Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
  • USA Ozark
Trailer 3
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (157)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí všech 3 sérií můžu naprosto zodpovědně říci, že je to šíleně-pravděpodobno-uvěřitelný seroš, který nám ukazuje co se může dít mezi "hoch rodinami" . Nedělám si iluze o všech miliardářských skutečných rodinách, že ke svému majetku přišli naprosto legálním způsobem a to napříč světem včetně toho českého viz. Babiš, Kellner a další...Je to ukázkový případ jak jeden může k majetku přijít...Za mě 100% . ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kempujem, kempuješ, kempujeme. Korumpuješ, korumpujem, korumpujeme. Nebolo to dokonalé, ale aj tak mi Byrdovci budú chýbať, bolo to pekných 5 rokov, ďakujem. Ozark je bez debaty kvalitný trilerovo-kriminálno-mafiánsko-rodinno-dramatický seriál. Voči väčšine jeho zložiek nikto normálny nemôže nič namietať. Herecké výkony sú perfektné (u mňa vedie geniálny Bateman, no skvelá bola aj Julia Garner ako permanentne naštvaná blonďavá zmrdka). Postavy sú po psychologickej stránke skvele napísané. Aj keď sa vám niektoré nebudú páčiť, faktom je, že sú uveriteľné. A ostatne ani v realite vám predsa nie každý človek sadne. Výprava je európskemu divákovi blízka. Žiadne exotické prímorské pobrežie, ale obrovská zalesnená plocha s rozľahlým jazerom mnohým určite pripomenie nejednu podobne ladenú slovenskú letnú dovolenkovú destináciu. Atmosféra je takisto parádna: tuhá, napínavá, miestami až nepríjemne hustá. „Modrý“ vizuál ma oslovil. Akonáhle sa dej rozbehne, je to jazda. No a práve v tom je problém. Ozark sa rozbieha pomaly a len málokedy mu rozbehnuté tempo trvá dlhšie, než pár minút. Je to seriál pomalý, čo samozrejme samo osebe nie je mínus. Za mínus by som každopádne označil prestrelené minutáže; ak má niektorý diel „len“ 55 minút, dá sa o ňom vravieť ako o krátkom. Premrštená minutáž zapríčinila absenciu tempa a stratu vnútornej dynamiky. Na môj vkus to bolo príliš pomalé. Prvá séria výborná. Relatívne normálna rodina vs. mafia vs. FBI vs. vidláci. Za mňa jeden z naj seriálov roka. Druhá to trochu pokazila. Chápem, že o niečom to byť muselo, ale udalosti sa v nej miestami až zbytočne komplikovali. K tomu priveľa postáv, z nich niektoré boli pre dej zbytočné. Prípadne sa do druhej sezóny neopodstatnene vrátili len preto, lebo boli v prvej. Rovnako tak do stratena viedli v druhej sérii niektoré slepé dejové odbočky, viaceré problémy, do ktorých sa postavy dostali, boli vycucané z prsta a nepomohla tomu ani záplava dialógov, ktoré boli napísané síce dobre, ale nudne (áno, dá sa to). A hoci sa tretia predsa len dosť poučila z chýb druhej (a okrem nečakaného cliffhangeru ponúkla i ukážkovo tragickú postavu Wendyho chorého brata), tak na úroveň prvej nadviazať skrátka už nedokázala. Štvrtá séria to opäť preháňala s minutážou a pomalým tempom, ale situáciu zlepšil fakt, že tvorcovia vedeli, že robia poslednú sezónu a tak mali dostatok času postupne ukončovať všetky príbehové línie, postavy a vzťahy. A treba dodať, že hoci je tempo fakt všelijaké, len nie závratné, práve vďaka tejto osudovosti si to Ozark v poslednej sérii v mojich očiach vyžehlil a ako celku mu proste nedokážem dať menej, ako 4*. Vysoká škola réžie, hereckých výkonov a kamery. Napriek tomu, že to nebolo dokonalé, na Byrdovcov budem spomínať ešte veľmi dlho. Možno navždy. ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele

Jako divák skládám poklonu spíš humoru, se kterým scénáristé vystavěli příběh s jeho pozoruhodnými zápletkami, jim samotným a napětí, které z nich jsou schopni stvořit. Příběhu samotnému už méně. Ten utekl daleko za hranice přirozené autenticity, od reality k parodii. Na některých místech mi to vyhovuje a zasměju se, celkově ale vnímám zdejší ústřelky jako přitažené za vlasy a protože jde o opakující se narativ celé konstrukce, celkem rychle výrazně nudí. Další problém mám s postavami. Chybí mi tu někdo, komu bych mohla fandit. V hlavní roli vidíme skvěle zahranou kartelovou obdobu Andreje Babiše a jeho rodinu, prolezlou skrz naskrz lepivým hnojem rádoby šikovného pragmatismu podvodníčků. Chvilku je to možná vtipné, strávit s nimi ale několik dílů už by asi chtělo vybavit je i něčím konstruktivním, nějakým lidským protipólem jejich bezpáteřního průjezdu životními situacemi vždy a všude. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů poslední doby. Ten neustálý tlak, lži a podvody a podvůdky... Vždy, když se konečně už něco vyřeší, přijde zase rána a Marty s Wendy musí vymýšlet jak z toho ven. Oba létají z průseru do průseru, nic nemají zadarmo a ještě kvůli nim umírají lidé.  Seriál snad nemá slabší díly a při jeho sledování jsem měl kolikrát tak tísnivej pocit, že jsem si pro odlehčení musel jít dát na zahradu panáka a cígo... ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Po velkém sebezapření a utrpení jsem dokoukala alespoň první řadu, aby bylo co hodnotit. Nuda, kecy, nuda, kecy, nuda a zase kecy. Jediný díl, který za něco stojí, byl ten první. Nesympatičtí herci co hrají nesympatické postavy. Není ke komu si vytvořit pouto. Kdyby celý Ozark shořel je mi to fuk. Velký špatný. Akce:0. Napětí:0. Humor:0. Drama:0. Nuda:100!.Nic pro mě.Ztráta času. ()

Galerie (764)

Zajímavosti (18)

  • V každom filme a seriáli Jason Bateman nosí svoje obľúbené tenisky „NB“ (New Balance) a tak je tomu aj tu. (Arsenal83)
  • Seriál je známy svojim výrazným farebným odstupňovaním, ktorý sa vyznačuje výraznými modrými odtieňmi, slabým osvetlením a hlbokými tieňmi. Kutchins vysvetlil, že to má za cieľ zaujať divákov, aby „[pozerali] okolo záberu, aby videli, čo sa skrýva v tieni“. Od tretej sezóny sa vizuálny štýl seriálu rozjasnil a jeho farebná paleta sa rozšírila tak, aby odrážala prominentné nové nastavenia kasína a nehnuteľností Navarro Estate. (Arsenal83)
  • Tvorca seriálu Bill Dubuque sa narodil v St. Louis v štáte Missouri a väčšinu svojho dospievania prežil v Ozarku, z čoho čerpal aj čiastočnú inšpiráciu pri tvorbe seriálu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Jason Bateman chystá loupež

Jason Bateman chystá loupež

02.08.2020

Režisér a herec Jason Bateman (Noční hra, Outsider) v těchto dnech jedná s Netflixem o režii a chystaného snímku Here Comes the Flood. Detaily příběhu zatím nejsou známy, měl by se ale točit kolem… (více)

Reklama

Reklama