi úplně nefunguje tak, jak tvůrci zamýšleli, byť Benjamin Walker je až do poslední dvacetiminutovky docela fajn. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal sem takovou venkovskou krimošku s trochou nadsázky,ale hlavně mysteriózní,dramatickou.Místo toho už první věc,a to přeházenej děj mě nasralo.Pak oslizlý,nehezký herci.Film ne pro mě..0%. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Trochu Fargo, částečně Memento...rozhodně to neurazilo. Scénář moc složitý není, humor je dávkován přiměřeně...64%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo zkouší hrát na Memento, ovšem Christopher Nolan je jen jeden. Vyprávění pozpátku je i po populárním Mementu stále vzácnou metodou, tudíž v tomto ohledu funguje Shimmer Lake jako příjemné osvěžení oproti současné konkurenci, ale příběh bohužel není příliš silný a nepůsobí samostatně dobře a místo toho se zdá, že byl děj pouze silou napasován na zvolenou formu, díky čemuž dokáže občas překvapit, ale nezanechá hlubší dojem a umocňuje pouze celkový dojem z filmu, že je to pouze velmi šikovně a dobře natočené béčko. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Netflixu spousta filmových projektů nevychází, ale tohle není ten případ. Shimmer Lake je napínavá kriminálka s rychlým tempem, dobrými zvraty a spoustou černého humoru. Formy převzaté z Mementa jsem se bál, ale Uziel s ní pracuje zručně a dokázal ji patřičně vypointovat a přinést překvapivý konec (respektive začátku), který značně změní perspektivu, s jakou ke snímku přistupujete, a bez něhož by mu použitá struktura nefungovala. Moc příjemné překvapení. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomněl mnohem napínavější a absurdnější Zkurvenou noc. Shimmer Lake je podobně točenej pozpátku, ovšem po dnech, takže postrádá veškeré napětí, protože ten, koho v pátek zabili, o toho se už logicky ve čtvrtek nebojíte. Ve čtvrtek akorát zabijou dalšího herce, o kterého už se nebojíte ve středu a v úterý si řeknete: aha, tak takhle to teda dospěje k pátku, kterej už jsme viděli... ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Redneck Revenge Story - aneb - jedno větší vyúčtování v rodině a mezi kámoši. No vida, stačí mít obstojnej nápad, při psaní scénáře myslet hlavou, neškrábat se nad daný možnosti, schrastit pár neokoukanejch a tím padem nenafoukanejch herců, a solid biják je na světě. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Máme tu zase pokus napodobit Coeny. Zvláště šerif nebo Chris jakoby se přenesli z některého z filmů výše zmíněných bratrů. Celou dobu se to daří jen tak napůl, ikdyž občas se mihne geniální hláška, ale ten vymazlený závěr dostal film v mých očích na vyšší level. Je to tak spíš na tři a půl *. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Prekvapivý film, škoda, že tie najväčšie svine zostali nepotrestané. ale inak to má hutnú atmosféru, občas humor a aj príbeh neni špatný. Ale asi viac ako jedno pozretie by som nedal. No za 4* zaslúžene. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná detektivka, spíž než pro celovečerní film dobrá pro epizodu nějakého seriálu. To co ji táhne lehce nad průměr je příběh odvyprávěný od konce, díky kterému víme co se stalo ale až do konce nevíme proč. Nosným tématem není zločin, ale pomsta. Scénárista si v posunu děje pomáhá až příliš náhodou. ()

Reklama

Reklama