Reklama

Reklama

Ozark - Season 4

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 14 h 4 min (Minutáž: 52–72 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Skylar Gaertner, Sofia Hublitz, Bruno Bichir, Jason Davis, Julia Garner, McKinley Belcher III, Charlie Tahan, Lisa Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Osvobození z pout kartelu se zdá být na dosah. Přesto můžou Byrdeovi nakonec doplatit na krach rodinných vztahů. (Netflix)

Recenze (33)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec by mi nevadilo překombinované finále, to bych téhle sérii v klidu odpustil. Co mi vadilo mnohem víc, je evidentně sestupná kvalita, na které se možná podepsal i fakt, že Netflix tuhle řadu rozdělil na dvě a přece jen delší časové období není aspoň pro mě žádné pozitivum. Postavy nám trošku řídnou, což je pochopitelné,  ale já bych přece ocenil větší scénáristickou propracovanost, který si Ozark vzhledem k předchozím sériím určitě zasloužil. Je to stále dobré a i lehce nadprůměrné, bohužel jsem nucen zůstat na třech hvězdách. Celkově je to jasně čtyřka jako vyšitá. Díky Marty, Wendy a spol. , moc jsem si to užil. A kdo ví, třeba ještě jednou, někdy…….. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je koniec. Tvorcovia vedeli, že robia poslednú sezónu a tak mali dostatok času všetko uzatvoriť. Paradoxne, hoc dostali v 4. sérii k dispozícii až 14 dielov, čo pripomína skôr rok 1994, než 2022 a z nich len máloktorý ide pod 60 minút, nepodarilo sa im na konci dostať ma tam, kde som čakal, že ma dostanú. Áno, je to plnohodnotne ukončené, ale predsa len viac, ako koniec príbehu, mi to pripadalo ako cliffhanger na 5. sériu. Naťahujú tempo venovaním sa postavám a dejovým linkám, ktoré nie sú dôležité a to, čo dôležité je, dostane menší priestor, než si zaslúžilo. Nevraviac o divnom nápade s autonehodou, ktorá je fajnový podraz nehodný inteligencie všetkých zúčastnených. Najviac sa mi páčili momenty, ktoré vypadli z čiernej komédie. To je miesto, ktoré pôvodom predsa len predovšetkým komediálnemu hercovi Batemanovi skvele sadne. Vyzdvihnúť musím sympatické súkromné očko. Podobá sa na Brucea Campbella, je to tak trochu šašo, ale zjavne je to len drobná časť jeho povahy, ktorou má za úlohu odviezť pozornosť a zvyšok tvorí (hoc sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať) profesionál, ktorý však kedysi spravil chybu a teraz za ňu pyká. Nikdy však nezabudol na to, ako sa správne vyšetruje. Vie, že na svete sú aj dôležitejšie veci, než peniaze. Jeho „recept“ sa dokonca odvážim označiť za jednu z mojich najobľúbenejších scénok štvrtej série; je to divné, ale je to tak. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tak tak jim to vyšlo. Hrbolatá cesta čtvrté série znovu ukázala, že umělé natahování nikdy nepřinese nic dobrého. Některé momenty jsou už maličko za hranou a zbytečně hodně překombinované, ale závěr se podařilo jakž takž ustát se ctí. Uspokojivé finále je samozřejmě plné pletich, hádek a podezírání. Laura Linney předvádí obdivuhodný výkon a místy je až děsivě nesympatická a Batemanův Marty je v porovnání s ní světec. Je až překvapivé jak se celý jejich vztah takhle přetočil. Hlavním tahounem je ovšem Julia Garner. Hubatá vidlačka dorostla v jakousi duši celého OZARKu. Určitě by prospělo mít jako vždycky o čtyři díly méně ať zbytečně neodbočujeme a tah na branku není plný zbytečných hostovaček mrtvých členů rodiny a návštěv bůhví odkud. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som obrovský “nefanúšik” filmov či seriálov s tematikou o drogách a mafii a karteloch a podobných dementoch v tejto brandži. Prakticky mŕtvoly z tohto biznisu mi nič nehovoria, s feťákmi nemám žiadny súcit, o empatii nemôže byť ani zmienka. Lenže “Ozark” je z iného súdka. Sociálne, vzťahové drama o ľuďoch, kde vie každý niečo na niekoho, kde každý môže vydierať každého, pričom zo psychologického hľadiska, ide presne o šálku kávy, ktorú Ja milujem ráno za horúca. Opäť solídna séria, no a hádam nie posledná, no jedným dychom musím dodať, že 14 epizód je VRAŽDA .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po masakrózní třetí sérii trochu panovala obava, že už se ve čtyřce znovu nepovede najet do stejných thrillerových kolejí, a tyto prognózy se bohužel z větší části plní. Asi i proto, že nové sezóně nevévodí žádná silná nová postava (Tom Pelphrey je holt jen jeden, a diváci toho herce zbožňují) a ty stávající jako by momentálně jely na půl plynu. Ozark tak ve finále sice zůstal nesmírně vtahující show plnou barvitých charakterů a nekompromisních twistů ve skvělém rodinném dramatu, ale to nejdůležitější ve formě příběhového napětí je už prostě pryč. Kam jinam lze ovšem tento aspekt ještě šponovat, když je jasné, že se v každé epizodě jeden problém vyřeší, ale jeho místo zaberou dva další průsery? Končí to celé se ctí, ale mohlo to být i s ovacemi. [Netflix] ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ čo prvá polovica finálnej série beží v relatívne zabehnutom tempe, tá druhá sa, čiastočne & podľa očakávaní, trhá z reťazí, hrá sa s diváckymi očakávaniami, nebojí sa zamiešať stránky scenára, zdôrazňuje a podpisuje dôležitosť práce Bensiho a Jurriaansa na soundtracku, ale v prvom rade ponúka prvotriednu a mimoriadne znamenitú seriálovú tvorbu, vrátane absolútne strhujúco zrežírovaných epizód, najmä prekvapivým adeptom menom Robin Wright (včítane rež. debutu Laura Linney) a o prínose J. Batemana sa nemusíme ani baviť. Ozark uzavrel z režisérskej stoličky opäť on a ten rozdiel bol kurva badateľný aj bez ohľadu na to, že posledná epizóda rovná sa kulminácia. Znova detaily