Reklama

Reklama

Ozark - Season 1

(série)
USA, 2017, 9 h 58 min (Minutáž: 52–80 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál vie prekvapiť aj premúdrených divákov ako ja, ktorí radi hovoria o tom, ako sa dnes píšu už iba predvídateľné scenáre plné klišé. A z Martyho by si mohli brať inšpiráciu všetci slovenskí politici, lebo to, čo všetko dokáže tento týpek vytunelovať resp. z čoho všetkého vie preprať špinavé peniaze, tak to by mu ozaj mohli naši politici len ticho závidieť. Jeden z najlepších seriálov roka. Výborné herecké výkony (Bateman a Linney nepatria k mojim najobľúbenejším hercom, Laury Linney sa dokonca bojím a je mi nesympatická, ale tu predvádzajú superveci), plno dramatických scén, nečakaných úmrtí, drastického trhania nechtov, mimoriadne prepracovaných postáv a občas niekomu odletí polka hlavy, keď to najmenej čakáte. Poteší tiež šikovné úvodné logo – obrázky sa zakaždým menia a naznačujú/prezrádzajú najvýznamnejšie scény tej-ktorej časti. Za mínusy by som označil prehnanú dĺžku (skoro každý diel má hodinu a finálny má minutáž dokonca normálneho celovečerného kinofilmu), vinou čoho tempo občas stagnuje. A ôsmy (prequel) diel mi prišiel zbytočný. Ale chcem vyzdvihnúť výpravu – Ozark skutočne existuje a dosť mi pripomínal Zelenú vodu pri Novom Meste nad Váhom. Poznáte to – letné prázdniny, kúpanie v lone prírody, nanuky... Atmosféra je dosť „európska“. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to Netflixu povedlo na jedničku, konečně do toho zbytečně nerve třináct poloprázdných epizod, nýbrž deset dílů narvaných výborným buranským dramatem okořeněným svižným thrillerem s hořkou pachutí mexických kartelů. Co se seriálů z roku 2017 týče, tak mi v žádném z nich postavy zdaleka tolik nepřirostly k srdci, jako právě v Ozark. Učebnicová gradace zprvu triviální zápletky se prolíná s chvályhodným vývojem všech zúčastněných charakterů, je hodně těžký odbíhat od telky a neudělat si z toho všeho (zase) spíš jeden dlouhej film než TV show. Prostě nadšení. A velký - chcete to vidět i kvůli tomu, že má většina lidí Batemana zafixovaného hlavně jako komediálního herce, přičemž tady předvedl přerod na úrovni Vaughna z druhé sezóny True Detective. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[72%] Ale jo, první série známého OZARK se mi líbila. Jen by díly mohly být o něco kratší, sem tam se našla nějaká ta nudnější chvilka, ale jinak jsem spokojený a jsem přesvědčen, že další série mě budou bavit ještě o něco více. Námět je prostý, ale člověk se do toho vžije a začnou ho bavit postavy a to i ty vedlejší. Sem tam nějaká ta napínavá scénka a jeden nečekaný zvrat v poslední prodloužené epizodě. Takže víc napíšu v dalších sérií a poté komplet k celému seriálu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo pomalé, epizody možná zbytečně dlouhé, ale jinak neskutečně vtahující seriál s bezchybnými hereckými výkony i těch absolutně vedlejších postav. Chytré, napínavé i drsné. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavný seriál. Nerozumiem, prečo tam hľadať niečo viac, už vôbec mi uniká, čo tam poniektorí našli. Nič také. Všetko sa to začalo chytľavou zápletkou, čo bude ďalej, záleží na nápadoch (fantázia by bolo prisilné slovo) a remeselnej zručnosti zúčastnených. Zatiaľ zruční sú, hlavne ten záver sa im podaril - jediným výstrelom vyhnal z mojej hlavy myšlienky, že do druhej série možno ani ísť nemusím. Budem musieť... sviniari! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná séria mala veľmi dobrý rozbeha tak ako spomenul momentálne najlepší kritik v kategórii do 21 rokov skvelú hudbu, skvelého herca v hlavnej úlohe ale miestami až brutálne dlhé epizódy. Záverečná už bola dlhá takmer ako celovečerný film, ale rozhodne nebola tou najslabšou. Za tú možno považovat ôsmu, ktorá bola sondou do minulosti, mnohé veci však vysvetlila a preto bola potrebná. Síce nie dejom, ale prostredim a celkovým spracovaním mi to občas pripominalo Batesov motel a ten ma veľmi milo prekvapil. Podobne to bolo s Ozarkom, avšak bolo to miestami príliš zdĺhavé. