Reklama

Reklama

Přátelé z výšky

(seriál)
  • USA Friends from College
Trailer 1
USA, (2017–2019), 8 h 3 min (Minutáž: 26–35 min)

Kamera:

John Guleserian

Hrají:

Annie Parisse, Nat Faxon, Keegan-Michael Key, Cobie Smulders, Fred Savage, Jae Suh Park, Marko Caka, William Hill, Doris McCarthy, Seth Rogen, Greg Germann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Dvacet let po promoci se znova setká skupina nejbližších přátel z vysoké a zjistí, že ani s přibývajícím věkem to s láskou není jednodušší. (Netflix)

Recenze (9)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Po Girlboss jsem letos od Netflixu nečekal větší krok vedle, ale tohle jím určitě je. Stačil mi pilotní díl, abych si ujasnil, že je to seriálová fraška snažící se navázat na věci typu HIMYM a Friends ovšem s nudnými, nevýraznými a nemilými postavy. A sitcom s absencí humoru? Asi novinka. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Špičková komediální záležitost, která těží maximum ze svého talentovaného obsazení, které táhne seriál v každém momentu a nedává šanci vzniknutí slabších momentů, což podporuje skvělý scénář, který šikovně využívá předností herců a posílá je do neskutečně vtipných a mnohdy i šílených situací u kterých se pravidelně budete smát nahlas. Seriál má v některých momentech vážnější podtón, který může u komedií být na škodu, ale zde funguje a dodává příběhu vítanou hloubku. Nicméně hlavní předností seriálu je přecijenom úžasně vtipný a konzistentní humor, který mi velmi sednul. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

OK. Tohle je serial o nesympatickejch lidech na prahu ctyricitky, ktery se nebere moc servitky. Neni to komedie, i kdyz se tam obcas humor najde. Jestli to tady nekdo povazuje za sitcom, ktery se snazi navazat na klasiky, tak je uplne mimo. Tohle je proste middle-age drama, ktery by samozrejme (po prvni serii) mohlo byt lepsi, ale je dost uprimny a co si budem povidat. V momente, kdy pulka manzelstvi konci rozvodem a to jen proto, ze velka cast ty druhy pulky se to snazi nejak spravit nebo uhrat. Neni to vesely a ani romanticky a ni nema byt. O trosku lip na me pusobily podobny serialy jako Togetherness nebo Married, kde hlavni roli ma Nat Faxon btw. Ale tohle proste asi nikdy nebudou dila pro mlady lidi a tady je fajn, ze se to mladymu publiku ani nijak zvlast nesnazi priblizit. Vic humoru by tomu prospelo a naopak min Keeganovych humornych kreaci (tady mi to proste nesedi nejak). EDIT: Druhe serie o dost zabavnejsi hlavne kvuli absurdite vztahu vsech zucastnenych, takze i o dost koukatelnejsi. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená zbohatlická verze Přátel, s příliš morálně pohnutými charaktery, abyste si je oblíbili. Což by mi nevadilo, pokud by fungovaly jako aktéři v mnohem zajímavějším příběhu. Takhle – meh. A že to spíš tíhne k dramatu, místo ke komedii, tomu taky nepřidává. Hlavně proto, že když to je vtipné, smějete se nahlas. Bohužel ale jenom občas. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem zjistil, že je pod tím podepsaný Stoller, všechno se vyjasnilo... Tohle vyloženê bolí sledovat i jako kulisa k vaření ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Chápem, prečo zahraničná kritika tento seriál neohodnotila zrovna najlepšie. Tie postavy sa naozaj niekedy chovajú zvláštne, divák nechápe niektorým ich rozhodnutiam, plus ide o priateľov z výšky, a oni sa k sebe často chovajú ako cudzí. Ďalším problémom je nevyvážené morálne stanovisko, ktoré si tento seriál berie na zreteľ. Ľudia fetujú, pijú a šoférujú, súložia medzi sebou, a veľmi často to nie je posudzované vyslovene ako niečo zlé. Chápem, že všetci sú vlastne špatní, zaseknutí v školských laviciach, a morálne nezodpovední, poukazujúc tak na generáciu X, ktorá nevie vyrásť, ale tuná to je často až pres čiaru. Tvorcom sa akoby nedarí dostatočne prezentovať, že to čo hlavní protagonisti robia, je vlastne špatné. Je to podobný problém ako u Vlka z Wall Street, kde sú hodnoty, ktoré tvorcovia kritizujú vykreslené tak atraktívne, až sa celá kritika rúca. Samozrejme to nie je až taký extrém a také morálne bahno ako napríklad český "film" Muži v naději, kde je dokonca priznané, že vďaka nevere sú ľudia vo vzťahoch šťastnejší. Naopak, tento seriál je stále celkom vtipný a zábavný, čo už samozrejme záleží od vkusu každého diváka. Takže, aj napriek zlým kritikám som dal seriálu šancu, a nebolo to vôbec zlé rozhodnutie. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadna nová komediálna pecka, ale úsmevná oddychovka plná milých charakterov, vtipných situácií a fajn pocitu. Občas som sa zasmiala, no oceňujem hlavne dramatickú rovinu, ktorá proste dáva zmysel. Je to viac zo života, ako som na začiatku čakala, vyvoláva to vcelku nečakane jednoznačné pocity, a vlastne nemôžem povedať, že by sa mi seriál nepáčil. ()

haasha 

všechny recenze uživatele

První série je takový Netflix průměr, občas vtip, půlka z nich trapná. Prostě nenadchne, neurazí. Ale druhá stojí za to. Mnohem zábavnější a míň těch trapných vtipů. ()

Reklama

Reklama