Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (333)

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle rychle se rychle zapomene. První polovina flmu byla ještě jakž takž koukatelná. Druhá byla ovšem naprosto katastrofální. Scénář a režie byli opravdu mizerné. Chování postav a časové skoky brutální. Zase z toho cítím pouze film natočený na efekt, ale tentokrát se ani tohle vůbec nepovedlo. Za mě 40% a 2* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney pokračujú v tvorbe hraných remakov a nevyzerá to, že by sa tento trend mal na ďalšie roky zmeniť. A najnovším z nich je "Mulan". Budem ale úprimný. Tomuto filmu som celkom veril. Vyzeral zaujímavo, z trailerov pôsobil unikátne a okrem toho predsa by Disney nepriniesli zlý film, ktorý stál 200 miliónov dolárov, že? Dobrá správa je, že film nie je zlý. No to je asi aj najväčšie pozitívum, ktoré viem "Mulan" udeliť. Môžem uznať, že bojové scénky vyzerajú vynikajúco. Majú v sebe energiu a vyzerajú pôsobivo. Yifei Liu je ako Mulan celkom dobrá. Li Gong je tiež celkom okey. Jet Li, Jason Scott Lee... celkovo s hereckými výkonmi nemám problém. Filmu však niečo chýba. A chvíľku mi trvalo kým som si uvedomil čo to je. Šarm. Keď sa pozriem na animovanú verziu, tak ten pocit nemám. Film je milý, vtipný, dobre sa na neho pozerá a ani po rokoch nestratil nič zo svojho čara. Ten film má osobnosť a šarm. Tu to však akosi chýba. Z ničoho to na mňa neplynie. Film sa snaží pôsobiť viac realisticky, no súčasne do toho prináša magické elementy, ktoré pôsobia ako by tam vôbec nemali byť. Okrem toho Mulan tu pôsobí absolútne perfektne silná Veci zvláda celkom šikovne a snaží sa zakryť aká je schopná a silná. Neviem či to bola zrovna najlepšia cesta. Vzťahy medzi postavami nepôsobia veľmi silne a celkovo neviem čím by som mohol túto verziu odporúčať viac oproti animovanej. Deti to baviť nebude. Fanúšikov pôvodného filmu to tiež podľa mňa nenadchne. Mám pocit, že Disney zase išlo viac o tržby než kvalitu. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Co filmu musím nechat, tak je pěkná vizuální stránka. A tady pochvaly končí. Mulan je podivně sterilní film, který se snaží o jakýsi realismus, ale zároveň je to Disney, takže ve filmu musí být akce, ale ne krvavá. O co líp působí animovaná verze, která nezakrývá, že se jedná o pohádku. Samotná Mulan je jedna z dnešních nesnesitelných hrdinek, které musejí být speciální sněhové vločky s vrozenou mocí, lepší, než všichni ostatní - a její síla je samozřejmě bojovná síla typická pro muže, protože ve skutečnosti nasrat na skutečný feminismus, ženy samy o sobě a jejich síla nejsou dost dobré. Zkrátka další z řady filmů poslední doby, které se tolik snaží uspokojit co nejvíc uřvaných internetových skupin, až je z něj univerzální hnědá omáčka, která neohromí nikoho. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie je to také zlé, nenudila som sa, hoc mnohé veci by som uvítala inak. Zo začiatku ma najviac zaujal richtár (Hoon Lee) pri nábore, ten krátky moment ako prikývol starému veteránovi na ďalšiu službu, a stále som čakala, kde sa ešte objaví. Nie som si istá cieľovkou, pre drobotinu to zaujímavé nebude. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl každý film hodnotit na základě toho, jestli se hlavní herec/herečka chová v reálném životě jako idiot, asi bych musel odstřelit celou Mission Impossible... Pravdou ale je, že ani tak není Mulan žádnou skvostnou či epickou podívanou. Nutno však dodat, že ani animák není svou příběhovou zkratkovitostí ničím extra zázračným. Hlavním problémem tak zůstává slabá režie, která moc netuší, co vlastně chce. Mulan totiž na jednu stranu dokáže zaujmout svými souboji, ale na stranu druhou už to moc přehání s větším, a mnohdy absurdnějším, zapojením čchi. Být tam písničky z animáku a Mushu, byly by spokojené aspoň děti. Takhle se jedná maximálně o průměrné čínské dobrodružství, na které se brzy zapomene. Nezbývá než zkusit verzi z roku 2009. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a v Číně. Natáčelo se od 13. srpna 2018 do 25. listopadu 2018. (ČSFD)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)
  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama