Reklama

Reklama

Ozark - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2018, 10 h 19 min (Minutáž: 56–67 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Janet McTeer, Jackson Beals, Ian Gregg, Trevor Long, Nelson Bonilla, Skylar Gaertner, Julia Garner, Charlie Tahan, Peter Mullan (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Martyho plán otevřít si na lodi kasino komplikují intriky Darlene Snellové, Ruthin otec v podmínce, místní politika a gangster z Kansas City. (Netflix)

Recenze (31)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letná sezóna je preč a Ozark sa ponára do nepríjemného ticha. Stíchlo všetko – jazero, okolité domy i lesy, do ktorých je všetko nemilosrdne vnorené. Po stránke atmosféry je 2. séria kvalitná. Rozhodne nemožno nič namietať ani proti réžii, hereckým výkonom, výprave, hudbe, či kameramanovi. To všetko je zvládnuté na veľmi vysokej, profesionálnej úrovni. Bohužiaľ, scenáristi na 2. sezónu zrejme nemali toľko času, koľko potrebovali a podľa toho vyzerá. Druhá séria je strašne rozťahaná a nezáživná, mnohé postavy sa vracajú len preto, lebo boli v prvej (ale s tým, že v druhej s nimi nie je v podstate nijako pracované a sú len figúrkami na šachovnici), každý diel je nepochopiteľne dlhý (každý sa motá okolo šialenej hodinovej stopáže) a ešte navyše to má 10 epizód, čo je o 2 - 3 viac, než bolo nutné. Vinou toho sa dostavujú rozpaky a nuda. Je to o to väčšia škoda, že 1. séria bola fakt super, to po prvé. A po druhé, nech je 2. séria akákoľvek, faktom je, že akonáhle sa začne „niečo“ diať (= ide do tuhého, umierajú postavy...), atmosféra sa prudko zvýši, zabúdate dýchať. Nanešťastie, deje sa to len veľmi nečasto. Slušný rozjazd, dobrý dojazd, no medzitým plno nudných dielov. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pokračování (anti)morality o mazaném finančákovi a jeho vykutálené rodince. Má to stejný poločas rozpadu jako Perníkový táta, ale bez humoru. Tvůrci se striktně drží vážného narativu a ani klacky pod nohama, které musí Marty překonávat moc úsměvu nevzbuzují. Stavění kasína s pěstiteli heroinu za partnery taky není moc velká legrace, když vám za zadkem čmuchá FBI. Z Ozarks není návratu a doufám, že tvůrci už pomalu přemýšlí jak to celé završit. Pak už by ta gradace totiž musela zacházet k banalitám a to by byla škoda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to není takovej šlágr jako před rokem, a v první půlce se vlastně jenom co může podělá, aby pak Byrdovci museli všecko zdlouhavě napravovat, ale furt to má svý nepopiratelý "breaking bad momenty". Tvůrci navíc ukazují, že Ozark zdaleka není o jediné hlavní postavě, ale že tu skoro všichni hrají stejně důležitou (tragickou) roli, a to se rozhodně počítá. Jestli bude mít další sezóna zase drsnější a napínavější finále a bude celá méně předvídatelná, půjdu s hodnocením opět výš. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[84%] Pěkně se nám to rozjíždí. První série byla dobrá, ale sem tam se našla hluchá místa, ale tato druhá série je o dost lepší. Víc jsem se vžil do postav a napětí by se chvílemi dalo i krájet. I tu dojde k několika nečekaným úmrtí. Jsem zvědav na další řady. Okomentuji podrobně až po všech sériích. Začíná mě to bavit víc a víc! ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na scénu "Kazateľ v sklepe", kedy sa zdalo, že seriál vykročí iným smerom, je to presne to isté, čo prvá séria. Ak to chce byť takto, potom poprosím o okamžité ukončenie treťou sériou, pretože v línii nahrubo načrtnutých charakterových rysov a predvídateľnosti takýchto postáv sa pridlho kráčať nedá... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Breaking Bad nikdo z trůnu nervydrásajících televizních krimidramat o drogové tématice asi jen tak nesundá, ale ne nadarmo se v sekci Podobné pohybuje právě Ozark, už jen tenhle fakt mě k němu přitáhl a po neskutečně nabombené druhé sérii můžu už teď konstatovat, že po BB je Ozark asi tím nejlepším výplodem televize co letos uvidím. Dost pochybuju, že ho jen tak dokáže něco překonat. [viděno na Netflixu] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série přinesla zcela nový vítr. Trochu zatuchlý a smradlavý. Nic takového, co by osvěžilo vzduch. Důvod, proč byla první série dobrá, byl i ten, že jste se neustále báli o hlavní postavy a nějak jste viděli jejich zlepšování a jejich budování charakteru. To se děje i zde. Ale je to v pozadí oproti boji o kasíno, které se vleče neustále, o zhrzeného manžela/faráře s dítětem, který ani neví co chce. Celé je to v pozadí toho, co nás bavilo a měli jsme to rádi. Nyní se musíme vypořádat s krizí v rodině Langmore, která nebere konce. Nakonec ale díkybohu bere. Ve výsledku mnoho lidí bylo naštvaných z návratu pana agenta. Přičemž, on je jediná postava s charakterem, která se zdá být v příběhu záporná a být opravdu těžkým článkem. Musím uznat, že další série budou zajímavé. Nebo v to alespoň doufám. Nevím jestli bych celý proces seriálu vydržel jenom na něčem, co by kopírovalo tuto druhou sérii. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevravím teraz že druhá séria ozark je slabšia, niektoré epizódy boli dokonca lepšie ako v prvej serii. Ale nemalo to už taký nádych ako predošlá. Uvidíme aká bude tretia, ktorá je vraj najlepšia. Snáď nebudem príbeh Martyho a jeho rodiny Byrdovcov, pozerať opäť takmer 2 mesiace.. 3* ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ozarku se daří držet tempo a styl z první série. Jen těch mrtvých je už na jedno americké jezero trochu moc. Normálně by touto dobu již pravděpodobně zasahovali výraznější složky než místní policie a jeden agent FBI. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebaví mě to. Je to plný zla a negativní energie, všechny figury odtud mizí jedním a tím stejným, primitivním způsobem, není tady komu držet palce, v nikom není ani náznak dobra. Navíc je to fakt nuda, furt dokola stejný lokace, ksichty, kecy… Považuju to za strašnou ztrátu času, do třetí série se mi vůbec nechce. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Na konci první série jsem si dal od 'Ozark' chvíli pauzu a druhou jsem se prokousával dost pomalým tempem delší dobu, ale nakonec mě druhá série závěrem a oním "očekáváním ve větru" Missouri a dost rozličným nádechem toho, jak se z hlediska jednotlivých postav, bude příběh vyvíjet, chytila. Modrý chladný filtr dodává všem scénám pocit "brzkého rána" a taky "tady Slunce nikdy nesvítí" a Marty Bird, v hlavě šrotuje, jaký je nejlepší další krok. Svým způsobem je to twist na podobné shows jako byly třeba 'The Sopranos', nebo 'Breaking Bad', s dávkou antihrdinství v popředí. Postavy mají na sobě bez výjimky každý nějakou špínu a každý hájí jiné zájmy, ale zároveň je nucen spolupracovat (těžká politika kriminálníků) - jen tentokrát pro změnu nejde o mafiánskou rodinu a jejich byznys nebo učitele chemie, co vybudoval drogové impérium, ale o finančního poradce, který je doslova přinucen se zaplést (spolu se svojí rodinou) do praní špinavých peněz pro kartel. Nezní to až tak vábně a řekl bych, že show nedosahuje kupříkladu geniálních kvalit dvou výše zmíněných, ale je tam spousta skvělých postav (zejména Ruth, Julia Garner [doporučuju si po Ozark vždycky pustit nějaký rozhovor, kde mluví s vlastním přízvukem, je to docela nezvyk, obdobně jako James Gandolfini vs. Tony Soprano], ale i třeba Laura Linney), které zápletku zamíchávají. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery k první sérii – Po smrti Del Ria jsem se strašně bál, že to kvůli němu hrozně klesne. Naštěstí to pořád byla výborná podívaná. Tahle série zaběhne strašně do politiky, a to je celkem super. Pořád mě to neuvěřitelně bavilo. Konečně jsme se dočkali tatíka Ruth. Já jsem se na něj těšil, jaký to bude zmetek. Ve skutečnosti to zmetek opravdu je. Ačkoli mi malinko přišel jako klasická klišé zlá postava, tak mi to moc nevadilo. Budete ho nesnášet, ale v tom dobrým smyslu. Ovšem nejzajímavější je tady Helen. Právnička kartelu, která nemá žádné emoce a chce pro svého hlavního šéfa jen to nejlepší. Na chvíli se může zdát jako fajn kámoška, ale stejně z ní jde hrozný strach. Aneb její první slova, co už nezapomenu „nevyjebávejte se mnou ani s mým klientem, jinak vaše děti zemřou a vaši ženu vykuchají. Chcete vědět, co udělají vám?