v každom zábere, malé veci, ktoré dokopy tvoria brilantne snímaný celok. Presne ten, ktorý milujem(e) od úplného počiatku. Bravúrna robota. A Nelson konečne dostal viac priestoru, wohooo! PS: So samotným ukončením ako takým veľké nadšenie nezdieľam, nebolo by však pekné kvôli niekoľkým posledným minútam haniť celú sériu a znižovať zaslúžené hviezdy. PS2: Hudobná knižnica série a seriálu plus hudobný vkus Ruth v podobe starožitného hip-hopu sladkou a šťavnatou čerešničkou na torte. Lebo keď začal v ôsmej epizóde hrať opus 'N.Y. State of Mind' z prelomového albumu Illmatic, každému muselo byť jasné, čo bude nasledovať... <3 ♪♫ / ♪♫ Inštrumentály / ♪♫ / Koment k seriálu / Run the Jewels (S4P1 25.4-26.4.2022) (S4P2 29.4.2022) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro fandy ne úplně uspokojující zakončení, které neuzavírá vše otevřené. Už trochu chybí ten moment překvapení a představování postav (přestože se opět objeví několik nových), jako tomu bylo na začátku, ale stále máme dočinění s jednou nejsilnějších sérii, co kdy vznikla. Pořád napínavé a skvěle zahrané a ještě jedna série by mi nevadila. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bol som rád za ten koniec, že proste pošla tá uškriekaná a hlasovo vysoko indisponovaná persóna, ktorá mi šla veľmi na nervy, aj keď je všeobecne obľúbenou postavou. Ale riadne to natiahli a najpozitívnejší pocit, ktorý táto séria dáva je ten, keď s úľavou zistíte, že nejaká časť má konečne pod hodinu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v štvrtej sérii to neprekročilo svoj tieň (v záujme konzistentnosti už vlastne ani nemohlo), má to ale DOKONALÉ ukončenie. A keďže "koniec, dobrý, všetko dobré", tak tú štvrtú hviezdičku tentokrát pridám. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intenzivní vyústění povedeného seriálu, které má pro mě snad jedinou vadu na kráse a to, že závěr je na můj vkus až příliš otevřený. Jinak ale nemám větších výtek. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ozark si za těch pár sezón udělal solidní jméno a možností jak ho uzavřít bylo hned několik. Tvůrci si bohužel vybrali tu ne úplně šťastnou a spíš než k Breaking bad se připojili k Dexterovi a dalším. Já celkem chápu snahu scénaristů přicházet s konci, které nejsou úplně uspokojivé, protože i realita nikdy není pro všechny ideální, ovšem dělají to tak nešťastně, že to působí spíš jako jejich vlastní bezradnost . Ať už je za tím snaha nenaštvat příznivce, nebo to, že vlastně sami neví jak dál naložit s postavami je celkem jedno. Finální řada Ozarku pořád není žádný velký průšvih, stále si drží prvky, které dělají Ozark Ozarkem, z Wendy za těch pár let vyrostla extrémní svině a o napětí stále není nouze (i když je ho méně), přesto pachuť nad uzavřením v podobě smrti jediné postavy, které divák opravdu fandil a ponechání zbytku v jakémsi vakuu tu zůstane...70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ozark si během svých první sérií vystavěl laťku do takových výšin, že jsem od poslední řady očekával neutichající jízdu, na jejímž konci budu sedět jako na trní nebo snad i ronit slzy. V prvním sedmeru epizod, kterého jsme se dočkali koncem ledna, jsem zarazil dech na začátku a vypustil ho až v midseason finale, ve várce, kterou doručil konec dubna už ale tolik pozitivního neshledávám. Koneckonců mi ale nejen Byrdeovi budou fakticky chybět a ta pětka náleží seriálu jako celku. [viděno na Netflixu] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který začal u druhé série pro mě v celku kolísat, se dokázal sám opět zvednout. Ke otázka jestli tomu nedopomohl i český dabing, ale mohl bych mluvit o tom, že finálová série byla asi nejlepší. Napětí roste, postavy mají motivaci něco dělat, či nedělat a dává to smysl. Ke konci už je to tak zamotané, že už ani moc nevíte, kdo ovlivňuje koho. Finální díl má horší hodnocení. Klasicky jsem si myslel, že to je jen typická nespokojenost s tím, že něco prostě končí. Poslední díl je však rozhodně zvláštní v tom, že celou dobu jede na dojezd a vše vypadá v pořádku. Jenže pak se to začíná motat, jeden problém se vyřeší kulkou a druhý broky. A poslední scéna i přímo záběr je tak stupidní a infantilní, že doufáte, že vás Netflix přepne na další opravdu poslední díl. Toto totiž nebyl moc konec, spíše náčrt toho, co se bude dít dál a jak se s tím vypořádat. Žádná tragická ani veselá tečka. Prostě nic. Po letech nakonec hodnotím Ozark jako v celku silný zážitek oscilující k případným nudám. A bohužel nijakým koncem ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle rodina mi bude fakt chybet. Jednoznacne to nejlepsi, co kdy Netflix vyrobil a to s odstupem! Finale mohlo byt lepsi, ale i tak patri k tem lepsim. Jason Bateman dokazal, ze je Pan herec! ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální série za mě paráda. Především první polovina je naprosto výborná. Nebezpečné Ozark zvraty jsou tu opravdu silné. Nová postava synovec se do toho suprově hodí. Občas je to i pěkně psycho, mega jsem si oblíbil obchodní rozhovor s opiem. Herci si to hraní snad i užívali. Ruth pořád dokonalá. V jedné scéně jsem se její nasranosti dokonce bál, že na mě vyskočí z televize. Docela mě ale zarazilo „prohození“ rolí u dětí. Jako by se ze syna stal dcera a naopak. Možná se mi ani tolik nezamlouvalo zapojení FBI. A úplný konec, no nevím, jestli mám být spoko nebo ne. První polovina posledního dílu se zbytečně točila jenom kolem Wendy a pak se to nějak urychlilo. Škoda, že to nebylo delší. Určitě bych uvítal další sérii, čímž neříkám, že to končí otevřeně. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