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ozark jsem zkusil už loni na jaře, aby jej nakonec předběhl fenomén La Casa De Papel, který byl momentálně na výsluní. Ovšem po nedávných zkušenostech s Breaking Bad i Narcos jsem dal na doporučení a k vážné roli mého oblíbence Jasona Batemana se vrátil a už teď vím, že se od něj jen tak neodtrhnu. Takhle pochmurný a přitom poutavý seriál by si zasloužil mnohem vyšší čísla i pozornost. Ještě že disponuje alespoň i češtinou a dostane se tím u nás do většího povědomí. [viděno na Netflixu] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál se rozbíhal pomalu. Měl svoje těžší momenty, který byly duchem někde jinde a dělalo to dojem průměrně lepšího seriálu. Je zvláštní, že to všichni srovnávali s Breaking Bad a mně to vůbec nepřišlo. Až když jsem byl touto myšlenkou osvícen, tak místo toho, abych na seriál koukal více skeptický, začal jsem vidět spojitosti a seriál pro mě dostal nový dech. Nevím jestli to bylo i tím, že toho předvedl více v rámci drama žánru a napětí, nebo i tím, že charaktery postav pro mě začali být velmi silné a každá linka měla co nabídnout. Koukat na něco takového byl hned jiný zážitek a velmi jsem se s atmosférou dokázal ve výsledku ztotožnit. Za mě osobně veliké překvapení a jeden z nejlepších seriálových kousků, speciálně od Netflixu letos. Netflixácký Breaking Bad. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tá stopáž mohla byť menšia. Ale aj tak ozark je kvalitný serialovy snímok. Mraziva atmosféra a skvela hudba. Taktiež skvelý hlavný herec Jason Bateman ktorý to tu celé ťahá. Je vidieť že vie aj okrem komédii, zahrať vážne. Hlavne to prostredie okolo jazera bolo výborne. Dejovo to ale bolo slabšie a viac dať nemôžem. 3* ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ozark je velkou snahou přiblížit se žánrově Perníkovému tátovi. Rozhodně to není snaha špatná, možná i nejlepší žánrovka co jsem od Breaking Bad viděl. Uvidíme, jak to půjde dál, rozhodně budu pokračovat. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně je to tady na ČSFD 450. nejoblíbenější seriál a to by asi tak odpovídalo, můžu to mít zhruba stejně. Samozřejmě kecám. Prostě to ani náhodou nezacloumalo mojí seriálovou TOP 10, ani mě to nijak neoslnilo. Jsem velkej skeptik ohledně té podstaty, kterou je tady praní špinavých peněz. Vím o tom velký kulový, ale něco mi říká, že takhle jednoduchý to nebude- koberců jak pro 50 fotbalových hřišť do jediné hospody atp. Navíc nejde o to, jak co nejvíc utratit, ale jak co nejvíc vydělat. Takže ne tuny koberců, ale tisíce neexistujících turistů, kteří by tam všechny ty prachy navozili. A pak jsou tu ty zástupy všemožných sociopatů, kteří už mě začínají v americké seriálové produkci lehce unavovat. Jsem z toho tak zblblej, že pak vidím něco odjinud a pořád jen čekám, kdy dojde na kvéry a ustřelený palice. Ozark je rádobydrsná podívaná, ale já to tomuhle seroši nevěřím. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot jsem viděl cca před rokem, od té doby jsem se Ozarku docela vyhýbal. Ale úplně zbytečně, protože Netflix i v tom svém kvantu ještě pořád umí vytvořit výborný seriál. Palec nahoru za 10 dílů, už tak je to na hraně a neumím si představit další 3 vatové díly. Herecky za jedna, atmosféra vtahující. Potenciál růstu tady je obrovský. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postupný rozjezd navodil očekávání, že konečně zase něco trošičku "Breaking Bad", ale na každou nápaditou pasáž se čeká moc dlouho. Obsazení mi ovšem vyloženě sedí. PS Julia Garner je důvod proč to dokoukat, i kdyby pokračovalo scénáristické hovadství ohledně dětí. PS Soundtrack hodně zajímavý. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem tenhle seroš odkládala až jsem se do něj nakonec úplně zblbla. Je to tak šílený příběh jedné naprosto normální obyčejné středostavovské rodiny se dvěma dětmi, která kvůli penězům kývne na lukrativní praní peněz mexickému kartelu až se z toho nakonec můžou všichni pos*at. Ovšem tím to nekončí ba naopak všechno teprve začíná ...Za mě 100% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi dobre, mali sme tu výborné uvedenie do problému. Dobre sa na to pozerá, je to výborne zrežírované a po hereckej stránke nemám námietky. Prostredie a ľudia ktorí sú obyvateľmi okolo jazera tiež pomerne vierohodne. Problém je ako je to celé prekombinované až do absurdna....agenti FBI !? to netreba ani komentovať...sú až na smiech. "Vidláci " s farmou to je už priam sci-fi. Celý problém prania peňazí je veľmi až brutálne zjednodušení kedy je mierne až na hrane paródie a chýba tomu elementárna miera ekonomickej reality o trestnoprávnej už ani nehovorím. Napriek tomu som to celé absolvoval....malo to tie správne grády a príbeh sa lámal presne tak ako sa mal....hoc aj na úkor logiky ktorá od polovice padá na "dno jazera " kde ostáva do záverečnej predlhej časti...dám šancu druhej série....prvá za mňa silných 75 % ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a kvalitní zpracování. Spoustu zajímavých postav, zajímavé prostředí a schopní herci. Teď už jen zbývá s tím vším dobře naložit. A v první sezóně se jim to až na pár vyjímek docela dařilo. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria, je celkom podarená. Od začiatku je jasné o čo v seriály približne pôjde. Presunieme sa do prostredia Ozarku, ktoré pôsobí všedne a miestami pochmúrne, no každým ďalším dielom zisťujeme, že až také obyčajné nie je. Každý jeden krok rodiny Byrdeových tu sleduje FBI a pár domorodcov, ktorým sa nepozdáva jej konanie. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ozark mi doporučil jeden známý se slovy, že tento bomba seriál musím vidět. Protože jsem se s ním ve filmech už párkrát neshodnul, byl jsem při zemi. Úvodní díl mě dost navnadil, přesně tohle jsem si po přečtení spoileru představoval. Jenže další pokračování se zvrhlo v jakési rodinné drama s občasnými prvky krimi. Když už to několikrát vypadalo, že se udá něco zajímavýho a děj se konečně posune, všechno vyšumělo do ztracena, obě strany se dohodly a jelo se dál. Seriálu nepomohla ani dlouhá stopáž, hodina na každou epizodu je strašně moc a právě díky tomu se hodně často nic nedělo a vyplnilo se to prázdnýma konverzacema, který byly zbytečný. Třešničkou na dortu je opět opačná orientace jedné z důležitých postav a tak si v první sérii můžeme užít víc homosexuálních scén, než těch heterosexuálních. Dějová linka s rodinou Langmorů, kde jsou všichni na začátku vykreslení jako zločinci, mě vyloženě štve. Už teď se dá dopředu odhadnout, jak se budou jejich postavy dál vyvíjet a budu moc překvapenej, když se z nich neudělají skoro až andílci. Přiznám se, že jsem byl zhruba po šestým díle rozhodnutej seriál ukončit, protože jsem se nechtěl dívat na něco, co mě nebaví. Překonal jsem se a první sérii dojel celou, poslední dva díly byly opět kvalitou u dílu číslo jedna, takže to skýtá šanci, že by kvalita mohla jít nahoru. Proto dám Ozarku ještě šanci, ale prostě tři kvalitní díly z deseti je hrozně málo. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série zatím není žádná pecka, ale na 70% dosáhne. Jasně, že každý seriál s podobnou tématikou nemusí držet napnutou strunu celou stopáž a být temný jako návštěva z Jižní Afriky. Spíš ústřední manželská dvojice mě až tak neuchvátila. Jason není moc sympatický a jeho partnerka Laura se zjevem nehodí k němu ani k dětem. Už ta skutečnost, že v reálu je o 5 let starší než on a bez urážky, vypadá ještě na víc let, než jí je. Spousta času se tady prokecá a ubírá to na spádu, který k tématu patří. Nejlepší z té rodiny je malý syn a myslím, že i z celkového obsazení. Za zmínku stojí i reálnost těch všech trampot, protože ve skutečnosti by byli všichni po 5-ti dílech už mrtví a nebylo by co sledovat dál. Dále retrospektivní osmá část byla zbytečná a nudná, stačilo by pro nějaké souvislosti jen 10 minut. Tak jsem vychrlil většinu záporů, abych mohl říct, že jinak je to dobré a jedeme dál. ()

Reklama

Reklama