“ Jacob, kterého jsem v první sérii neměl moc v lásce (tedy je to strašně super vytvořená postava, někdo jako on tam zatraceně patří, spíš jsem ho nemusel osobně co se týče vžití do seriálu), tak jsem ho tady začal mít celkem rád. Naopak o jeho ženě se říct nedá, to je fakt nechutná kráva. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž je to možná místy až moc "Řada nešťastných příhod" a rozhodně to není čistá pětihvězda jako např Westworld, tak mě tahle druhá série fakt silně chytla. Bateman je v téhle poloze skvělý, a už tak skvělý seriál dostává ještě o level výš. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V napětí snad i lepší než první série. Natočeno skvěle, každý záběr, střih, každý detail je precizní. Žádný z režisérů nechtěl být ten slabší. Jason Bateman drží hodně silný seriál. PS Julia Garner snad už nemůže být lepší (!) PS Soundtrack je úplně Top. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série trochu ztratila koule, ale pořád to šlape i když tak trochu na volnoběh. K Martymu a jeho rodině nám tu přibyla vidlácká rodina Snellů a ti jsou naprosto nevypočitatelní a  ze spolubydlícího Buda se stal správný parťák a chlap, který rodině potažmo jejich synovi, hodně pomůže...Zase se to celé domotá a konec je opět nečekaný. Za mě 85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dynamickejsie ako prva seria. Napriek obcasnym "barlickam", ktore si "vypoziciava" z inych kuskov. Mam na mysli zvlast dejove linie tykajuce sa deti rodiny. Rozdhodne vsak odporucam. Divaka udrzi v zaujati a ocakavani od prveho po posledny diel. Zaver som tak trochu uz uhadol a tak ma moc neprekvapil. Dava moznost k spekulaciam, ako sa bude osud Byrdovych dalej vyvijat. ;) ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že když zabřednou do jedné sračky, vylžou se a ještě více zapadnou do další sračky. A tak to jde díl od dílu. Ale baví mě to čím dál víc. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria nie je o nič horšia, ale ani o nič lepšia ako tá prvá. Tentokrát, je hlavnou témou kasíno a problémy ním spôsobené. Veľkým hráčom začne byť politika, no rovnako aj FBI, ktorého už nebaví čakať a tak začne konať. Vyvíjajú sa vzťahy postáv medzi sebou, no rovnako, ako v prvej sérii, ani tu si človek nemôže byť istý komu môže veriť. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než první série. Stejně jako v ní, i tady se mi zdály nejlepší díly hned ten první a pak poslední dva. To mezi tím je taková omáčka, kde polovina situací vůbec nemusí být, protože se natahují pořád ty samý věci dokola. V Ozarku vidím dva velký problémy. Ten první je ten, že si hlavní postavy nenechají nic pro sebe. Peru prachy pro kartel, tak se to dozví celá moje rodina včetně dětí. Chci se zdejchnout pryč, tak to řeknu někomu, kdo mě chtěl nedávno zabít. Chci zabít toho a toho, tak to vyzvoním někomu, o kom prokazatelně vím, že spolupracuje s FBI. Seriál tak přichází o takový to kouzlo, kdy se musí zatloukat a vymýšlet různý výmluvy, aby si ostatní mysleli opak. Tímhle si to tvůrci strašně zjednodušili. Druhý problém vidím v tom, že narozdíl od jiných seriálů je tady strach rozloučit se s některýma postava dřív než v posledním díle. Určitě by Ozarku prospělo nechat navždy zmizet několik osob, který už nemají seriálu co dát a nahradit je novou krví, která by přinesla zase něco jinýho. Pauza mezi natáčením druhé a třetí série byla dva roky, tak uvidím, co mě čeká a doufám, že to bude zajímavější a napínavější podívaná, než mi zatím Ozark dal. ()

Reklama

Reklama