s4 se rozjíždí hodně zvolna, vlastně bych se nebál tu první půlku (7 dílů) označit za nejslabší část celého seriálu. Naštěstí tahle část končí velepovedenou scénou, která pak udává směr zbytku série. Za mě povedenému zbytku. Ozark bude chybět. 8.5/10 ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskončili silným finále třetí řady. Museli to vytahovat z paty. Ze starých čajových sáčků zalili druháka vlažnou vodou. A za těch finálních deset minut, za ty nejsem zrovna dvakrát rád. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

No páni! To byl opravdu závěr ve velkém. Podle mě asi nejlepší seriál, který Netflix vyprodukoval, s tím co běžně pouští ven se tohle vůbec nedá srovnat. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Musel som sa do toho extrémne nútiť. Ozark totižto celú štvrtú sériu varil z vody a udalosti sa točili dokola a mňa to fakt nebavilo. Vo vypätých scénach to dokáže mať grády a herecké výkony tria Bateman - Linney - Garner sa mi veľmi páčili, ale všetko ostatné je chladnými farbami natočená vata. A to ma veľmi mrzí, pretože trojka to všetko rozbehla veľmi sľubne, ale v štyrke ako keby tvorcovia vôbec nevedeli, čo a kam. Všetko toto sa dalo hravo vyriešiť v troch hodinových epizodách. Škoda. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama