Reklama

Reklama

Ozark - Season 1

(série)
USA, 2017, 9 h 58 min (Minutáž: 52–80 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál vie prekvapiť aj premúdrených divákov ako ja, ktorí radi hovoria o tom, ako sa dnes píšu už iba predvídateľné scenáre plné klišé. A z Martyho by si mohli brať inšpiráciu všetci slovenskí politici, lebo to, čo všetko dokáže tento týpek vytunelovať resp. z čoho všetkého vie preprať špinavé peniaze, tak to by mu ozaj mohli naši politici len ticho závidieť. Jeden z najlepších seriálov roka. Výborné herecké výkony (Bateman a Linney nepatria k mojim najobľúbenejším hercom, Laury Linney sa dokonca bojím a je mi nesympatická, ale tu predvádzajú superveci), plno dramatických scén, nečakaných úmrtí, drastického trhania nechtov, mimoriadne prepracovaných postáv a občas niekomu odletí polka hlavy, keď to najmenej čakáte. Poteší tiež šikovné úvodné logo – obrázky sa zakaždým menia a naznačujú/prezrádzajú najvýznamnejšie scény tej-ktorej časti. Za mínusy by som označil prehnanú dĺžku (skoro každý diel má hodinu a finálny má minutáž dokonca normálneho celovečerného kinofilmu), vinou čoho tempo občas stagnuje. A ôsmy (prequel) diel mi prišiel zbytočný. Ale chcem vyzdvihnúť výpravu – Ozark skutočne existuje a dosť mi pripomínal Zelenú vodu pri Novom Meste nad Váhom. Poznáte to – letné prázdniny, kúpanie v lone prírody, nanuky... Atmosféra je dosť „európska“. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot jsem viděl cca před rokem, od té doby jsem se Ozarku docela vyhýbal. Ale úplně zbytečně, protože Netflix i v tom svém kvantu ještě pořád umí vytvořit výborný seriál. Palec nahoru za 10 dílů, už tak je to na hraně a neumím si představit další 3 vatové díly. Herecky za jedna, atmosféra vtahující. Potenciál růstu tady je obrovský. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná séria mala veľmi dobrý rozbeha tak ako spomenul momentálne najlepší kritik v kategórii do 21 rokov skvelú hudbu, skvelého herca v hlavnej úlohe ale miestami až brutálne dlhé epizódy. Záverečná už bola dlhá takmer ako celovečerný film, ale rozhodne nebola tou najslabšou. Za tú možno považovat ôsmu, ktorá bola sondou do minulosti, mnohé veci však vysvetlila a preto bola potrebná. Síce nie dejom, ale prostredim a celkovým spracovaním mi to občas pripominalo Batesov motel a ten ma veľmi milo prekvapil. Podobne to bolo s Ozarkom, avšak bolo to miestami príliš zdĺhavé. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to Netflixu povedlo na jedničku, konečně do toho zbytečně nerve třináct poloprázdných epizod, nýbrž deset dílů narvaných výborným buranským dramatem okořeněným svižným thrillerem s hořkou pachutí mexických kartelů. Co se seriálů z roku 2017 týče, tak mi v žádném z nich postavy zdaleka tolik nepřirostly k srdci, jako právě v Ozark. Učebnicová gradace zprvu triviální zápletky se prolíná s chvályhodným vývojem všech zúčastněných charakterů, je hodně těžký odbíhat od telky a neudělat si z toho všeho (zase) spíš jeden dlouhej film než TV show. Prostě nadšení. A velký - chcete to vidět i kvůli tomu, že má většina lidí Batemana zafixovaného hlavně jako komediálního herce, přičemž tady předvedl přerod na úrovni Vaughna z druhé sezóny True Detective. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[72%] Ale jo, první série známého OZARK se mi líbila. Jen by díly mohly být o něco kratší, sem tam se našla nějaká ta nudnější chvilka, ale jinak jsem spokojený a jsem přesvědčen, že další série mě budou bavit ještě o něco více. Námět je prostý, ale člověk se do toho vžije a začnou ho bavit postavy a to i ty vedlejší. Sem tam nějaká ta napínavá scénka a jeden nečekaný zvrat v poslední prodloužené epizodě. Takže víc napíšu v dalších sérií a poté komplet k celému seriálu. ()

Galerie (186)

Reklama

Reklama