Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Igorovi (Bela Lugosi) se podařilo oživit Frankensteinovo monstrum, ale potřebuje pomoci. Nedaří se mu totiž obnovit monstrum v plné síle, a proto požádá o pomoc Ludwiga von Frankensteina (Cedric Hardwicke). Ten je posedlý myšlenkou získat pro monstrum dokonalý mozek. (topr harley)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jako každá hororvá série,Halloween,Pátek 13.ého,Noční můra v Elm Street po časech ztraili buď svého ducha nebo jste prostě poznali znatelné změny příběhu. První tři díl jsou vynikající obsaženy skvělou hudbou a atmosférou,nádhernými stavbamy,detaily a hry stínu a světel. Tento díl Frankesteina to vše postrádá a z tává se z toho obyčejné béčko. Film se ubírá jiným směrem a transplatance mozku naznačuje brakovost příběhu. Lon Chaney se pro roli Stvoření já mu neříkám Monstrum stal hercem,který ho hrál hodněkrát tak stal takovým Robertem Engludem coby Freddy nebo Kane Hooder coby Jason,ikdyž zastávám názor,že Boris je tn Kane. Ale Lon byl u mě pro roli byl menší a neměl staršidelný výraz a mimiku stvoření moc nezvládl. Prostě původní tři díly byly vinikající,zde se začíná jednat o natahovanou sérii,ale tento díl se u mě nemá zač stydět. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V masce Monstra se poprve predstavuje legenda Lon Chaney jr., verneho souputnika mu tvori Bela Lugosi jako zohaveny Ygor. Bohuzel pribeh o putovani tech dvou za dalsim synem Henryho Frankensteina, ktery ma pomoci oslabenemu monstru, je velice slabej. A zpracovani uz nema s Whaleovym originalem spolecneho prakticky nic, coz je nejlepe videt ve chvili, kdy jsou pouzite zabery z prvniho dilu. Ma to sice jeste nejakou tu atmosferu, ale uz to zdaleka neni ono. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tyhle "spin-offy" upřímě mám rád. Jsou krátké pěkně udělané a poměrně i strašidelné. Ale Ghost of Frankenstein je bohužel jen takový slabí odvárek skvělého Frankenstein meets the wolf-man, a nepřináší vůbec nic, ani zapamatován hodné scény. Celý film se táhne, ale naneštěstí tu je skvělý Bela Lugosi v roli Ygora, který si to hraní opravdu užívá, horší už to ale je s Chaneym který rozhodně už měl lepší chvilky. Film je průměrný a brzo na něj zapomenu, hlavně díky skvělému Son of Dracula. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

je to hodně slabý film. Vlastně sledovat všechny ty scénarystické velotoče je docela útrpné. " Ano v minulém dílu mi zlomily páteř a mysleli si že jsem mrtvý, ale já to přežil a ted jsem zpět" Tak zhruba v tomto duchu. Často jsem se bavil na účet autorů. Nicméně za hezké přehrávání hlavně Bely Lugosiho dávam 3 hvězdičky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Návrat ku kvalite. Veľkým krokom vpred (alebo späť?) oproti The Son of Frankenstein je v minutáži, ktorá nie je ani o minútu dlhšia alebo kratšia ako by mala. Scenár je síce len updateom predošlého dielu, ale všetko sedí ako má a dej má až fatálny nádych. Expresionistická réžia, osvetlenie a kulisy sú famózne ako v každom filme Frankensteinovskej série. Lon Chaney ako Frankensteinovo monštrum je dobrý a za maskou je na nerozpoznanie od Karloffa. No na Borisovu bravúrnu mimiku sa Lon nechytá. Postava Ygora je o niečo menej iritujúca ako v predošlom filme a Bela Lugosi predvádza štandardne dobrý herecký výkon. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Autorem první verze scénáře byl Eric Taylor. Jeho scénář byl však odmítnut jako příliš depresivní. V tomto scénáři Ygor založil pomstychtivé společenství vyvrženců ze společnosti (a la Freaks) a Monstrum mělo sloužit jako jejich zbraň. Ve filmu se měla objevit i postava Wolfa Frankensteina a hrbáče Theodora. Konečnou verzi scénáře napsal Scott Darling, který několik segmentů, i když pozměněných, z tohoto scénáře ponechal. (liquido26)
  • Gumová maska byla pro Lona Chaneyho příliš nepohodlná. Když jednou žádal, aby mu pomohli s jejím sundáním, nikdo ho neposlouchal. Rozzuřený Chaney jí ze sebe serval a přitom si do krve poranil čelo. Natáčení muselo být na několik dnů přerušeno. (liquido26)
  • Během přestávek při natáčení kupoval Lon Chaney Jr. dětským hercům zmrzlinu. (liquido26)

Reklama

Reklama